עבור לתוכן

עזרה בבחירה בין Asus P8P67 Pro / GA-P67A-UD4 /GA-Z68X-UD4 / Asrock P67 Extreme6

Featured Replies

פורסם

אני מרכיב עכשיו מפרט על בסיס I5 2500K. בהתחלה התכוונתי לקחת Asus P8P67-B3 Pro, אבל מצאתי בפורומים הרבה מאוד תלונות על issues שונים. האם מדובר בתופעה? חשובה לי אמינות, יהיה OC עם קירור אוויר (Noctua NH-D14), יש לי הרבה מתקני USB ו-SATA. בחיפוש אלטרנטיבה שמתי לב ל-Asrock P67 Extreme6, כל התגובות שמצאתי, הן מצוינות. איך הלוח הזה ביחס לאחרים שהזכרתי? בינתיים ראיתי שהיגיעה Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3, אולי כדאי לעבור ל-Z68? כול הלוחות נכנסות לתקציב (1000 +/- ש"ח).

פורסם

מהן הדרישות שלך מהלוח (כמות וסוג חיבורים, האם מתוכנן מערך מרובה כרטיסים גרפיים וכו')? הזכרת חיבורי SATA, לכמה חיבורי SATA אתה זקוק?

פורסם
  • מחבר

לוח נוכחי (ASUS P4P800-E) משרת אותי כבר 5/6 שנים. החדש כנראה יישאר לפחות ל-3/4 שנים נוספות (אם לא יהיו בעיות). לכן חשוב לי לקחת בחשבון, מה יהיה בעתיד. כבר היום יש לי 6 דיסקים. אם תוך שנה/שנתיים תרדו מחירים של SSD, הדבר יהיה רלוונטי. אז תהיה חשיבות ל-SATA 6 GB. יש לי גם היום 10 התקני USB מחוברים באופן קבוע וכנראה יהיו נוספים. אני חייב גם תמיכה ב-SLI. כמו שכתבתי, אני מתכנן OC בתקווה להגיע ל-4.5 KHZ שימושיים. כול הלוחות שבכותרת עונים לדרישות, שאלה איזה עדיף. בעדיף אני מתכוון אמין יותר, עם פחות בעיות.

נושא נפרד הוא Z68. האם יצרנים עוברים לצ'יפ חדש ומה יהיה עם תמיכה ל-P67? מכיוון שאצלי מדובר בקניה למספר שנים, אין חשיבות להפרשים של 100/200 ש"ח.

פורסם

כל הלוחות אמינים באותה מידה. אין פה איזה משהו קריטי שניתן להגיד עליהם בנושא הזה.

Z68 היא פשוט ערכת שבבים המשלבת בין P67 ו-H67 כלומר מאפשרת לך גם לבצע OC וגם להשתמש בליבה הגרפית המובנית. מכיוון שאתה גם ככה מתכנן מערך מרובה כרטיסים גרפיים אז אין לך בזה ממש שימוש, בטח לאור העובדה שמדובר בלוחות שרק מתחילים לצאת ולכן כנראה מחירם גבוה ממה שיהיה בעוד מספר חודשים.

לדעתי גם P67 Extreme4 עונה על כל הדרישות שלך, ואם אכן כן הוא כנראה יהיה המשתלם ביותר עבורך.

פורסם

^מחזק. הלוחות של אסרוק מגיעים עם ברקט נחמד של USB3 קדמי שגם מחזיק כונני SSD :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

עברתי עוד פעם על הנושא Z68. לוחות של ג'יגבייט כבר בארץ, אצל אסוס ואסרוק גם הכול מוכן. אני מבין ש-PC ישתמש בליבה גרפית של מעבד בעבודה שגרתית (גלישה, אופיס, אולי סרטים וכו') ובכרטיס/ים מסך לצרכים יותר קשים (משחקים). זאת אומרת פחות צריכת חשמל, חום ובעיקר (עבורי) פחות רעש. ישנו גם עניין של Intel Smart Response Technology, שמאפשר להשתמש ב-SSD קטן וזול יחסית בתור "cache of the HDD".

לדברים האלה יש יתרון תאורתי. לפי מחיר של ג'יגביט בארץ הפרשי מחיר הם בערך 15%. מה אתם אומרים?

פורסם

1. אני לא חושב שהלוחות כבר זמינים בארץ, לדעתי הם מופיעים באתרים של החנויות אך עדיין לא נמצאים במלאי. אבל ייתכן שאני טועה.

2. השילוב בין הליבה הגרפית המובנית וכרטיס גרפי ייעודי הוא לא תכונה של ערכת השבבים אלא תלוי בתמיכה של תוכנת צד-שלישי (Virtu). לפי השמועות (הלוחות עדיין לא מופיעים באופן רשמי באתרי היצרנים) חלק גדול מלוחות ה-Z68, אולי אפילו כולם, יציעו את האפשרות הזאת -- אך זה תלוי ביצרן ובדגם ואי אפשר להניח רק על-פי ערכת השבבים שבה נעשה שימוש שזה יהיה קיים.

3. בהמשך ל-2. ברוב המקרים מדובר בגימיק שאינו ממש שימושי ויעיל. על הנייר הכל טוב ויפה אבל עדיין אין עדויות בפועל לגבי היעילות של העניין. לדוגמה, אם לא מדובר בכיבוי כליל של הכרטיס הגרפי הייעודי בזמן שאין בו צורך (מה שהגיוני) אלא רק בהעברתי למצב שינה כזה או אחר, קשה לדעת כמה זה באמת יהיה חסכוני באנרגיה. שנית, מי שבעיקר משחק במערכת שלו, נניח 3 שעות ביום משחק ועוד שעה מתעסק בגלישה ברשת, דוא"ל וכו', פחות ירוויח מזה גם ככה וספק אם זה משתלם לו. באופן אישי, לי כרגע זה נראה יותר לכיוון של גימיק מאשר משהו שבאמת יועיל לכולם באופן גורף.

4. ה-Intel Smart זה גם סוג של גימיק, הרעיון נחמד, אבל ספק כמה זה באמת יהיה יעיל בפועל למשתמש ממוצע בהשוואה לעבודה עם SSD ייעודי וכונן קשיח ייעודי, או אפילו בהשוואה לעבודה עם כונן היברידי.

פורסם
  • מחבר

About:blank

תודה, וסליחה שאני חופר :)

נניח שיהיה תמיכה של Virtu. אם נסתמך על הדלפות ותמונות באינטרנט, זה מה שהולך להיות (לפחות אצל אסוס, ג'יגביט ואסרוק). ובהנחה ששימוש במחשב הוא לפחות חצי מהזמן גלישה וכו', כנראה גם יותר (גם אשתי משתמשת במחשב). האם אתה עדיין חושב, שמיותר לחכות ל-Z68?

פורסם

עד שזה לא ייצא בפועל כל מה שאני אומר הוא השערה שלי בלבד. לאחר שהלוחות הללו יצאו אני בטוח שיהיו ביקורות ברשת שיבדקו את הנושא הזה לעומק, כולל מדידות של צריכת חשמל, פליטת חום ועוד.

אני לא יכול להמליץ לך אם ישתלם לך לחכות לערכת השבבים החדשה או לא מכיוון שהיא עדיין לא יצא "רשמית" והקביעה אם היא משתלמת או לא תלויה מאוד ביכולות שתציג ויעילותן.

אם לתת המלצה כללית, הייתי אומר שאין טעם אמיתי (במובן של פונקציונאליות משנה סדרי עולם) לחכות לערכת השבבים הזאת, בטח לאור מחירה. מצד שני, כל אחד ושיקוליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים