עבור לתוכן

חיבור פטיפון למחשב - מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאבי אוסף תקליטים שכבר שנים יושב וצובר אבק. עלה לי הרעיון לנצל את הפטיפון שלנו, שגם יושב וצובר אבק, כדי להעביר את הספרייה המרשימה הזו למחשב.

חיפשתי קצת באינטרנט ואפילו נתקלתי בשרשור שהיה פה לפניי שנתיים, אך עדיין נשארתי עם מספר שאלות:

• כל המדריכים שמצאתי עד כה מדברים על חיבור כבל ה-RCA של הפטיפון, באופן זה או אחר, לכניסת המיקרופון שבמחשב.
    בעצם, מדובר על הקלטה של האודיו מהתקליט באמצעות תוכנה זו או אחרת (Audacity הוא השם שעלה הכי הרבה).
    אני תוהה אם יש אפשרות להשתמש בחיבור הפטיפון למחשב כאופצית האזנה (ולא רק הקלטה). כלומר, שחיבור הפטיפון יהיה כמו חיבור של כונן דיסקים, לצורך העניין. האם אפשר לחבר פטיפון למחשב, לשים תקליט ובעצם להאזין לו במדייה פלייר?
  • לא הבנתי מה הצורך בפרהאמפ (Preamp) בכל הסיפור. האם יש הבדל בין חיבור הפטיפון למחשב ללא פרהאמפ וחיבורו עם כזה?
    מה התפקיד של ה-preamp בכלל?

תודה רבה.

פורסם

אתה לא יכול לחבר פטיפון באופן ישיר לכרטיס קול, הוא צריך יציאה מוגברת. לכן אתה צריך לחבר אותו דרך קדם מגבר או שאם יש לך מגבר שיש לו כניסה לפטיפון אתה יכול לחבר את הפטיפון למגבר ומהמגבר להוציא לכרטיס הקול (את הכרטיס קול יש לחבר למגבר לחיבור TAPE OUT).

כך תוכל להעביר את כל האוסף שלך.

דבר נוסף כל הפתרונות של פטיפון USB וכד'... שומר נפשו ירחק, כל הפתרונות האלו הם פתרונות זולים ולא איכותיים. אם הפטיפון שלך בינוני ומעלה הוא יעשה את העבודה יותר טוב מכל קומבינה אחרת.

פורסם

אני לא יודע איזה פטיפון (עם איזה ראש) יש לך. יתכן והוא לא שווה את המאמץ.

אם יש לך פטיפון נורמלי, תביא בחשבון שיתכן וצריך להחליף לו את המחט (50-100 ש"ח), אולי גם את הרצועה (עשרות ש"ח), לכוון את הזרוע והראש (חפש הוראות ברשת).

לאחר כל העניין הזה אתה חייב Phono-stage נורמלי. ברוב המגברים הישנים יש כזה, אבל לא תמיד באיכות טובה. חדש נורמלי יעלה לך 400-600 ש"ח. יש גם יד שניה.

אתה חייב קדם-מגבר כי האות שיוצא מהפטיפון הוא מאוד חלש (בפטיפון אין שום אלמנט של הגברה אלקטרונית, האות הוא מה שמופק מתנועת המחט וזהו) ודורש גם אקוויליזציה מסוימת (RIAA).

פורסם

ואם אתה יודע להלחים אז אפשר לבנות קדם מגבר עם תיקון RIAA בגרושים שיהיה באותה הרמה של המכשירים שעולים 400-600 שקלים :)

פורסם

ואם אתה יודע להלחים אז אפשר לבנות קדם מגבר עם תיקון RIAA בגרושים שיהיה באותה הרמה של המכשירים שעולים 400-600 שקלים :)

זה לא גרושים.

ציוד הלחמה טוב = 100 ש"ח.

רכיבים אלקטרוניים + כאלו שתחרבן בניסיונות = עשרות ש"ח.

קופסאת מתכת יפה = עשרות ש"ח.

ימבה שעות ללמוד להלחים כמו שצריך = priceless.

יש גם אנשים עם ידיים שמאליות שפשוט לא מסוגלים אפילו לעשות הלחמות פשוטות.

פורסם

נו באמת לא צריך לרדת לקטנות. רשמתי בפירוש "אם אתה יודע להלחים".

ואז כל הסיפור מסתכם ב-100 שקלים. מי שיודע להלחים יש לו מלחם, אני כבר לא מדבר על זה שבשביל כזה דבר בסיסי לא צריך ציוד הלחמה טוב אלא מלחם של 30 שקל. שאין שום סיבה שתחרבן רכיבים בניסיון כי מדובר על הלחמה של רכיבי TH שלא נשרפים בקלות ולכן חסכת עוד כסף, וגם בקופסא מיוחדת לא צריך להשקיע כי אפשר לבנות את זה בכל קופסא שזרוקה בבית (אני בניתי מגבר בקופסת אלומיניום שנשארה אחרי חבילת עוגיות, וקניתי גם קופסאות עץ ב-3 שקל - אתה מוזמן לחפש בפורום על ה-cMoy שבניתי).

וימבה שעות למידה?! מה נראה לך שזה פה? מדע טילים?! כולה להלחים, גם אם אין לך מושג אתה לומד תוך שעתיים-שלוש (וכאמור, כבר רשמתי "אם אתה יודע להלחים").

אז באמת שאין לי מושג מה הפואנטה בכלל בתגובה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים