עבור לתוכן

קרור למעבד 3200 המתאיםלsocket 754 והתאמה לשדרוג בעתיד!

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב עם מעבד 3200 + בעל תושבת 754, בשנה הקרובה אני מעונין לקנות מחשב חדש, אבל כרגע אני רוצה לסחוט כמה שיותר את המחשב הנוכחי ולהנות משקט מקסימלי לכן אני מחפש קירור שיתאים גם למחשב הנוכחי שלי וגם לכל מחשב עתידי שארצה לקנות.

השאלה היא האם כל פעם כאשר יוצא תושבת חדשה אנו נאלצים לקנות קרור חדש? או שאוטמטית עם שיווק תושבת חדשה משווק גם מתאם לקרורים ישנים?

קלטו לי את העין שני קרורים הMugen 2 ופריזר 13 פרו, אבל הם נראים לי עצומים.

רציתי לדעת איך אני מודד וומוודא שהם אכן מתאימים למארז שלי לפני הקנייה?( ברשותי מארז Raidmax Scorpio עם לוח אם Epox 8kda3j+ ראו תמונה).

הדרישות שלי לקירור הם:

- תקציב 150-200 גמיש.

- שקט ויעילות כי בעתיד יתכן OC ( דגש על שקט ) לכן אולי דווקא מאורר 120 מ"מ יתאים לצרכי.

- קירור אשר "יחזיק" מעמד הכי הרבה זמן מבחינת תאימות תושבת.

- עדיפות לקנייה מהחנות KSP.

תודה רבה לכל המגיבים בן.

נ.ב

בקשר לO.C אני לא מתכנן לשבור פה שיאים או להגזים יותר מידי אז אם אתם חושבים שהמשיכה שלי למוגן והפריזר מיותרת ובכך אוכל לוותר על הגודל העצום תעירו, מה שכן אני כן מעדיף להשאיר אופציות פתוחות.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אלו מתאימים למעבד שלך:

http://www.arctic.ac/en/p/assistant/cpu/chip/352

שים לב ששני הALPINE הם הזולים ביותר אבל מתאימים רק לAMD.

אני לא הייתי משקיע יותר מהALPINE למערכת הזו, באמת.

פורסם

פותח התרד אתה לא תגיע רחוק בOC..ולכן לא שווה ממש להשקיע בקירור..

הALPINE שהוציא יהיה זול ויעניק לך אחלה שקט וביצועים..

אתה באמת לא צריך יותר מזה..או פשוט להישאר עם הסטוק..אם הוא לא מפריע לך..

תתאפק בסבלנות למערכת הבאה ;D ושם תשקיע את הכסף :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה, קודם כל סבבה שהצעתם לי את האלפיין אבל כנראה שלא הבנתם אותי..

אני לא רוצה לקנות קרור כלשהו עכשיו ב80 שקל ולהסתפק בקירור "סבבה" וכשאני יקנה מערכת חדשה להוסיף עוד 200 שקל ואז לקבל קירור "מעולה", אני רוצה מעכשיו לקנות קירור "מעולה" ולהעביר אותו בהמשך למערכת החדשה וכך לחסוך כסף וגם להנות גם עכשיו ממערכת "מעולה"

אם אתם לא מסכימים איתי בעיניין הזה אשמח לדעת למה!

ובקשר לOC אני לא מבין מאיפה ההשערה שאני לא יגיע רחוק? לא חשבתי להגיע לרמה של I7, המחשב שלי בזמנו, היה ה - מחשב !! לOC ואנשים הגיעו עם מערכות דומות להישגים מטורפים.. יש לי בדיוק מה שאני צריך לOC (במיוחד עם Bh5 החמודים שלי..) חוץ מקירור נורמלי למעבד.

אם כך, אני שוב פונה להצעותיכם לגבי קירור ואשמח אם תענו לשאלות ששאלתי למעלה ! ( בדיקת תאימות למארז, מתאמים לתושבות עתידיות.. )

פורסם

גם בOC..איזה שלא תעשה..מעבד סינגל..לא יחזיק הרבה בשימושים של היום..אפילו בפתיחת טאבים מרובים בדפדפן..

ולכן ההשקעה מיותרת..אתה רוצה לבצע OC..סבבה..אבל אל תצפה לשינוי מטורף במערכת..

כמו כן למעבד שלך יספיק גם הKATANA 3 שהוא יחסית סולדי ושקט..

מעל זה זה רק הMUGEN 2/NINJA 3/YASYA שהם ענקים ;D

פורסם
  • מחבר

אוקיי סבבה,

בקשר לקרורים הגדולים יותר, האם הם יכנסו למארז שלי ? איך אני בודק או מודד את זה בצורה מדויקת?

והאם המשחה הטרמית אשר מגיעה עם הקירור מספיקה?

הKATANA נשמע סבבה אבל השאלה כמה הוא באמת שקט, האם קיימים קרורים בעלי מאורר 120 מ"מ טובים שאינם מצריכים 16 ס"מ גובה?

בהנחה ואין לי מקום לקירור 16סמ מה אתם אומרים על הarctic freezer 13?

והאם בעתיד לא יהיה לי בעיה להעביר כל קירור שאקנה בעזרת מתאם לתושבות חדשות?

פורסם

חיבור המתח ללוח שלך נמצא במקום לא סטנדרטי ועלול להפריע, מה גם שכל תסבוכת החוטים שם לא תעזור.

הפיתרון הכי טוב בשבילך הוא הALPINE 64 שעולה 60 ש"ח בKSP . זו לא "השקעה" , הוא מאוורר שקט מאוד ואף אחד לא יכול להבטיח לך שקרורים אחרים יתאימו לך בעתיד כי אין לנו יכולת לחזות את העתיד.

לדעתי, כשתגיע לגשר, תחצה אותו (בעוד שנה אמרת?). בינתיים יש לך מוצר שעונה על הדרישות שלך - זול איכותי ושקט. אתה רוצה בכל זאת לקחת קרור מאסיבי יותר למרות שזה לא כדאי ולמרות שמיקום מחבר המתח לא אופטימלי - תעשה חיים ;)

פורסם

הKATNA 3 שקט יותר מהFREEZER וגם מציב ביצועים זהים ואפילו עדיפים במעט..

ואני עם טל..ההשקעה כרגע מיותרת..אם אתה מתעקש..תבחר את האחד מהקירורים שהוצעו כאן..

פורסם

גם בOC..איזה שלא תעשה..מעבד סינגל..לא יחזיק הרבה בשימושים של היום..אפילו בפתיחת טאבים מרובים בדפדפן..

ולכן ההשקעה מיותרת..אתה רוצה לבצע OC..סבבה..אבל אל תצפה לשינוי מטורף במערכת..

כמו כן למעבד שלך יספיק גם הKATANA 3 שהוא יחסית סולדי ושקט..

מעל זה זה רק הMUGEN 2/NINJA 3/YASYA שהם ענקים ;D

אל תנפיץ דברים המעבד שלו מעולה לשימושים ביתיים, אני עם מחשב נייד שחוגג שש עוד חודש ופותח די והותר דפים בדפדן, עם AV MSN וWMP ואיןלי עם זה בעיה. זה שאתה אישית טוחן את המחשב שלך לא אומר שאחריםן כן. מאיפה הגיע ההנפצה הלא ברורה בנוגע לכך שמעבד חד ליבה לא מספיק טוב?

פורסם

אהבתי "הנפצה" :facepalm:

כל אחד יעשה איזה שימוש שהוא רוצה..להבא אני אוסיף את המילה "לדעתי" ככה שתהיה רגוע יותר !

ולדעתי זה די בסיסי לפתוח טאב שניים בדפדפן+תוכנת נגינה+עוד כמה תוכנות (הורדה למשל) לקרוא לזה "לטחון" זה לא ממש נכון..

פורסם
  • מחבר

תשמע taotao המחשב שלי באמת עוד בסדר גמור הוא אפילו מריץ משחקים חדשים ( לא על HIGH ) ואני באופן קבוע עם סקייפ מסנג'ר אינטרנט עם לפעמים גם 10 טאבים וגם מדיה פלייר/ אייטונס והוא עובד חלק ככה שאני לא ממש רואה סיבה להחליף אותו עד שאני אחליט שאני רוצה להתחיל לשחק משחקים על HIGH.. או ישנה את המקצוע שלי לגרפיקאי שעושה רנדורים כל הלילה ..

חיבור המתח ללוח שלך נמצא במקום לא סטנדרטי ועלול להפריע, מה גם שכל תסבוכת החוטים שם לא תעזור.

למה אתה חושב שהחיבור לא אופטימלי ? הוא נראה מוגזם בתמונה אבל בטכלס אפשר לשטח אותו וגם לפי מה ששמתי לב לקרורים הם מתחילים דיי גבוה כזה להיות רחבים והוא יכול לעבור מתחת, השאלה מאיפה למדוד את הגובה ? מהלוח אם עד לדלת ? להוריד כמה מילמטרים? צריך שיהיה קצת רווח בין הדלת לקירור? כי נראה לי שאצלי זה בדיוק 16 ..

וסתם לידע כללי האלפיין אני בטוח יהיה שקט יותר מהקירור סטוק שיש לי השאלה האם הוא גם יהיה יותר טוב? האם אוכל להעזר בו בOC ?

בקיצור ואללה ביאסתם לי תתחת .. אני פשוט לא מבין למה לא כדאי לי לקחת קירור גדול נורמלי ואז פשוט להעביר אותו ... למה אתם נגד זה ? ולמה אתם קוראים לזה השקעה מיותרת? אני לא קונה קירור במטרה לקרר מערכת ישנה אני קונה קירור במטרה לקרר מערכת חדשה וכרגע עד שיהיה לי מערכת חדשה הוא יעבוד בישנה ..

פורסם

פותח התרד מספיק לך או לא מספיק לך..זה בחירה שלך..אני ציינתי את דעתי..

וכמו שכבר אמרתי..להשקיע קירור 150+ שקלים במערכת שלך זה מיותר..

שורה תחתונה..מה המטרה שלך ? יותר ביצועים במשחקים ? יותר ביצועים בכללי ?

את זה אתה יכול לעשות גם בקניה של ALPINE ולבצע OC קטן..

מעבר לזה רחוק לא תגיע..מה גם שהשיפור יהיה מזערי..

בגלל זה ההמלצה שלנו היא תחסוך את הכסף..שתרכוש מערכת חדשה..תשקיע שם את הכסף לקירור..

רוצה או לא רוצה..שוב בחירה שלך בסופו של דבר..

פורסם

קירור גדול כמו MUGEN 2 עלול לא לאפשר לך לסגור את המארז, או להציג תוצאות בינוניות עקב חוסר זרימת אוויר במארז עצמו.

בנוסף - בטווח של שנה יכולים להיות מספיק שינויים שיגרמו ל"השקעה" להיות ביזבוז.

כגון:

*סוקט חדש שיכול לצאת ולא להתאים לקירורים העכשיווים.

*דחיית קניה מחשב חדש.

*עוד שנה אולי תרצה לקחת בכלל לפטופ, לך תדע מה יהיו הדרישות שלך ומה יהיה בשוק עוד כשנה/בזמן קניית מחשב..

*קירור רציני גם מצריך התקנה יותר מורכבת - ומה שתחסוך ב60-80 שקל ע"י "העברת קירור" , תשלם בזמן של פירוק והרכבה.

ועוד..

אני אישית הייתי ממליץ לך לקחת בראש שקט קירור של 60-80 שקל שהצייאו לך, יעשה את העבודה ובמחשב חדש תשקיע קירור חדש שבטוח יתאים - כפי שנאמר לפני, כשתגיע לגשר, תחצה אותו :xyxthumbs:

בנוסף, אתה יכול למצוא קירורים זולים ושקטים שיעשו את העבודה כמו הALPINE שציינו מקודם.

פורסם

תשמע taotao המחשב שלי באמת עוד בסדר גמור הוא אפילו מריץ משחקים חדשים ( לא על HIGH ) ואני באופן קבוע עם סקייפ מסנג'ר אינטרנט עם לפעמים גם 10 טאבים וגם מדיה פלייר/ אייטונס והוא עובד חלק ככה שאני לא ממש רואה סיבה להחליף אותו עד שאני אחליט שאני רוצה להתחיל לשחק משחקים על HIGH.. או ישנה את המקצוע שלי לגרפיקאי שעושה רנדורים כל הלילה ..

למה אתה חושב שהחיבור לא אופטימלי ? הוא נראה מוגזם בתמונה אבל בטכלס אפשר לשטח אותו וגם לפי מה ששמתי לב לקרורים הם מתחילים דיי גבוה כזה להיות רחבים והוא יכול לעבור מתחת, השאלה מאיפה למדוד את הגובה ? מהלוח אם עד לדלת ? להוריד כמה מילמטרים? צריך שיהיה קצת רווח בין הדלת לקירור? כי נראה לי שאצלי זה בדיוק 16 ..

וסתם לידע כללי האלפיין אני בטוח יהיה שקט יותר מהקירור סטוק שיש לי השאלה האם הוא גם יהיה יותר טוב? האם אוכל להעזר בו בOC ?

בקיצור ואללה ביאסתם לי תתחת .. אני פשוט לא מבין למה לא כדאי לי לקחת קירור גדול נורמלי ואז פשוט להעביר אותו ... למה אתם נגד זה ? ולמה אתם קוראים לזה השקעה מיותרת? אני לא קונה קירור במטרה לקרר מערכת ישנה אני קונה קירור במטרה לקרר מערכת חדשה וכרגע עד שיהיה לי מערכת חדשה הוא יעבוד בישנה ..

תשמע, אף אחד לא כופה עליך שום דבר. שאלת לדעתם של אנשים (שמבינים דבר או שניים ותיכך אגיע לזה) וקיבלת תשובה. מתאים לך? יופי? לא מתאים? גם יופי! ההחלטה היא שלך וזהו.

אתה מציג טיעון נגד לכל הסבר מפורט שלנו למה לא לעשות את זה ומנסה לשכנע את עצמך שקניית קרור מאסיבי יפתור לך משהו.

אגב, אני עובד בתחום כבר מעל 13 שנה, אני מכיר טוב טוב למה מחשב מסוגל, והנסיון לשכנע את עצמך שאתה יכול לעשות הכל עם המחשב שלך - הוא בעיקר בשבילך. תסתכל על ניצולת המעבד שלך כשאתה אפילו מעלה אתר כמו YNET או HWZONE. המעבד החד ליבתי שלך בקושי יכול להתמודד עם כל המדיה ופרסומות הפלאש מסביב (אלה אם אתה מבטל את הפלאש כמובן).

בוא נגיד שאם אתה משתמש באותן גרסאות תוכנה שהיו כשהמחשב שלך היה חדש אז כן - המחשב יעבוד מעולה אבל זה לא כך. סקייפ היום לדוגמא דורש מחשב די חזק אם אתה רוצה שיחות עם וידאו. אתה לא יכול להריץ וידאו מעל 720P , ואתה לא תריץ MSN 2011 , תדבר בסקייפ 5 ותפתח כמה חלונות שאתה רוצה בדפדפן שלך.

אותנו אתה לא צריך לשכנע והיו לי הרבה מאוד לקוחות וחברים בחיי שהיו בטוחים שהמחשב בן ה6 שלהם עושה הכל כמו פנתר. העניין הוא שההגדרה שלהם ל"פנתר" היתה קצת שונה.

שורה תחתונה - אתה משתמש במחשב, אתה זה שצריך להיות מבסוט ואתה לא צריך לנסות לשכנע אותנו.

שאלת שאלה, קיבלת כמה תשובות ושוב, הבחירה בידך ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים