עבור לתוכן

הרצת סרטי FHD בעזרת Pentium D וכ.מסך מובנה

Featured Replies

פורסם

אפשר לשלוח מייל לג'יגהבייט. מה שכן, רשימת המעבדים עם LGA 775 ארוכה כמו הגלות ולכן לפעמים לא כותבים מעבדים ישנים.

אני יודע שלוחות ישנים עם צ'יפסט 945\965 לא תמכו ב-core 2 duo עד להוצאת עדכון ביוס. אני מאמין שלוחות חדשים כן יתמכו

לאחור בצורה מלאה.

• תגובות 35
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התושבת לבדה לא מעידה בהכרח על תאימות למעבד מסוים לתושבת.

ערכות השבבים החדשות יותר לרוב לא תומכות במעבדים ה"ישנים" לתושבת כדוגמת Pentium D. להשיג היום לוח חדש שתומך ב-Pentium D זה לדעתי כמעט בלתי אפשרי. ביד שנייה יש ככל הנראה סיכוי יותר גדול. לוחות כאלה ספק עם יענו על הדרישות האחרות שלך, כגון יציאת HDMI אבל כדאי לבדוק.

Pentium D אמור לנגן תוכן כזה ללא בעיה מיוחדת אך גם לאופן שבו קודד התוכן יש חשיבות.

בהתאם למסגרת התקציב שלך אולי בכלל כדאי לך באמת לשדרג לגמרי פלטפורמה. מעבד כגון ה-Athlon IIx2 או איזה Pentium Dual Core E5xxx/E6xxx, גם הזמינות של הלוחות שעונים על הדרישות שלך גדולה יותר והם גם קצת יותר חסכוניים בחשמל ויותר קרירים (לא הבדלים גדולים מאוד אבל עדיין).

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שכל ההחלטה לבנות HTPC הייתה כי יש לי מעבד ביד! (בנוסף דיסק קשיח וספק). המעבד בעצם בסיבה שאני בונה את המערכת, להחליף אותו כעת נראה לי קצת לעבד את המטרה..

נגיד ואני יריץ חיפוש ביד 2, איך אני יכול לדעת בוודעות שלוח מסויים תומך במעבד שלי?

פורסם

תחפש לוח המבוסס על ערכת השבבים 945/955.

לגבי מה שאמרת, המעבד הוא חלק יחסית זול (אחד מהמעבדים שהצעתי לא עולה הרבה יותר מלוח או כרטיס גרפי ייעודי, וברוב המקרים יותר זול משילוב שלהם) ולכן זה לא מפספס את המטרה לאור האפשרות שאולי לא תוכל למצוא לוח במחיר משתלם למעבד הקיים שלך, או שבכל מקרה זה ידרוש ממך רכישה של כרטיס גרפי ייעודי לאור הדרישה שלך לחיבור HDMI.

תעשה פשוט חישוב שקול של עלויות ותראה מה יותר משתלם לך. קח בחשבון שאמנם Pentium D יספיק לצרכים בסיסיים שכאלה, אך מעבד כמו Athlon IIx2או אחד מכפולי הליבה של Intel יהיו בכל זאת עדיפים, אז כך שגם זה צריך להיכנס לשקלול עלות-תועלת.

בסך הכל אני חושב שתאלץ להשקיע את אותה מסגרת תקציב (פחות או יותר) אך תוכל לקבל תמורה גדולה יותר בהחלפת פלטפורמה.

פורסם
  • מחבר

About:blank מבין אותך! אני ייבנה כמה פלטפורמות ונראה איך הכי משתלם ואתם תגידו מה יענה על הדרישות.

אגב דברתי עכשיו עם החנות TMS שמישהוא פה המליץ לי עליהם והם טוענים דבר כזה: לוחות של GIGABYTE לסוקט 775 תומכים בכל סוגי המעבדים מסוג 775. אינטל יותר בעייתיים בזה ויש לוחות 775 שתומכים במעבדים ספציפיים! ז"א אם אני מוצא לוח של GIGABYTE מתאים סביר להניח שהוא יתאים גם למעבד ע"פ החנות. מה דעתכם?

פורסם

אם הם אומרים אז הם יודעים. מן הסתם הם מתעסקים עם זה המון וסביר שיש להם מלאי חלקים ישנים (לבדיקות)

פורסם

התשובה היא פשוטה מאוד. דברים כאלה מבררים באתר היצרן. נכנסים לדף לוח האם שבאתר היצרן ובודקים מהי רשימת המעבדים שבהם הוא תומך. אם יש ספק אפשר לשלוח דוא"ל ליצרן ולוודא.

פורסם
  • מחבר

דברתי שוב עם TMS והגענו ללוח הזה:

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3092#ov

הוא עולה אצלם 360 ש"ח שזה המון אבל יש בו HDMI SPDIF והוא ב- 100 אחוז מתאים למעבד (בדקנו יחד). יחד עם זיכרון 2GB זה עוד 100 ש"ח וביחד יוצא 460 ש"ח. ע"פ הנאמר פה בפורום אני מבין ששילוב זה יריץ סרטים חלק!

אם מישהוא פה יכול להציע לי אלטרנטיבה כל שהיא בין אם זה AMD+לוח אחר או לוח זול בהרבה וכ.מסך חיצוני והמעבד הקיים, בבקשה תציעו תוך כדי הסתכלות על המחיר. נומר ש- 500 שקל זה התקציב שלי בלית ברירה.

פורסם
  • מחבר

יש לי גיגה אבל DDR2 והלוך אם הוא DDR3 ככה שאני צריך לקנות וכנראה 2 גיגה

פורסם
  • מחבר

Gil28 למה אתה מתכוון שאתה אומר שהם עושים בדיקות בלוחות הישנים?

פורסם

למעבדות מחשבים יש מלאים של חלקים שבהם הם משתמשים על מנת לקבוע איזה רכיב לא עובד. כשיש לך ספק זמין

או לוח שעובד, אתה יכול לקבוע בקלות אם זה הספק שהלך או שהלוח בעייתי.

כך לגבי כל החלקים - יש להם זכרונות מכל הסוגים, לוחות אם עם תושבות שונות וכולי.

פורסם
  • מחבר

הבנתי!

טוב אני רושם את המפרט הנוכחי. אם למישהוא יש הצעה למערכת אחרת גם בהרכב שונה לגמרי (כמו שציינתי קודם), בבקשה תגידו!

מעבד: Intel Pentium D 820

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27512[/]

לוח אם: Gigabyte GA-EG41MFT-US2H

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3225#sp

מארז+ספק: ATX סטנדרתי כביכול של 500 וואט

כונן קשיח: 160GB H i t a c h i D e s k s t a r 7 K 2 5 0

http://www.hgst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/2BE205871633B97D86256F8200709684/$file/7K250_DS.pdf

זיכרון: KINGSTON 2GB

http://tms.co.il/product/8111

כונן אופטי: צורב די וי די

סליחה על אי האחידות בכתב..עושה לי בעיות משום מה.

כאמור את הלוח אם והזיכרון אני רוכש ב- 470 ש"ח. כל השאר יש לי. ואני שואל שוב: האם המערכת כפי שהיא תוכל להריץ סרטי FHD חלק??

פורסם

אם אפשרי אז אני ממליץ לך להעלות קצת בתקציב (כי צריך גם זכרון) ולקנות מערכת מאוזנת יותר.

Athlon IIx2 (לדעתי עדיף מכיוון שבלוח תוכל לקבל שבב גרפי טוב משמעותית) או Pentium Dual Core E5xxx.

לוח אם שיעלה באזור ה-250-350 ש"ח בהתאם לזמינות והמחיר בחנויות.

ובנוסף את הזכרון DDR3 2GB שאותו אין ברירה אלא לקנות.

נכון שאתה משקיע פה יותר, אך גם מקבל יותר ולדעתי ניתן להגדיר את ההשקעה הנוסףת הזאת כמשתלמת.

אם אין לך אפשרות למתוח את מסגרת התקציב אז המערכת המתוכננת שלך היא בסדר, אך לא לגמרי משתלמת (אבל אם אין ברירה אז אין ברירה).

אגב אם מדובר בספק ג'נרי, אז אני ממליץ לך להחליף אותו בהקדם האפשרי.

פורסם
  • מחבר

About:blank אתה יכול בבקשה לתת לי דוגמה למערכת של מעבד+לוח מתאים בעל יציאת HDMI ו- SPDIF (או COAX) הכי זול שאפשר? תמליץ לי על חלקים כולל המחיר שלהם. אני רוצה להבין עד כמה אני צריך למתוח את מסגרת התקציב?

הספק שברשותי הוא אכן ג'נרי אבל עבדתי איתו בערך 4 שנים טובות והוא נתן עבודה יפה! מה גם שאני מוריד מהעומס שלו כעת (פעם גם היה לי כ.מסך חיצוני מחובר). זה כזה קריטטי לצרכים שלי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים