עבור לתוכן

מספר שאלות בקשר למעבדי i5

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני עומד לרכוש מחשב ויש לי כמה שאלות מקווה שתוכלו לעזור לי

1. רציתי לדעת מה ההבדל בין הi5 2300 ל i5 2500

2.האם הלוח אם הבא gigabyte H55M-D2H יכול להתאים למעבד הבא i5 2500

אני שואל כי אמרו לי שזה בלתי אפשרי ויש להשתמש ב h67

3. מה ההבדל באמת בין ה H55 לH67

4. איזה מאוורר הייתם ממליצים לי למערכת כזאת בסכום של עד 150 שח.

5. האם על מחשב עם נתונים כאלה (מעבד ולוח אם הנ"ל) ניתן לעבוד עם ווינדוס XP או שזה פוגע בביצועים משום שמערכת ההפעלה ישנה.?

תודה לעונים

אשמח לקבל המלצות ללוחות אם שמתאימים לi5 במחיר סביר.

פורסם

1. ההבדל הוא רק בתדר השעון. בנוסף המעבד Core i5-2500 קיים גם בגרסת מכפלה פתוחה (2500K) שבשילוב עם לוח P67 מאפשרת לבצע OC.

2. לא. אתה צריך לוח לתושבת 1155. לוחות כאלה מבוססים על ערכות השבבים P67/H67/H61. את הלוח אתה צריך לבחור לפי הדרישות שלך ממנו (כמות וסוג חיבורים) כמו גם דרישות נוספות מהמערכת באופן כללי (האם מתוכנן OC, האם אתה רוצה להשתמש בליבה הגרפית המובנית וכן הלאה).

3. ערכות שבבים שונות לפלטפורמות שונות.

4. דיונים בנושא קירור לא שייכים לפורום הנוכחי. פתח בבקשה דיון בפורום 'קירור'.

5. אפשר.

מהשאלות שלך עולה רושם שאתה קצת מגשש באפילה. אולי יהיה כדאי לגשת לנושא בצורה אחרת. במקום סתם לשאול שאלות כמעט באופן אקראי, פרט מהם השימושים של במערכת, מהם הדרישות שלך לסוג וכמות חיבורים, האם מתוכנן OC או לא ומהי מסגרת התקציב למעבד, לוח-אם וזכרון ותקבל המלצה בהתאם למערכת המשתלמת ביותר עבורך.

פורסם

אומנם אין מניעה טכנית להתקין XP על חומרה כזאת , אבל זה חסר משמעות לחלוטין במיוחד בהתחשב בעובדה שדרישות המערכת של XP פשוט מצחיקות היום ואתה יכול להרים 20 VMים במקביל של XP על 7 אם אתה צריך.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התשובות

תקציבי עבור המעבד הלוח והזכרונות הוא עד 1500שח אני מעדיף שהמעבד יהיה i5 והזכרונות 4g

אשמח לשמוע הצעות

פורסם

פרט מהם השימושים של במערכת, מהם הדרישות שלך לסוג וכמות חיבורים, האם מתוכנן ?OC ותקבל המלצה בהתאם למערכת המשתלמת ביותר עבורך.

אם יש לך חנות מועדפת שממנה אתה מתכוון לקנות תציין אותה בבקשה.

בתקציב שלך לא בטוח ש-Core i5 משתלם (או אפשרי), אבל כל זה תלוי בשימושים.

פורסם
  • מחבר

Ksp

פורסם

לדוגמה:

Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray

GA-H67M-D2-B3 של Gigabyte

DDR3 13331x4GB Mushkin 991770

הערה:

תצטרך להוסף גוף קירור למעבד (אינו מגיע עם גוף קירור) וזאת עלות נוספת של כ-60-150 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה על המפרט

יש לי רק 2 שאלות:

1. האם כדאי להוסיף עוד 150-200 ושח ולשדרג ל i5 2500 אן שאין כזה הבדל

אציין רק שאיני גיימר אני רק רוצה שמחשב יטוס לי בלי חשבון ובלי להתחיל לסגור תוכנות

2. שאלתי בתחילה אם אפשר להתקין על מחשב כזה xp אך לא הבנתי את השורה התחתונה של התשובה

האם אפשרי ומומלץ אפשרי ולא מומלץ או אפשרי וזה יעבוד יותר מהר מווינדוס 7 (שאני שונא)

תודה

פורסם

אם אתה לא גיימר אז המעבד הזה מיותר לך ותוכל להכניס בתקציב הזה מעבד הרבה יותר משתלם.

שאלתי כבר פעמיים מהם השימושים שלך במערכת אך לא שיתפת פעולה. רק בהתאם לשימושים ניתן לקבוע מה משתלם לך או פחות משתלם לך.

לא שווה להוסיף את הכסף תמורת ה-Core i5-2500, אם כבר שווה לך להוסיף את הסכום הזה עבור לוח אם שיכיל חיבורי USB 3.0 ואת כל יציאות הוידאו שלהן אתה עשוי להזדקק כדי לנצל את הליבה הגרפית המובנית (זה המקום לציין שם תכננת כרטיס גרפי ייעודי ואינך גיימר, אז אין לך צורך בכזה).

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי אז בוא נעשה את זה יותר מסודר, השימושים שלי הם כמו שאמרתי לך שימושים כללים מוזיקה סרטים וגלישה בהרבה אתרים במקביל

כרגע אני עובד עם מחשב נייד וזה מחרפן אותי מה גם שאין לי צורך בנייד אז החלטת לקנות נייח חזק יחסית

התקציב שלי הוא 2000 שח לכל המחשב קיבלתי כבר מפרט מksp ב1950 שח אך אני קצת מתלבט

אשמח לקבל ממומחה כמוך מפרט שיתאים לי כפי ששמת לב אני רוצה שיהיה כלול מעבד חזק זו הדרישה היחידה שלי .

אני שוב מודה לך .

נ.ב

עדיין לא קיבלתי תשובה על הxp

פורסם

אם אתה רוצה המלצה על מפרט מלא אני ממליץ לך לפתוח דיון מסודר בנושא בפורום 'מפרטי מחשב', לענות שם על השאלון ולקבל המלצות על כל הרכיבים.

בפורום הנוכחי תוכל לקבל המלצה רק על מעבד, לוח-אם וזכרון.

כהערת אגב אני מציע לך לא לקנות את אחד מהפרטים המוכנים שמציאות הרשתות והחנויות השונות מכיוון שהם נוטים להיות לא מאוזנים -- הם בדרך כלל מבוססים על מעבד חזק שלא לצורך כדי למשוך תשומת לב, וכל שאר הרכיבים שמסביב לא משתלמים או ג'נריים (בייחוד ספק הכוח שהוא רכיב חשוב מאוד במערכת).

אני ממליץ לך לבסס את המערכת על Athlon IIx3/4, לדוגמה:

מעבד: Athlon IIx4 640 או Ahtlon IIx3 445

לוח אם: 880GM-D2H של Gigabyte או GA-880GM-UD2H גם של Gigabyte אם יש דרישה ליותר מ-4 חיבורי SATA ו/או חיבור eSATA מובנה.

או ב-M4A88T-M/USB3 של Asus אם יש חשיבות לחיבורי USB 3.0.

זכרון: DDR3 13331x4GB Mushkin 991770

לגבי מערכת ההפעלה. אפשר בהחלט להשתמש ב-XP אבל באופן כללי זה קצת פחות מומלץ. מערכות הפעלה חדישות יותר מנהלות את משאבי המערכת טוב יותר, יותר מאובטחות ועוד. זה לא שבפועל תרגיש הבדל בעבודה השוטפת, אבל זה יהיה יותר בבחינת לדחות את הקץ כי בשלב כלשהו תאלץ להתחיל להתשמש במערכת הפעלה חדשה (ולשימושים שלך אתה יכול בכלל לשקול את Linux אבל זה כבר נושא לדיון אחר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים