עבור לתוכן

התקנה מאוד מאוד איטית של XP על נטבוק קומפאק

Featured Replies

פורסם

התקנתי מחדש נטבוק של קומפאק לאחר החלפת דיסק קשיח שקרס. הדיסק החדש הוא דיסק של סמסונג 120GB, במקום טושיבה 60. המחשב עצמו מצויד במעבד ATOM 1.6 וזכרון ג'יגהבייט.

אני מבין שהוא לא מטוס, אבל ההתקנה הייתה איטית במיוחד. בהתחלה חשבתי שזה בגלל העובדה שאני מתקין מכונן CD שמחובר ב USB, אבל שמתי לב שגם בקטעים של ההתקנה שהוא לא קורא מהכונן אלא רק עובד על המחשב הוא עושה את זה ממש לאט. ההתקנה הסתיימה רק לאחר יותר משעה וחצי. המחשב עכשיו עובד בסדר גמור אפילו קצת יותר מהר ממה שחשבתי אבל יש לו עדיין מין קפיאות כאלה קטנות מדי פעם. הייתי שמח לדעת אם מישהו נתקל בתופעה דומה.

פורסם

שלום,

האם בדקת גם את הדיסק החדש?

יכול להיות שהוא גם תקול.

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

בדקתי אותו ב CHKDSK בסיסי, אבל לא בדיקת BAD SECTORS מלאה, יש לציין שהאיטיות מתרחשת לא בהעתקת הקבצים, אלא נגיד בשלבים הסופיים שבהם יש רק יצירה של קבצים או הגדרות ודברים כאלה. כמו כן, מאז ההתקנה המחשב עובד מושלם לגמרי. שום בעיה בכלל.

פורסם
  • מחבר

זה צריך להיות מופעל רק מדיסקט? אין דרך אחרת?

תודה על הלינק.

פורסם
  • מחבר

פספסתי עכשיו ראיתי גם שיש גרסה מ CDROM

פורסם
  • מחבר

התוכנה לא עובדת, כנראה בגלל שמדובר בכונן CD שמחובר ב USB, אין לי רעיון אחר. למישהו יש רעיון לתוכנה אחרת לבדיקה?

הצלחתי להפעיל בסוף את תוכנת הבדיקה מ USB, הדיסק תקין, גם ההגדרות שלו נראות בסדר גמור.

הכנסתי והוצאתי את הרכיב זכרון, הוא יושב טוב.

ניסיתי להריץ את ההתקנה מדיסק און קי - אותן תוצאות. הכל עובד יופי בלי שגיאות, אבל ההתקנה איטית להחריד. שוב רק בחלקים שהמחשב עושה משהו קורא/כותב/חושב, כשנגיד מופיעים מסכים של ההתקנה שצריך להכניס פרטים, אז לוחצים אנטר והמסך מתחלף מיד.

פורסם

אולי הדיסק הקודם היה 7200rpm והחדש 5400?

בכל מקרה אל תצפה ליותר מידי עם כזה מעבד וכזאת כמות זכרון.

פורסם
  • מחבר

הדיסק הקודם היה 5400 UDMA100 והדיסק הנוכחי הוא 3600 UDMA66. נכון שיש פה הבדלים, אבל זה לא הבדלים כאלה משמעותיים בכלל.

בכל מקרה, התקנתי XP על מחשבים הרבה הרבה יותר ישנים מזה, וההתקנה עברה הרבה יותר מהר. יש פה שלבים שלמים שלוקחים שעות. יש פה משהו שלא עובד כמו שצריך, אבל אני לא מצליח לגלות מה. שוב כמו שאמרתי, אחרי ש XP מותקנת המחשב עובד סבבה לגמרי, אפילו יותר מהר ממה שציפיתי לכזה מחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים