עבור לתוכן

OC לI5 2400 H61

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש שאני לא מתכנן לבצע לו OC אבל חשבתי בערך עוד 3 שנים שהמחשב יהיה חלש להתנסות בOC אז השאלה שלי היא אם זה ממש בלתי אפשרי לעשות OC למעבד ללא סיומתK וערכת שבבים H61 (אני מתכוון לOC קטן מאוד משהו בסביבות 300MHZ) אפשרי ?

פורסם

בלתי אפשרי. למיטב ידיעתי בלוחות H61 ה-BCLK נעול. זה בניגוד ללוחות H67 שם ניתן לשחק מעט עם ה-BCLK ולבצע OC של כ-5% (אך עם סיכון מסוים לפגיעה ביציבות המערכת).

בכל מקרה OC של 300MHz הוא די קטן ושולי, לא תרוויח ממנו יותר מדי ולא תפסיד אם לא תבצע אותו.

גם ככה פונקציית ה-TubroBoost מעלה את התדר של ליבה בודדת כשהתנאים מתאימים לתדר של 3.4GHz.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון לOC בשביל שיפור ביצועים אלא OC בשביל התנסות

והטורבו הוא 3.4 גם בI5 2400 ?

פורסם

בפלטפורמות שונות מבצעים OC בדרכים שונים.

בפלטפורמת Sandy Bridge שאותה יש לך, מבצעים OC באמצעות העלאת המכפלה לערך הרצוי ואז העלת מתח עד להגעה ליציבות. כל זה כמובן במגבלות המערכות והקירור. הרכיבים שיש לך מלכתחילה לא מאפשרים לך לבצע OC בצורה כזאת ולכן לא תוכל להתנסות ב-OC עם המערכת הנ"ל.

שנית, 300MHz הם OC קטן. אם בהתנסות אתה מתכוון להתמודדות עם בעיות ואתגרים וצבירת ניסיון אז 300MHz לא יענו על הדרישה הזאת. בכלל בפלטפורמת SB קל מאוד לבצע OC (בתנאי שיש לך קירור מתאים) וחלק גדול מהאתגרים והבעיות שהיו בפלטפורמות קודמות (זכרונות שמגבילים וכו') שבהן לא היו מעבדים עם מכפלה פתוחה לא קיימות בה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים