עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח אם ל i5 2500k, תקציב עד 1K, (לא מתוכנן OC)

Featured Replies

פורסם

שלום

אני לא בטוח איזה לוח אם אני צריך עבור i5 2500k שאני קונה

אני מתלבט בין Asus ל Gigabyte

אני לא מתכוון לבצע OC (לפחות לא בזמן הקרוב), גם לא שימוש ביותר מ HD אחד.

כרטיס מסך רגיל אחד

כעקרון המחשב לשימוש משולב, קצת משחקים, קצת עבודה, קצת סרטים ומוזיקה

על איזה לוח אתם ממליצים?

כנרא שגם אין לי צורך בלוח Pro, אבל בהחלט אני מעדיף לוח אמין כמה שיותר.

נ.ב.

מה המשמעות ליציעת HDMI, האם היא עדיפה על היציאה הסטנדרטית?

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

דוגמה לכותרת עניינית היא כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את התקציב ללוח וציין אם אתה זקוק ללוח ל-OC או לא.

ציינת שלא מתכונן OC, אבל אז הוספת ואמרת שלפחות לא בזמן הקרוב. מכיוון שהלוחות לפלטפורמה נחלקים לאלה שאפשר לבצע איתם OC ולאלה שלא, חשוב שתציין אם אתה רוצה להשאיר לעצמך את האפשרות לבצע OC בעתיד או שזה כנראה לא יקרה.

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שהכותרת הנוכית עניינית יותר

לגבי הלוח, התקציב הוא עד אלף ש"ח

בנושא ה OC, אני כמעט ובטוח שאני לא אבצעה OC, אני משתמש פשוט למדי.

הדרישה היחידה היא אמינות לאורך זמן.

פורסם

במקרה כזה אתה יכול להסתפק בלוח המבוסס על ערכת השבבים H67 שלא יאפשר לך לבצע OC אך יאפשר לך להשתמש בליבה הגרפית המובנית (שמתאימה לכל השימושים למעט משחקים ברזולוציה גבוהה).

מספר הערות:

1. אם אתה לא מתכנן OC אתה יכול לקנות את המעבד Core i5-2500 (ללא הסיומת K). אמנם הפרש המחירים ביניהם די זניח לרוב, אבל דע שזאת אפשרות.

2. לא ציינת אם המחשב מיועד למשחקים או לא, אבל אם לא, אתה גם לא זקוק לכרטיס גרפי ייעודי בשילוב עם לוח H67.

לוחות משתלמים הם:

DH67CL של Intel.

DH67BL של Intel.

ההבדלים הם שהראשון הוא בגודל ATX מה שאומר שיש כמות קצת גדולה יותר של חריצי הרחבה, כנראה שעבורך אין לכך משמעות.

עוד לוח משתלם למדי הוא H67M-GE B3 של ASRock.

לפי מה שציינת אין לך דרישות מסוימות מלוח האם ולכן כל הנ"ל יתאימו לך. מומלץ שתקנה את הזול ביותר או בזמין ביותר מביניהם (הפרשי המחיר ביניהם הם די קטנים גם ככה).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה

לגבי OC, החלטתי סופית שאני לא הולך להשתמש בו. לכן אני מבין שבהחלט אני יכול להסתפק בלוח אם מסדרת H67

אבל אני בכל זאת רוצה את Asus, ובנוסף אין ב KSP לוחות אם של Intel שציינתה (ואני לא רוצה לקנות את חלקי המחשב ממספר חנויות שונות)

אבל עכשיו איזה לוח לקחת, M, pro, le מה בכלל המשמעות של כל הסיומות האלה?

פורסם

מבחר הלוחות המשתלמים בחנות הנ"ל מאוד מוגבל, ובנוסף די חבל שאתה מגביל את עצמך רק למותג מסוים, אבל לאור הדרישות הנ"ל הייתי ממליץ לך לקנות את ה-P8H67-M LE B3. ההבדל העיקרי מבחינתך בינו לבין ה-LE הוא שלדגם ה-LE אין יציאת HDMI, לא קריטי אך לא מזיק שיהיה. M מייצג לוח שהוא בגודל mATX, גם זה לא משנה עבורך כלום כל עוד הלוח מכיל את כל מה שאתה צריך.

אתה יכול לעבור על המפרטים באתר היצרן כדי לוודא שהם אכן עונים על כל הדרישות. כשמצאת את הלוח הזול ביותר שעונה על כל הדרישות שלך קנה אותו.

פורסם
  • מחבר

האם ישנה חנות אמינה עם מבחר גדול יותר (חנות שאפשר לקנות בה את כל הרכיבים למחשב, ע"ם לחסות ביקור במספר חנויות שונות)?

מה לגבי שליטה דינמית במאורר של ה CPU. היתי רוצה לשלוט במהירות (ברעש) מה desktop ע"פ העומס של המחשב

האם זה נהיה כבר אופציה סטנדרטית או שיש לוחות אם שלא תומכות בה?

פורסם

דיונים על חנויות תוכל למצוא בפורום צרכנות, שם גם תוכל לפתוח דיון על חנות אם לא תמצא את התשובות שלך בדיונים הקיימים.

ניתן לקנות גוף קירור שקט למעבד, בהתאם לצרכים שלך, כך שלא תצטרך בכלל לשלוט על מהירות הסיבוב של המאוורר.

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת

החלטתי ללכת על P8H67 של Asus, נרא לי שהלוח וה features שלו נחמדים מאוד (בנוסף באמת בחרתי ב i5 2500 במקום 2500k)

דבר נוסף שלא אני לא בטוח בו, האם בלוח הזה יש חיבור לאינטרנט דרך המודם LAN או שאני צריך לקנות גם כרטיס רשת?

פורסם

לדעתי הלוח הזה כלל לא משתלם לאור מחירו אלא אם כן הוא מציע תכונה מסוימת שלה אתה זקוק ושלא ניתן להשיג בלוח זול יותר.

כבר מספר שנים די גדול שכל לוחות האם מכילים שבב רשת עליהם, כך שאין לך צורך לקנות כרטיס רשת נפרד.

פורסם
  • מחבר

רק שתבין, המחשב האחרון שלי נקנה לפני 7 שנים וגם אז לא אני בחרתי את המפרת, לכן השאלות הבנליות האלה\

לגבי הלוח, נרא לי שה Bios הגרפי עם העכבר וה auto Config זה נחמד מאוד

ישנו הבדל של כ 170 ש"ח בין הלוח הזה לבין לוח Intel שקיבלתי עליו כאן המלצה, אבל נרא לי זה עדיין נחמד לקנות אותו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים