עבור לתוכן

האם יש טעם לשדרג את המחשב הקיים ?

Featured Replies

פורסם

נתונים של המחשב שלי:

INTEL CORE 2 DUO E8400 3.0GHz 6mb 775

GIGABYTE GA-P45-DS3 intel p45 1600fsb ddr2

G.SKILL DDR2 4096MB 800MHz

HD4870 1024MB DDR5

COOLER MASTER REAL PRO 550W PSU

SAMSUNG T220P inch22

SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA2

בישביל לשפר את ביצועי המחשב כגון הרצת משחקים בגרפיקה מקסימאלית ברוב המשחקים הכבדים, ושיפור כללי בביצועי המחשב בהרצת תוכנות באופן חלק יותר ותחת עומס של מספר תוכנות ,

יש לי כסף נזיל של כ 1600 ש"ח(מקסימום 2000) השאלה : האם יש טעם לשדרג חומרתית את הרכיבים הקיימים אצלי ???

או עדיף כבר לחכות לכסף נזיל בסכום גבוהה יותר ובעתיד לקנות מחשב חדש?

פורסם

אני מציע לך לעשות שני שדרוגים

1. מעבד - תנסה למצוא מעבד מרובע ליבות Q9400 ומעלה יד שניה

2. כרטיס מסך אם הוא כבר לא מספק אותך תוכל לקנות את ה5850 במחיר של כ700 ש''ח

פורסם

החומרה הקיימת עדיין עדכנית למדי. בעוד ששדרוג כן ישפר את הביצועים, ואם כבר שדרוג, ההצעה של giloman טובה. ובכל זאת, השיפור מ4870 ל5850 מהותי, אבל לא באמת שווה את זה.

במקומך הייתי כבר ממתין למערכת הבאה ובנתיים סוחב עם הקיימת כמו שהיא. אם לעומת זאת אתה מסוגל למכור את הציוד הקיים שלך ולבצע את השדרוג שהציע GILOMAN בעלות לא רצינית, כלומר למצוא את המעבד בכ600 ש"ח ואת הכרטיס בכ700 ש"ח ולמכור את הכרטיס והמעבד הקיימים שלך בכ600 ש"ח זה כבר עלול להשתלם.

פורסם
  • מחבר

הבנתי,

1. רק שראיתי שהתמחור לכרטיס חדש שהצעתם לי עולה 900+ ש"ח(ראיתי ב-KSP ),איפה קונים אותו ב 700 ?

2. ואם אני רק משדרג לכרטיס 5850 מספיק לי ספק הכוח הקיים ?

3. בעקרון רוב המשחקים עובדים אצלי חלק פרט לחלק מהכבדים(כמו CRYSIS ו - SHIFT 2 ) ששם אני צריך להוריד את ההגדרות לאמצע בערך על מנת "שירוצו" חלק . השאלה אם אני אשדרג רק את הכרטיס הגרפי ל 5850 או אף ליותר חזק זה פותר לי את הבעיה כלומר אני אוכל להריץ משחקים בגרפיקה מלאה כאשר אני רוצה לקחת בחשבון גם משחקים כבדים שצריכים לצאת בעתיד הקרוב ואף עם DX 11 ? - או שבל מקרה אני חייב לקחת בחשבון את המעבד במה שקשור למשחקים ?

4.מכירים אולי מקום לחלקים יד שניה שקשורים למחשבים ?

*הערה- העדיפות העיקרית שלי בשדרוג של המחשב זה בשביל משחקים.

פורסם

1. דיל השבוע

2. כן

3. ה-5850 ב-700 ש"ח הוא מהחזקים והמשתלמים ביותר שיש, אבל בתקציב שלך אתה יכול לעלות ל-HD6950 שנפתח ל-HD6970 שחזק יותר או אפילו לעשות CF של HD5850 אבל אז צריך ספק חזק יותר ככל הנראה.

4. HWzone - קניה ומכירה - יד שניה - עמוד ראשי

ה-E8400 הוא אוברקלוקר מצויין ו-OC סביר לסביבות ה-3.4-3.6G יבטיח שהוא לא יהווה צוואר בקבוק ב-99% מהמקרים, אולי חוץ ממשחקים שמכבידים במיוחד על המעבד ועברו אופטימיזציה לריבוי ליבות כמו METRO למשל. גם אז, הוא יהווה צוואר בקבוק רק אם תעשה CF של HD5850 על רזולוציות סבירות שם הכרטיס הגרפי כבר לא צוואר בקבוק בעצמו.

שדרוג מפלצתי ב~2000 ש"ח לדוגמה, CF של שני HD5850 שעולים כרגע במחירי רצפה:

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5850 Xtreme 1GB GDDR5 - RETAIL - מבצע! - זמין במלאי ₪721

כמות:2

ספק כוח:

[..] SEASONIC 600W : SS-600ET ₪395

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 13 - זמין במלאי ₪170

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪2007

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* הספק לא חובה אבל אני לא בטוח שהספק שלך יחזיק שני HD5850, ודאי לא עם OC להם ו/או למעבד.

עם OC משמעותי כדאי אפילו להוסיף 50-80 ש"ח ולקחת את גרסת ה-750W של הספק.

* הקירור חזק מאוד ושקט יחסית למחירו הצנוע. מומלץ רק אם אתה מתכנן OC למעבד (אפשר להוסיף אותו תמיד מאוחר יותר).

אם אתה רוצה גם שקט וגם ביצועים קח SCYTHE MUGEN2 ב~50 ש"ח יותר.

* ה-HD6950 (פתוח ל-HD6970) יתן עדיין ביצועים מעולים, חסכוני, קריר ושקט בהרבה, עדכני יותר ואינו דורש החלפת ספק.

כך תחסוך ~400 ש"ח על שדרוג הספק ועוד ~140 ש"ח על הכרטיס - מה שמביא אותך לשדרוג לא רע בכלל ב~1500 ש"ח עם קירור טוב.

למרות הנ"ל אל תצפה להבדל תהומיים של שמיים וארץ - זה שדרוג שבהחלט "יפתח" לך הגדרות גבוהות בלא מעט משחקים ויעלה לא מעט את ה-FPS אבל ה-HD4870-1G הוא עדיין כרטיס מצויין שמסוגל לגיימינג לא רע בכלל.

פורסם
  • מחבר

1. דיל השבוע

2. כן

3. ה-5850 ב-700 ש"ח הוא מהחזקים והמשתלמים ביותר שיש, אבל בתקציב שלך אתה יכול לעלות ל-HD6950 שנפתח ל-HD6970 שחזק יותר או אפילו לעשות CF של HD5850 אבל אז צריך ספק חזק יותר ככל הנראה.

4. HWzone - קניה ומכירה - יד שניה - עמוד ראשי

ה-E8400 הוא אוברקלוקר מצויין ו-OC סביר לסביבות ה-3.4-3.6G יבטיח שהוא לא יהווה צוואר בקבוק ב-99% מהמקרים, אולי חוץ ממשחקים שמכבידים במיוחד על המעבד ועברו אופטימיזציה לריבוי ליבות כמו METRO למשל. גם אז, הוא יהווה צוואר בקבוק רק אם תעשה CF של HD5850 על רזולוציות סבירות שם הכרטיס הגרפי כבר לא צוואר בקבוק בעצמו.

תודה.

מצאתי במדור יש שניה את המעבד Q9550 ב - 600 ש"ח (http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/19063/cat/24)

שווה לקחת בהתייחס לכל מה שנאמר בשרשור? - האם המעבד הזה עדיף על פני ה Q9400 ? -והאם זה יבטיח שלא יהווה צוואר בקבוק מבלי לעשות OC ?

פורסם

^

ממש לא - קרא שוב את מה שכתבתי לגבי המעבד.

זה לא יזיק אבל HD5850 בודד ב-700 ש"ח יתן שיפור ביצועים עדיף בהרבה (אם כי גם לא תהומי).

אין הרבה היגיון להשקיע ~600 ש"ח על מעבד משומש לפלטפורמה בסוף ימיה.

פורסם
  • מחבר

^

ממש לא - קרא שוב את מה שכתבתי לגבי המעבד.

זה לא יזיק אבל HD5850 בודד ב-700 ש"ח יתן שיפור ביצועים עדיף בהרבה (אם כי גם לא תהומי).

אין הרבה היגיון להשקיע ~600 ש"ח על מעבד משומש לפלטפורמה בסוף ימיה.

אני רוצה לחדד שוב לגבי המעבד - בהנחה שאני לא מעוניין להתעסק עם OC של המעבד שלי(כי אני לא יודע- אלה אם כן עושים את זה היום בחנויות בסכום סמלי ואז אני מוכן לשקול את האפשרות) ,ובהנחה שבכל מקרה אני משדרג את הכרטיס הגרפי ל 5850 (מקסימום ל 6950) בהמלצתכם , עדיין לא שווה לשדרג למעבד 4 ליבות(ליתר ביטחון בשביל משחקים שידרשו 4 ליבות ואף יתן שיפור כללי בביצועי המחשב) ?

נ.ב- כל הכרטיסים הגרפים שדיברנו אליהם בשרשור עד עכשיו יתאימו למארז שלי שזה Centurion RC-590 ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים