עבור לתוכן

iPad 2 - האם המוצר הזה מתאים לצרכים שלי?

Featured Replies

פורסם

שלום,

כיום, בניגוד מובהק לימים רחוקים, המחשב הוא כלי עבורי יותר מאשר מהות. אני מוצא שמירב הפעילות שלי מתרכז סביב גלישה, קריאה, כתיבת מסמכים, צפייה בסרטונים (SD), שליחה וקבלה של דוא"ל והאזנה למוסיקה. לא נוח לי לקחת את הנייד למיטה על מנת לקרוא בשעות האחרונות של היום, לפני השינה. הוא שוקל כפול מה-iPad 2 ובניגוד לו גם לא נועד לשימוש במצב בו הוא אינו על משטח.

עלי לציין שהקריאה שאני מבצע אינה בגדר "קריאה מרפרפת", אלא כזו שהיא אינטנסיבית ודורשת את מירב תשומת הלב והריכוז. במילים אחרות, אני כנראה זקוק לקינדל (כך זה נקרא?) בנוסף למחשב הנייד, אלא שנדמה לי של-iPad 2 יש מספיק כוח עיבוד כדי למעשה להחליף לגמרי את המחשב הנייד שלי (נטבוק מבוסס Atom 1.6GHz חד ליבתי), מלבד אולי לצורך כתיבת מסמכים. לכן, כעת משהמחשב הנייד שלי מגלה את חולשתו אף תחת המשימות הצנועות הללו אני תוהה, האם ה-iPad 2 יספק חווית שימוש טובה יותר, גם תחת מולטיטאסקינג (מסוג המשימות אותן ציינתי)? אני מהמר שכן, אלא שכאן אני זקוק לעזרתכם כדי לוודא זאת.

המחיר של ה-iPad 2 החדש אטראקטיבי ביחס למחירו בחו"ל ובכלל. כל זאת, דרך היבואן הרשמי. כמובן, ולא אכחיש זאת, יש את עניין ה-pride of ownership (גורם שאינו דומיננטי עבורי אבל קיים, בתור מי שלא היה בעלים של מוצר מאת Apple מעולם) ומן הרגשה שזה מכשיר שישנה את סביבת החיים הממוחשבת שלי. נדמה לי שהגרסא הבסיסית ביותר תספיק לשימושי (16GB ללא 3G), בצבע לבן. מה דעתכם?

תודה. :)

פורסם

הבעיה היחידה שאני חושב שיהיה לך עם האיפד הוא כתיבת מסמכים ,התמיכה בעברית ברוב תוכנות הOffice לא כול כך טובה ,וקח בחשבון שאין פלאש ,ככה שתוכן שמבוסס על פלאש פשוט לא יעבוד .

מצד שני לאיפד 2 יש מסך מעולה , עם פאנל IPS ברזלוציה טובה בשביל גודל המסך שיעשה מכול נטבוק ואפילו כנראה רוב הטלפטופים היותר "יקרים" בדיחה טובה , חוץ מזה שהמכשיר מהיר מאוד ,ועוד ישתפר עם iOS 5 שתצא בחודשים הקרובים .

פורסם
  • מחבר

זה אומר שאומר שאין youtube? היכן עוד פוגשים תכני פלאש לרוב (אני שואל ברצינות)?

השדרוג למערכת ההפעלה החדשה יהיה בחינם להערכתך?

פורסם

יש יוטיוב .. הבעיה היא עם סרטוני פלאש באתרים אחרים ,למרות שכבר עכשיו הרבה מאוד אתרים שמכבדים את עצמם עוברים לHTML5.

בקשר לעידכוני הגירסה ,הם בחינם .

פורסם

עיקר קריאת המסמכים נעשית בבית ? שכן קריאה בחוץ עם ה-IPAD2 לא תמיד חוויה כייפית, ההשתקפויות גדולות מאד...

פורסם
  • מחבר

אכן כן. :)

יש למכשיר הזה מתחרים ראויים מבחינת יחס עלות\תועלת?

האם כדאי להמתין למהפכות משמעותיות יותר בשוק מחשבי הלוח או שהצפי הוא התקדמות הדרגתית ביחס לקיים (כמו שהאייפון סימן את מהפכת הטלפון החכם, כך האייפד סימן את מהפכת מחשב הלוח)?

נדמה לי שאני לא היחיד שהשימושים השוטפים הללו מרכיבים את מרבית הזמן שלו על המחשב ועם זאת אני רואה מעט מאד buzz סביב ההשקה וסביב עולם מחשבי הלוח בכלל (שהאייפד הוא השחקן המרכזי בו כיום). מדוע?

אשמח לשמוע עוד תגובות.

פורסם

אני נמצא בדיוק באותה הדילמה כמו יוצר הטרד.

אני שוקל לקנות את הטאבלט של סמסונג שעומד לצאת בקרוב samsung galaxy 10.1 מבוסס אנדרויד 3.

יש לו חיבור usb, הוא תומך בפלאש ובנוסף כל התכנים של גוגל (gmail, google reader, google maps,...) ירוצו עליו בצורה אופטימלית.

הדבר היחיד שאני "חושש" ממנו זה המבחר הגדול של אפילקציות מיועדות למחשבי לוח שיש לטובת האייפד לעומת מחשבי לוח של אנדרויד.

מה דעתכם?

פורסם

אני חושב שהמתחרה העיקרי ל-iPad הוא ה asus eee pad transformer (לפחות עד שיצא הגאלקסי 10.1 בספטמבר).

הבעיה העיקרית עם טאבלטי האנדרואיד היא ש-honeycomb שוחררה בצורה חפוזה ולכן מלאה בבאגים שונים ולא מנצלת את החומרה בצורה טובה.

בנוסף כמעט ואין אפליקציות אנדרואיד שמתאימות לטאבלט (פחות מ-100 אפליקציות כאלה).

לפי דעתי כיום אין מתחרים ל-iPad, בעוד חצי שנה יכול מאוד להיות שהמצב יהיה שונה.

פורסם
  • מחבר

נדמה לי שאם למוצר הזה לא היה את סמל התפוח, הדיון היה יותר ער. האם גם כאן בפורום אוהבים לשנוא את Apple?

כדי שיהיה ברור, אני לרגע לא מאשים את כלל החברים באנטגוניזם כלפי היצרנית, אבל נדמה לי שזו הרוח הנושבת כאן - אם כי אני עשוי לטעות כמובן. אני אינני מעריץ שלה, אך מצד שני גם איני אוהב לשנוא אותה. על פניו, המוצר הזה עשוי להקל על ההתנהלות הממוחשבת שלי וזו הסיבה שאני מגלה בו עניין.

ב-ynet ישנה כתבה המעידה על תורות ארוכים אתמול בחנויות - כיצד זה שאין שיקוף הולם לכך בפורום הזה? האם הסיבה לכך היא שהמעורים בתחום (אתם) לא רואים במוצר הזה ככזה הראוי לתשומת לב שההמון מעניק לו? האם הטענות כנגדו הן אותן טענות ששוטחו כנגד הדור הראשון של המוצר?

זכור לי שטענות אלו נשמעו עוד ביום ההשקה עצמו בשנה שעברה, אך מבחן הזמן הוכיח כי החסרונות שסומנו באמצעותן מתגמדים אל מול היתרונות, לקהל יעד כדוגמתי - ואני מעז להמר באופן נחרץ שהרוב המכריע של המשתמשים הביתיים משויך לקהל יעד זה.

פורסם

אפקט העדר מכיר? לכן היו תורות בחנויות, לא היה קורה כלום אם אנשים היו מחכים עוד יום ומקבלים את האייפד שלהם בנינוחות ובלי דחיפות.

בכל מקרה רוב הפורום הוא אנשי אנדרואיד לכן לא תשמע כאן יותר מידי התלהבות ממוצרי אפל :)

פורסם

אישית, גם אני התבאסתי לפני כמעט שנה שקניתי את הנטבוק (Atom 1.6Ghz).

אי אפשר אפילו לקרוא לזה "מעבד", במקום להנות אתה רק מתבאס, ועוד אני קניתי נטבוק יקר.

נראה לי בושה לאינטל שהיא מוציאה מעבדים כאלה...

פורסם

הייFkl0ster

בתור בעלים ותיקים של האייפאד הראשון, אני יכול להגיד לך שמאז שקניתי את המכשיר נטשתי את המחשב הנייד והנטבוק. בנוסף, יש לי אינטרנט זמין לכל מקום שאני לוקח את האייפאד (3G) עם שימוש מסיבי כמו השימושים שלך, אני מטעין את המכשיר רק פעם ביומיים.

רק אציין שכתיבת מסמכים לא נוחה בכלל באייפאד וכמעט בלי אפשרית עם תמיכה לא משו. לכן את זה אני משאיר למחשב האישי בבית.

פורסם

לצערם של מספר אנשים ה-IPAD2 כיום, במצב השוק הנוכחי, נותן את החבילה המקיפה והטובה ביותר, אין מה לעשות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים