עבור לתוכן

איך אני יודע איזה לוח אם לקנות?

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם,

אני מעוניין לקנות מחשב שעיקר תפקידו יהיה לשימוש בתוכנות פשוטות כמו אופיס,סרטים וכ'ו וכמובן שימוש באינטרנט.

לאחר סיקור שוק קטן בחברות המחשבים השונות יצאתי מבולבל מאוד.

יש המון סוגי לוחות אם במחירים זהים אך אני לא יודע להבדיל מי מבינהם טוב יותר?

בנוסף יש המון סוגי מעבדים תחת אותה סדרה וגם שם קשה מאוד להבין מה כדאי, לדוגמה בסדרת מעבדים של אינטל i7 יש המון סוגים איך אני יודע מה לבחור?

אני אשמח להיעזר בכם ולקבל מדריך קצר איך אני יודע להבדיל בין לוחות האם והמעבדים השונים.

תודה רבה.

אסף

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום,

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

במקום לשאול באופן אקראי על לוחות ומעבדים אני מציע לשנות כיוון. תכתוב מהם השימוש במערכת (פרט עד כמה שאפשר), האם יש חשיבות לכמות חיבורים מסוימת בלוח האם? האם מתוכנן OC ומהי מסגרת התקציב למעבד, לוח-אם וזכרון.

לאחר מכן כדי להפוך את הכותרת לעניינית ערוך אותה כך שתציג את תמצית השימושים והתקציב. לדוגמה "מחפש פלטפורמה לעבודה משרדית ומדיה, תקציב X".

פורסם

מכיוון שציינתה את העיסוק שלך במחשב אינטרנט אופיס וכדומה ההמלצה שלי היא ‏Core i3 2100,

יותר מיזה אתה לא צריך לשימוש שלך במחשב.

אפשר לקבל תוספת ביצועים במחיר זהה על מערכת מבוססת AMD,

לדוגמא: ‏Athlon II x3 מעבד עים 3 ליבות, יתרון של ליבה פיזית נוספת והעלות שלו זולה יותר.

פורסם

בשביל שימושים בסיסיים אפשר לקחת גם כפול ליבה דוגמת athlon II x2

נגיד 4 גי'גה (זה יותר ממה שצריך אבל שיהיה לעתיד) זיכרון DDR3 במהירות 1333 מחברה מוכרת

ורק אחרי שבחרתה איזה מעבד ואיזה זיכרון אתה רוצה אז תבחר את הלוח אם שמתאים לצרכים שלך מבחינת חיבורים ולמעבד ולזיכרון:

עם או בלי כרטיס מסך מובנה (אם אתה לא הולך לשחק במשחקים עדיף כרטיס מסך מובנה), כמות חיבורי USB, עם או בלי USB 3.0, כמות חיבורי SATA, עם או בלי SATAIII, עם או בלי esata וכו'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים