עבור לתוכן

מחשב מתרסק בעת שימוש אינטנסיבי במעבד, למה?

Featured Replies

פורסם

יש לדוד שלי מחשב ישן מאוד, משהו כמו Pentium D 840, לוח אם של MSI (כן, הוא נקנה מאייבורי), שני גיגה זיכרון וכו' וכו'... קירור סטוק של אינטל. עכשיו, כשהבן שלו משחק במשחקים מהאינטרנט (פלאש וכאלה), המחשב קורס. עשיתי ניסוי, והרצתי על המחשב OCCT. לקח לו 5 דקות לקרוס. מה יכולה להיות הבעיה, ואיך אני יכול לבדוק הלאה?

פורסם

Check the temp.

פורסם
  • מחבר

100 מעלות זה חריג או שפחות מזה אמור להדאיג אותי? קירור סטוק, ולא מצאתי בביוס איפה ההגדרה שגורמת לכך שהוא לא יישלט אוטומטית אלא יהיה על פול גז כל הזמן.

פורסם

100 מעלות(WTF MAN?!) זה חריג מאוד וזה יגרום לכיבוי אוטומטי של המחשב.

תוודא שEIST וC1E מופעלים בביוס.

תבדוק כמה אבק יש בין המאוורר לגוף הקרור עצמו (אני מניח שהוא סתום לגמרי). אם אין אבק, צריך לבדוק שהקרור יושב כמו שצריך ובאותה הזדמנות לנקות את המעבד ואת הקרור ולהחליף משחה (האמת, קרור טוב יותר מומלץ למעבד הזה, אלו שני ליבות פרסקוט(!) בניגוד לסדרה 9XX שם אלו שתי ליבות פרסלר בליטוגרפית 65NM שקרים בהרבה מה8XX).

פריזר 13 או פריזר 13 פרו מומלצים לדעתי, ואפשר להעביר אותם למחשב הבא (יש תמיכה עד AM3 ו1155).

פורסם

החלף מחשב טרמית+ניקוי אבק

אם לא עוזר תנסה עם ספק אחר.

פורסם
  • מחבר

100 מעלות(WTF MAN?!) זה חריג מאוד וזה יגרום לכיבוי אוטומטי של המחשב.

תוודא שEIST וC1E מופעלים בביוס.

תבדוק כמה אבק יש בין המאוורר לגוף הקרור עצמו (אני מניח שהוא סתום לגמרי). אם אין אבק, צריך לבדוק שהקרור יושב כמו שצריך ובאותה הזדמנות לנקות את המעבד ואת הקרור ולהחליף משחה (האמת, קרור טוב יותר מומלץ למעבד הזה, אלו שני ליבות פרסקוט(!) בניגוד לסדרה 9XX שם אלו שתי ליבות פרסלר בליטוגרפית 65NM שקרים בהרבה מה8XX).

פריזר 13 או פריזר 13 פרו מומלצים לדעתי, ואפשר להעביר אותם למחשב הבא (יש תמיכה עד AM3 ו1155).

לא, לא אמרתי שהוא על 100 מעלות, כי עוד לא מדדתי. שאלתי איזה טמפרטורה אמורה לעורר את החשד שלי שמשהו פה לא בסדר. ולא מצאתי שום זכר לאופציות האלה בביוס, זה לוח ישן שגם ככה לא מיועד לאוברקלוק. אני אבדוק הכל פעם באה שאני אהיה אצלו.

החלף מחשב טרמית+ניקוי אבק

אם לא עוזר תנסה עם ספק אחר.

אנחנו בהחלט שוקלים להחליף מחשב וזהו, הוא כבר שונא את המערכת הזאת. פירמטנו אותה ביחד כבר פעמיים, והיא כל פעם נהיית יותר כבדה ועגלתית. אני חושד שהוא מתקין עליה זבל בלי לדעת שהוא מתקין עליה זבל, הוא לא Power User.

פורסם

ככל הנראה בעיה בגוף קירור שבד"כ נובעת מגושי אבק שתקועים בין המאוורר לגוף קירור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים