עבור לתוכן

הרצת סרטי FHD בעזרת Pentium D וכ.מסך מובנה

Featured Replies

פורסם

אני בונה מחדש מחשב שהתקלקל לי. בגדול יש לי הכל חוץ מלוח אם. המחשב הולך להיות מחשב שיחובר לטלוויזיה בסלון כ- HTPC, החיבור יהיה דרך HDMI.

יש לי מעבד INTEL PENTIUM D הישן המתאים לסוקט 775. נתקלתי בלוח אם הזה:

http://www.grandadvance.co.il/?g=products&a=view&pid=16788

הוא עולה 280 ש"ח ויש בו יציאת HDMI וכן SPDIF שבה אני אולי ישתמש בעתיד לסאונד. העניין הוא שאני לא בטוח האם הכ.מסך המובנה בלוח זה יספיק כדי להריץ סרטים ב FULL HD?? מדובר על ציפסט G43 מה דעתכם יש לו יכולת להריץ סרטים ב- 1080P בלי בעייה?

ושאלה אולי יותר קודמת: האם יכולה להיות בעיה למעבד PENTIUM D להריץ סרטים ב FULL HD? בכל זאת הוא כפול ליבה! לפי מה שאני זוכר יצא לי להריץ במחשב לפני שהוא התקלקל סרטים ב- HD לא זוכר כמה חלק זה היה.

הערה: אני הולך גם לקנות זכרון DDR3 בהתאם ללוח. כנראה 2GB. צריך יותר להרצת סרטי HD או העיקר זה הכ.מסך (המובנה)?

• תגובות 35
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא יודע עד כמה הכרטיס מסך המובנה חזק אני היתי מציע לך כרטיס גרפי יעודי

מסדרת הGT, זה לא ממש בעיה כי אתה יכול לבדוק את לאחר חיבור הלוח אם את האיכות ולראות אים זה מספיק לך

כרטיס מסך תמיד יתן תוצאות טובות יותר.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שאם אני לא מסתמך על הכ.מסך המובנה של הלוח הזה אז אני הולך על לוח הרבה יותר זול (בסיבות 140 ש"ל) וקונה בנוסף כרטיס מסך חיצוני עם HDMI. הרכב מסוג זה בסוף יוצא לי יותר יקר! לכן הייתי רוצה לסגור את הכול במסגרת הלוח אם. לכן לקנות את הלוח הזה לבדוק אם הוא מספיק ואם לא לקנוטת כ.מסך חיצוני יהיה בבחינת בזבוז כסף ואיפילו טיפשי עבורי.

אני צריך לדעת את זה עכשיו לפני שאני מחליט מה לקנות ובאיזה הרכב!

פורסם

תוודא שהמעבד לא P-D 2.66 שהוא יכול להריץ 720P בלבד (חלק כמובן).

פורסם
  • מחבר

יצא לי לראות מחשבים בלי כ.מסך חיצוני שהם גם עם סוקט 775 והם מריצים FULL HD בלי בעיה (לאחי מחשב כזה)!

הרכב עם כ.מסך חיצוני מייקר לי את המערכת ב-250 שקל!

Gil28 ה- HTPC הזה ייקרא בסוף על שמך :lol: תודה על העזרה!

פורסם

1. אני בכלל לא בטוח שהלוח הנ"ל תומך במעבד שלך, אפילו אפשר להניח שיותר סביר שהוא לא תומך מאשר שכן. אני ממליץ לך לבדוק את זה.

2. למעבד הזה לא צריכה להיות שום בעיה באופן עקרוני להריץ תוכן שכזה. מעבדים "חלשים" ממנו מצליחים להתמודד עם תוכן שכזה. כמובן שגם לאופן קידוד התוכן יש חשיבות.

3. תערוך בבקשה את כותרת הדיון כך שהיא תהיה עניינית על-פי חוקי הפורום. במקום לכתוב שיש לך שאלה, תתמצת בכותרת את השאלה, לדוגמה, האם Pentium D יוכל להריץ תוכן 1080p ללא כרטיס גרפי ייעודי.

פורסם

סוקט 775 זה כולל גם את ה CORE 2 duo שדרך אגב הם מפעילים HD חלק, גם המעבד בתדר הנמוך ביותר..

לדעתי המעבד שלך גבולי ל1080P אבל אל תסמוך ,תוודא. מה גם שהמעבד חם מאד מטבעו מה שלא הכי מומלץ לHTPC.

מעבד נורמלי 250 ש"ח ,תוכל להביא את הלוח משולב כ.מסך , לא תזדקק לכח נוסף מהכ.מסך.

פורסם
  • מחבר

SHALOMHIBI לא הבנתי מה אתה ממליץ? בהנחה שהמעבד ברשותי ואני לא הולך להחליף אותו, האם אני יכול להסתמך על כ.מסך מובנה בלוח? או שמא כ.מסך חיצוני הוא מסט?

About:blank למה אתה חושב שלוח זה לא תומך במעבד שלי? הרי המעבד שלי הוא לסוקט 775 ולוח אם זה מתאים למעבדי סוקט 775? אני מבין מימך שהמעבד הזה יוכל להריץ תוכן FULL HD סטנדרטי בצורה תקינה ללא כ.מסך חיצוני?

פורסם

אני אומר תעשה את השיקול שלך.

לוח + כרטיס(מה שמחייב אותך להשתמש בתוכנה שמשתמשת בהאצת חומרה- לצפייה בHD)

או

לוח + מעבד

תעשה חישוב עלויות.

כמו שאמרתי קודם אני לא בטוח לגבי היכולת של המעבד להריץ 1080P באופן מלא, לכן רשמתי לוח+כרטיס.

פורסם
  • מחבר

האמת שאני חושב שיש בעיה עם הלוח שהעלתי, לא בטוח שהוא באמת תומך במעבד שלי!

האם אתה יכול להמליץ על לוח+ כרטיס במחיר הכי זול שאפשר שיריץ את הדרישות?

פורסם

לא צריך משהו יותר יקר מזה :)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

לוח אם:

Foxconn Motherboard G41MX-F 2.0 Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪189

כרטיס מסך:

Sparkle Geforce GT210,512MB GDDR3, DVI, HDMI, PCI Express 2.0, Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪167

סה"כ: ₪356

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 349 ₪

http://tms.co.il/preview/spec/mx26g5el

מדובר בלוח אם הכי פשוט בעל צ'יפסט G41 שתומך במעבד שלך, עם 3 שנים אחריות ובגודל קטן למשחב סלוני, ו כרטיס G210 המעניק חיבור HDMI ומטפל בסרטוני ה1080P, עם 3 שנות אחריות.

תתחדש :)

רגע... אני לא בטוח כי הוא תומך במעבד שלך אחרי הכל.... מעניין... אני אצטרך להעמיק את הבדיקה.

לא.. לא רשום באופן רשמי באתר שלהם, הייתי מציע לבדוק מול החנות את הדברים, ואם דבר זה נכון להחליף את לוח האם בזה:

לוח אם:

Gigabyte GA-G31M-ES2L Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪223

שכן תומך בוודאות בPENTIUM D.

פורסם
  • מחבר

תודה אור נראת חנות טובה! אני יחדד את הדרישות ואם אתה יכול תעזור לי להרכיב מפרט מתאים במחיר הזול ביותר:

לוח אם:

*שיתאים למעבד כמובן

*שיהיה בעל יציאת אודיו SPDIF או COAX לפחות אחת מין השניים

זיכרון:

2GB לא חשוב DDR2 או 3 שיתאים ללוח

כ.מסך:

*רק אם זה שבלוח לא מספיק

*HDMI

פורסם
  • מחבר

משהוא מוזר לי לגבי מה שרשום במפרטים של הלוחות בחנות. הם רושמים על חלק מהלוחות שהם תומכים ב Pentium D אבל באתרי היצרנים לא רשומה תמיכה ב Pentium D !! איך זה הגיוני? לדוגמא זה:

http://tms.co.il/product/7505

וביצרן:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3454#sp

האם אפשר לסמוך על החנות הזאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים