עבור לתוכן

עזרה.המלצה על כרטיס מסך, תקציב 1k,

Featured Replies

פורסם

שלום

אני צריך המלצה על כרטיס מסך עבור מחשב חדש שאני מרכיב ב .R.S.M

i5 2500k עם לוח אם p8h67 של Asus

התקציב סביבות 1000-1200 ש"ח

הכרטיס ישמש למעט משחקים בשעות הפנאי, איני גימר כלל, אבל אני כן רוצה לשחק קצת ולהנות.

ברשותי מסך 23' של LG (לא רחב ולא מיוחד בהבטים אחרים) עם רזולוציה 1920*1080 לדעתי

מבחינת המארז אני בונה על AntecP193

בנוסף שמעתי שכרטיסי מסך עם מאורר מובנה נהרס מהר יותר, אז אולי עדיף כרטיס מסך ללא מאורר כלל

(אני לא רוצה לקנות מאורר לטובת כרטיס המסך)

תודה

• תגובות 37
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. אם אתה לא משחק הרבה, למה אתה רוצה להוציא 1000-1200 שקל על כרטיס מסך בדיוק?

2. לא שזה משנה למשהו, אבל איך בדיוק מסך 1920*1080 (16:9) הוא לא רחב?

3. מאיפה שמעת את העניין הזה בנוגע למאוורר? זה נכון אמנם שמאוורר הוא חלק מכני נוסף שיכול להתקלקל כשהוא קיים, אבל כרטיסים ללא מאוורר (פסיביים) נוטים להיות חמים משמעותית ממקביליהם בעלי המאוורר, מה שמקצר את חיי הכרטיס עצמו. אתה מעדיף שתוך שנתיים (נניח) יתקלקל המאוורר ויוחלף בעלות של X שקל או שתוך שנתיים יישרף כרטיס המסך ויוחלף בעלות כרטיס חדש?

אה, ופרט שולי נוסף: כל האמור לעיל רלוונטי רק אם אתה קונה כרטיס בינוני ומטה. כרטיסים חזקים בכלל לא קיימים בגרסאות פאסיביות, כי הם מיצרים יותר מדי חום מכדי להסתדר עם צלעות קירור בלבד.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה

אכן אני לא מבין כלום בכרטיסי מסך ולכן ביקשתי את עזרתכם

לגבי התקציב, אני באמת לא גימר מושבע, אני כן רוצה לשחק קצת בזצן הפנוי, אבל לא יותר ממשתמש ממוצע רגיל ומכאן הדרישות לכרטיס

באופן כללי יש לי תקציב של עד 1000 ש"ח, אם אפשר להסתדר בפחות, תמליץ על משהו מספיק טוב ואמין וזה היה מעולה

לגבי הקירור של הכרטיס, זה מה ששמעתי מחבר שלי, אבל לפי מה שאתה אומר, אכן עכשיו אני מעדיף כרטיס עם מאברר מובנה

ולגבי המסך, זה מסך רגיל (ראיתי שישנם מסכים שרשום עליהם widescreen, אז הוא לא מאלה)

פורסם

כדאי שתפרט על אילו משחקים מדובר, כדי לחשוב האם יש בכלל צורך בכרטיס יקר וחזק. כדאי שתפרט גם מהו ספק הכוח שמותקן אצלך במחשב (יצרן ודגם, או צילום ברור של המדבקה - לא מספיק "500W"!), כי מחשב שנבנה ללא התחשבות בשדרוג עתידי עשוי לכלול ספק שכלל לא יחזיק כרטיס מסך חזק.

ולהשכלה כללית בנוגע למסכים: ישנם, בגדול, 3 פורמטים נפוצים של מסכים מבחינת יחס גובה רוחב: 4:3, 16:10, 16:9, כאשר הראשון הכי "מרובע" והאחרון הכי "רחב". כשמסכי הLCD רק התחילו להכנס לשוק, רוב המסכים הקיימים (ה"עבים") היו 4:3. כך גם חלק מהשטוחים. אז התחילו להכנס מסכים "רחבים" של 16:10, ולפעמים, כדי להבדיל אותם מהמרובעים, ציינו עליהם "widescreen". כיום הפורמט הנפוץ הוא בכלל 16:9 (כל טלויזיות הLCD, למשל), 16:10 בתהליך העלמות בדגמים חדשים, ו4:3 כבר לא קיים כמעט. מהסיבה הזו היום לרוב גם לא יטרחו לכתוב "widescreen" על מסך חדש - מה הטעם, אם כולם כאלה?

פורסם
  • מחבר

הסבר מעולה ויעיל על המסכים :yelclap:

אני אבדוק בבית לשם סקרנות מה בדיוק המסך שיש לי :nixweiss:

לגבי המשחקים, אני לא מקיר משחקים, לא מזמן ראיתי את crisis 2 שנרא מעניין למדי

אבל במקרה הגרוע ביותר אם משחק מסויים לא יעבוד טוב, הדבר היחיד שאני אעשה, אני מוחק אותו מהמחשב

ובכל זאת היתי רוצה כרטיס מסך שתומח בצורה טובה במרבית המשחקים

לגבי ספק הכוח, עדיין לא בחרתי איזה לקנות ומה ההספק שאני צריך, אם תוכל להמליץ גם על ספק מסויים, או לפחות על הספק שנדרש למערכת שאני בונה, בהתחשב בכרטיס המסך, זה היה נהדר

תודה

פורסם

מצטער, פספסתי את הקטע בו ציינת שהמחשב הוא בתהליך הרכבה ולכן הספק עוד לא מוגדר.

בכל מקרה, עושה רושם שאתה מרכיב מפרט שלא במגבלת תקציב דוחקת במיוחד, אך עדיין לדעתי זו לא סיבה לבזבז היכן שלא צריך. הייתי מציע לך להתייעץ במדור מפרטים בנוגע למפרט כולו.

מבחינת כרטיס מסך, בהתחשב בתקציב ובדרישות, אני הייתי לוקח את זה: http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1219

כרטיס חזק מאוד, אפילו שהוא כבר נחשב ל"דור קודם" - הוא חזק מה6870, למשל, שנמכר במאות שקלים יותר. אין שום סיבה שהוא לא יפעיל כל משחק חדש על הגדרות מירביות. ספציפית crisis 2 (שאגב אינו מלהיב במיוחד - בהבדל מקודמו שהיווה יצירת אמנות לדעתי) עובד אצלי מצויין בהגדרות מקסימליות על HD4890 החלש יותר ועל מעבד די ישן במונחים של היום, אם כי המסך שלי הוא בעל רזולוציה נמוכה מעט יותר (1680*1050), ואני לא מאמין שתהיה בעיה להפעיל אותו על הגדרות מקסימליות על המחשב שלך.

בקשר לספק - יש ספקים מצויינים של seasonic שיעשו את העבודה בלי לעלות יותר מדי. זה, למשל: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1701 יחזיק את המערכת בלי שום בעיות וכולל רזרבות לשדרוג עתידי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

אין לך מושג כמה שעזרתה לי

רב תודות

פורסם

מצטער, פספסתי את הקטע בו ציינת שהמחשב הוא בתהליך הרכבה ולכן הספק עוד לא מוגדר.

בכל מקרה, עושה רושם שאתה מרכיב מפרט שלא במגבלת תקציב דוחקת במיוחד, אך עדיין לדעתי זו לא סיבה לבזבז היכן שלא צריך. הייתי מציע לך להתייעץ במדור מפרטים בנוגע למפרט כולו.

מבחינת כרטיס מסך, בהתחשב בתקציב ובדרישות, אני הייתי לוקח את זה: http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1219

כרטיס חזק מאוד, אפילו שהוא כבר נחשב ל"דור קודם" - הוא חזק מה6870, למשל, שנמכר במאות שקלים יותר. אין שום סיבה שהוא לא יפעיל כל משחק חדש על הגדרות מירביות. ספציפית crisis 2 (שאגב אינו מלהיב במיוחד - בהבדל מקודמו שהיווה יצירת אמנות לדעתי) עובד אצלי מצויין בהגדרות מקסימליות על HD4890 החלש יותר ועל מעבד די ישן במונחים של היום, אם כי המסך שלי הוא בעל רזולוציה נמוכה מעט יותר (1680*1050), ואני לא מאמין שתהיה בעיה להפעיל אותו על הגדרות מקסימליות על המחשב שלך.

בקשר לספק - יש ספקים מצויינים של seasonic שיעשו את העבודה בלי לעלות יותר מדי. זה, למשל: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1701 יחזיק את המערכת בלי שום בעיות וכולל רזרבות לשדרוג עתידי.

טוב שלא אמרת לו לקנות RIVA TNT2 או GEFORCE 256

עדיף לו לקנות

GEFORCE GTX560 Ti

או

AMD HD6870

1200 ש"ח פלוס מינוס כרטיסים מעולים

לגבי ספק עדיף לך את זה

Corsair GS 600W

קצת יותר יקר אבל איכותי מאוד

אבל גם הסיסוניק סבבה

פורסם

טוב שלא אמרת לו לקנות RIVA TNT2 או GEFORCE 256

עדיף לו לקנות

GEFORCE GTX560 Ti

או

AMD HD6870

"מומחה למשחקים ומחשבים", למה בדיוק אתה חושב ש6870 או GTX560TI עדיפים על HD5870? ועוד במחיר שבו הוא נמכר? (450 שקלים זול יותר)

כנראה שאתה כמו רבים אחרים נותן לשמות להטעות אותך :nixweiss:

אתה קורא לקורסייר GS 600W איכותי מאוד, על סמך מה בדיוק? על סמך זה שזה קורסייר? אני ממש מצטער לבשר לך אבל סדרות הGS והCX של קורסייר בינוניות ותו-לו

פורסם
  • מחבר

אז מה בעצם אתם אומרים?

אני בטח שלא מבין בזה

פורסם

"מומחה למשחקים ומחשבים", למה בדיוק אתה חושב ש6870 או GTX560TI עדיפים על HD5870? ועוד במחיר שבו הוא נמכר? (450 שקלים זול יותר)

כנראה שאתה כמו רבים אחרים נותן לשמות להטעות אותך :nixweiss:

אתה קורא לקורסייר GS 600W איכותי מאוד, על סמך מה בדיוק? על סמך זה שזה קורסייר? אני ממש מצטער לבשר לך אבל סדרות הGS והCX של קורסייר בינוניות ותו-לו

תקרא קצת על הקבלים שהם משתמשים בהם בקורסייר אבל זה לא כל כך משנה אני הצעתי משהו אחר

ה SEASONIC גם סבבה...

אני מציע אפשרות בחירה

בקשר לכרטיס מסך נכון שה5870 הוא טוב

אבל 6870 הרבה יותר גמיש מבחינת אוברקלוק אם זה מעניין את הבחור

גם בNVIDIA יש PHYSX נכון שהוא לא משומש בהרבה משחקים אבל נחמד שיש את זה...

וגם זה כרטיס מבחינת ביצועים מעולה...

בסופו של דבר ה5870 כשלא יהיה בחנויות והכרטיס שלו יתקל אחרי כמה שנים ועדיין יהיה בגדר האחריות יתנו לו סתם איזה חרטא

בסופו של דבר אין צורך לעשות את עצמך יותר חכם ממני, אני פה לא בשביל להתחרות איתך

תמיד נחמד שיש אפשרות בחירה וזה מה שאני ממליץ

פורסם

לא מתחרה עם אף אחד, חלילה.

HD6870 יותר גמיש מבחינת יכולות אוברקלוק

בלב"ש #1, כרטיס עם יכולות אוברקלוק בינוניות מינוס. עם תדר ליבה סחוט של 900MHZ בסטוק אין הרבה לעלות ונדרש מתח רב.

לHD5870 יכולות אוברקלוק עדיפות בצורה חד משמעית, זה בנוסף לייתרון ראשוני של 5-6% ביצועים בחתך כולל של 1920X1200

בסופו של דבר ה5870 כשלא יהיה בחנויות והכרטיס שלו יתקל אחרי כמה שנים ועדיין יהיה בגדר האחריות יתנו לו סתם איזה חרטא

אמרה חסרת כל ביסוס, כל חנות והמדיניות שלה בנוסף למידיניות הכפופה לחוק. מאוד ייתכן שכשאר הכרטיס ייתקל יביאו לו כרטיס עדיף ממנו וזאת על מנת לרצותו. כשHD5870 יתקלקל אם בכלל יהיו מספיק כרטיסי מסך חזקים ממנו ויחסית זולים שיאפשרו עסקה שכזאת. אם מדברים על עוד שנה מהיום כבר יצאו גרסאות ה-Southern Islands בתהליך 28 ננו מטרים ואני מאמין ש8 חודשים משם אפילו שדרוג ארכיטקטוני, מה שכמעת לא משאיר ספק

פורסם

לא מתחרה עם אף אחד, חלילה.בלב"ש #1, כרטיס עם יכולות אוברקלוק בינוניות מינוס. עם תדר ליבה סחוט של 900MHZ בסטוק אין הרבה לעלות ונדרש מתח רב.

לHD5870 יכולות אוברקלוק עדיפות בצורה חד משמעית, זה בנוסף לייתרון ראשוני של 5-6% ביצועים בחתך כולל של 1920X1200

אמרה חסרת כל ביסוס, כל חנות והמדיניות שלה בנוסף למידיניות הכפופה לחוק. מאוד ייתכן שכשאר הכרטיס ייתקל יביאו לו כרטיס עדיף ממנו וזאת על מנת לרצותו. כשHD5870 יתקלקל אם בכלל יהיו מספיק כרטיסי מסך חזקים ממנו ויחסית זולים שיאפשרו עסקה שכזאת

אפשר להתווכח על זה עד מחר

אני מציע ללכת על מה שאמרתי

5870 כרטיס מעולה יש לי שניים של 5850 באחד

אבל אני עדיין ממליץ על 6870 או הNVIDIA

פורסם

התקציב של פותח התדר מאפשר את HD 6950 שאפשר לפתוח ל 6970

זה הכרטיס שיביא הכי הרבה ביצועים ביחס למחיר המלא (1300 שח) המלצה אישית שלי ...

לגבי הויכוח 5870 או 6870 אני חייב להסכים עם DJ 6870 לא שווה את תוספת המחיר כול עוד 5870 עדיין זמין לקניה והסיבה זה המחיר ריצפה שלו

פורסם

התקציב של פותח התדר מאפשר את HD 6950 שאפשר לפתוח ל 6970

זה הכרטיס שיביא הכי הרבה ביצועים ביחס למחיר המלא (1300 שח) המלצה אישית שלי ...

לגבי הויכוח 5870 או 6870 אני חייב להסכים עם DJ 6870 לא שווה את תוספת המחיר כול עוד 5870 עדיין זמין לקניה והסיבה זה המחיר ריצפה שלו

כן עדיף 6950 אם כבר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים