עבור לתוכן

הבדלים בין i5-2500 לבין i3-2100 ולוח אם לתושבת 1155 עד ל-400 ש"ח

Featured Replies

פורסם

*טעות שלי, אין לוח כזה.*

למה אתה צריך SATA3 אם SATA2 לא מגביל שום דיסק קשיח ולא יהיה שום הבדל בביצועים??

פורסם

בשביל שאפשר יהיה לשאול "איזה הכי טוב", צריך שמה שאתה מחפש יהיה בכלל קיים - והוא לא, עד כמה שאני יודע. גם ללא SATA3 את הלוחות המתאימים ל1155 והעולים פחות מ400 שקל אפשר לספור על יד אחת.

גיל, מציע שתבדוק את הלינק - הלוח הזה לא תומך SATA3.

פורסם
  • מחבר

אני צריך SATA3 מכיוון שבעתיד(שהמחירים ירדו עוד קצת) אני מתכוון לקנות כונן SSD..

איך הלוח אם הזה "Intel DH61BE" בעלות של 390 ש"ח??

פורסם

נראה שהוא אכן תומך SATA3 (ואפילו USB3). נראה כמו לוח בסיסי מרוב הבחינות האחרות, אבל בהחלט הייתי שוקל אותו.

פורסם
  • מחבר

האם השילוב של המעבד "core i5 2500" עם הלוח אם "Intel DH61BE"(בעלות של 1200 ש"ח)

ייתן שיפור משמעותי מהשילוב של המעבד "Phenom IIx4 840" עם "MSI 870A-G54"(בעלות של 900 ש"ח)

בשנייהם יהיה את הכרטיס מסך "ATI 5870", האם שווה להשקיע עוד 300 ש"ח גם מבחינת שיפור משמעותי וגם בראייה לשידרוג בעתיד, וליישומים שייצאו בעתיד??

פורסם

בוא נעשה סדר. אילו חלקים אתה צריך, לאיזה שימושים ומה התקציב?

פורסם
  • מחבר

התקציב עכשיו הוא 1200 ש"ח ללוח אם ולמעבד, השימושים העיקריים יהיו למשחקים בעיקר חדשים וכבדים, אני מתלבט בין שני השילובים האלה:

"core i5 2500" עם הלוח אם "Intel DH61BE"(בעלות של 1200 ש"ח)

או

"Phenom IIx4 840" עם "MSI 870A-G54"(בעלות של 900 ש"ח)

האם שווה להשקיע עוד 300 ש"ח מבחינת עלות פר ביצועים??

פורסם

למשחקים אין שום השפעה מצד הלוח והשפעה שולית מצד המעבד. הייתי לוקח 2100 + intel coldlake בעלות של 1000 ש"ח.

אם לוח H61 מספיק לך מבחינת פיצ'רים, אז אפשר לשקול 2500

פורסם

שני הנושאים אוחדו.

davidpo, להבא תמשיך בבקשה את הדיון המקורי שפתחת במקום לפתוח דיון נוסף באותו נושא בדיוק.

פורסם
  • מחבר

הלוח מספיק מבחינת פיצ'רים..

"Gil28" למה המעבד I3 2100 עדיף על המעבד Phenom IIx4 840??

האם בראייה לעתיד בהנחה שרוב המשחקים והתוכנות כן יתמכו בריבויי ליבות, ולשם שידרוג עתידי, איזה שילוב עדיף לקחת??

(יש לציין שיש לי מסך 27 אינ' ואני משתמש ברזולוציות מאוד גבוהות, ובמשחקים חדשים שזוללי משאבים, וגם לצורך חישובי מטלב..)

פורסם

ה-Athlon IIx4 משתלם יותר לשימושים רב תכליתיים מה-Core i3-2100. כמו שהסברתי קודם לכן, ה-Phenom IIx4 840 זהה מכל בחינה ל-Athlon IIx4 רק שעבוד בתדר של 3.2GHz שהוא גבוה ב-200MHz בלבד בהשוואה ל-Athlon IIx4 640 ולכן לדעתי גם הוא לא בדיוק משתלם עקב כך שעולה כמה עשרות שקלים יותר מכיוון שהפרש התדר זניח וניתן לפצות עליו באמצעות OC קליל.

Matlab עד כמה שאני יודע בכלל לא משתמשת בריבוי ליבות אלא יותר תלויית תדר ולכן אתה צריך להגדיר את סדרי העדיפויות שלך, מה יותר חשוב, עבודה כללית ומשחקים או Matlab או תוכנות אחרות?

בחתך רוחב ה-Athlon IIx4 ישתלם לך יותר מה-Core i3-2100. אם אתה יכול להכניס במסגרת התקציב Core i5-2500 אז גם הוא אפשרות טובה כמובן, רק שלישמושים שלך ספק כמה הבדל תראה בינו לבין ה-Athlon IIx4 ואם ההבדלים הללו בכלל יהיו משמעותיים מבחינתך. האם הפרש הביצועים שווה את ההשקעה הכספית הנוספת לאור התקציב המצומצם יחסית? כאן אתה צריך להחליט בהתאם ליכולת שלך לגייס את ה-300 ש"ח הנוספים האלה.

לגבי אופק שדרוג, שתי הפלטפורמות לא יציעו לך כנראה אופק שדרוג מבחינת המעבד. הסיבה לכך היא שאם אתה קונה מעבד כזה לא תצטרך ככל הנראה לשדרג אותו במהלך אורך החיים של הפלטפורמה וכשכן יגיע הזמן לשדרג אותו ברוב המקרים כבר תצטרך לשדרג פלטפורמה שלמה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם..:-), אני ילך על ה-2500..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים