עבור לתוכן

הבדלים בין i5-2500 לבין i3-2100 ולוח אם לתושבת 1155 עד ל-400 ש"ח

Featured Replies

פורסם

יש הבדל משמעותי בין שני המעבדים ברמת החישובים??

והאם גם לגיימינג כבד ברזולולוצית 1080P יהיה הבדל??

איזה יתרונות קריטיים יש ל-2500 על ה-2100 ואיך זה מתבטא בפועל??

פורסם

ה-Core i3-2100 הוא מעבד דו-ליבתי. ה-Core i5-2xxx הם מעבדים מרובעי ליבה.

זה ההבדל המרכזי. הבדל נוסף הוא שה-Core i5-2500 קיים גם בגרסת מכפלה פתוחה (2500K) שבשילוב עם לוח P67 תאפשר לבצע OC. ל-2100 אי אפשר לבצע OC.

האם יש הבדל ביניהם? זה לגמרי תלוי יישום. ביישומים שלא מנצלים יותר מ-2 תהליכונים אז הביצועים של המעבדים יהיו כמעט זהים (כשההבדלים נובעים מהפרשי התדר, אם קיימים). ביישומים המנצלים ריבוי ליבות, למעבדים מרובעי הליבה תהיה עדיפות.

במשחקים ברזולוציה גבוהה לא יהיה הבדל (לפחות לא כזה שניתן לייחס לו חשיבות) ביניהם כי ברזולוציות האלה לכרטיס הגרפי חשיבות גבוהה הרבה יותר.

לכן אם התקציב מוגבל ויש כוונה לשחק ברזולוציה גבוהה, לדעתי ה-Athlon II או אפילו ה-Phenom II (בעיקר אם מתוכנן OC) הם אפשרויות שיש לבחון גם כן.

פורסם

מסכים עם ההודעה לפני :xyxthumbs:

רק רציתי להוסיף שאם המחשב הולך להיות בשימושים כבדים יותר מסתם גלישה/מוזיקה (לדוגמא משחקים, עריכת וידאו וכו') ואתה לא מאוד לחוץ בתקציב לפני דעתי ההשקעה של עוד כמה מאות שקלים שווה מאוד, כי ההנחה היא כי בעתיד יותר תוכנות ידעו לנצל ארבע ליבות ועל כן ל-i5 2500 יהיה יתרון ניכר, שבהחלט שווה את התוספת כסף.

ד.א, אם אתה לחוץ בתקציב אפשר גם ללכת על ה- i5 2400 שייתן כמעט אותם ביצועים, והוא הרבה פעמים נמכר בהרבה יותר זול בחנויות.

פורסם
  • מחבר

באיזה מחיר הכי זול אני יכול להשיג את ה-I5 2400??

התקרה שלי היא 600 אני לא יכול יותר, יש מעבד אחר(גם AMD..) שייתן לי בצועים זהים במגבלת הסכום??

פורסם

אין כזה דבר אותם ביצועים באופן כללי. ביצועים הם תלויי שימוש ועל זה כבר עניתי לך.

אם השימוש הוא משחקים ברזולוציה גבוהה אתה יכול לקנות Athlon IIx4 640 לדוגמה, או Core i3-2100, לא יהיה הבדל משמעותי.

היתרון של ה-Athlon IIx4 הוא שמדובר במעבד מרובע ליבה אמיתי, החסרון שלו הוא ארכיטקטורה פחות יעילה בהשוואה ל-Core i3-2100, כלומר פחות "ביצועים" בכל מחזור שעון. זה בעיקר בה לידי ביטוי ביישומים שיותר תלויים בתדר העבודה של המעבד מאפשר במספר ליבות.

היתרון של ה-Core i3-2100 הוא ארכיטקטורה יעילה יותר, החסרון שלו הוא שהוא מעבד דו-ליבתי.

באופן כללי משחקים היום עדיין מנצלים 2-3 תהליכונים בלבד ולכן ה-Core i3-2100 יהיה בחירה לא רעה בכלל למערכת משחקים תקציבית, כמו גם ה-Athlon IIx4.

בכל מקרה כל זה בהנחה שייעשה שימוש בכרטיס גרפי מתאים.

אם מדובר בשימושים אחרים ממשחקים, אנא פרט.

פורסם
  • מחבר

לא השימושים הם בעיקר למשחקים.

בשורה התחתונה אתה אומר שלא יהיה הבדל בביצועים ברמת המשחקים(גם במשחקים כבדים מאוד כגון Crysis2 , ומשחקים נוספים בסגנון שצפויים לצאת בעתיד הקרוב)בין המעבדים, ועדיף לקחת מעבד מרובה ליבות כהשקעה לעתיד??

המעבד "AMD Phenom II X4 840 Box" לא עדיף על "Athlon IIx4"??

ה-"Phenom II X4 840" עולה רק 490 ש"ח..

פורסם

ההבדל בין ה-Athlon IIx4 640 ל-Phenom IIx4 840 הוא 200MHz בתדר העבודה, די זניח. מכל שאר הבחינות הם זהים למעט המיתוג שלהם כשתי סדרות נפרדות.

קשה לדעת אם ההשקעה במעבד מרובע ליבה תהיה משתלמת יותר בהשוואה ל-Core i3-2100 בטווח הארוך כשזה נוגע למשחקים, כי אי אפשר לחזות את העתיד.

אני באופן אישי הייתי מעדיף מעבד מרובע ליבה, אבל גם קניית Core i3-2100 היא אפשרות טובה מאוד (אולי קצת פחות משתלמת, זה נתון לוויכוח).

פורסם
  • מחבר

נאמר ע"י "ballcall2" שיש אפשרות להשיג את הכרטיס "I5 2400" במחירים זולים יותר, עד כמה זולים יותר?? זה יכול להגיע גם לתקציב של 500 ש"ח??

פורסם

לא.

בתקציב שלך שני המעבדים היחידים שנכנסים בתקציב הם ה-Athlon IIx4 או ה-Core i3-2100.

קח בחשבון שמחיר המעבד הוא רק חלק ממחיר הפלטפורמה שמורכבת גם מלוח-אם.

מה בכלל התקציב למעבד, לוח-אם וזכרון? ומה הדרישות שלך מלוח האם, אם ישנן כאלה?

פורסם

about:blank אתה טועה בגדול.

כבר היום יש מספר לא מבוטל של משחקים שרץ הרבה יותר טוב על מרובעי ליבה מאשר על כפולי ליבה בלי קשר לרזולוציה

למשל כמו black ops , BC2 , METRO

מי שקונה את הI3 לכל שימוש מלבד מחשב HTPC (בעזרת הליבה המובנת למרות שהLIANO מתקרבים וה880G הוא תחליף ראוי) הוא אידיוט כשבאותו מחיר אפשר להביא מעבד כל כך הרבה יותר טוב כמו הATHLON X4

פורסם

ראשית, זה שיש משחקים שנהנים ממעבדים מרובעי ליבה זה ברור. אולם, יחד עם זאת, ולמיטב ידיעתי, בחתך רוחב ניתן עדיין להגיד ששוק המשחקים עדיין לא שם באופן מלא ושיש עדיין כמות גדולה של משחקים שלאו דווקא מחייבים מעבד מרובע ליבה. לכן ההמלצה ניתנת במבט כללי יותר ולאו דווקא תוך התמקדות במשחקים ספציפיים.

שנית, אם תקרא את הדיון מתחילתו, כמו גם דיונים אחרים שנפתחו לאחרונה בנושאים דומים, תוכל לראות שההמלצה שלי היא בדרך כלל על Athlon IIx4 כשזה מגיע למערכות משחקים תקציביות, מכיוון שאני באופן אישי חושב שסדרת ה-Core i3-2xxx אינה משתלמת לאור מחירה, ושבכלל באופן כללי עדיף לקנות מעבד משולש/מרובע ליבה, על-פני דו-ליבתי.

יחד עם זאת, יש מספיק אנשים שמסיבותיהם שלהם מעדיפים רק Intel, ובנוסף אני בא לייעץ ולא לכפות את דעתי, ולכן במסגרת ההמלצה שווה להזכיר גם את ה-Core i3-2100 שהוא אמנם פחות משתלם, אך בהחלט לא יהיה מעבד גרוע למשחקים עבור מערכת Intel בתקציב מוגבל.

פורסם
  • מחבר

התקציב ללוח אם ולמעבד הוא 900 ש"ח..

אני מעוניין שיהיה ללוח תמיכה ב- SATA3 6GB , ובלפחות 4 תושבות לזיכרון DDR3 בתדר של 1333..

פורסם

הדרישה שלך לSATA3 מייקרת את העניין , האם זה באמת חיוני כי הרי רק SSD מנצלים וינצלו בשנים הקרובות את הSATA 3

AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1

₪459

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057

MSI 870A-G54 AMD® 870+SB850 CHIPSET, יחידות 1

₪473

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2618

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪932

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

פורסם
  • מחבר

איך המערכת הזאת בעלות של 1207 ש"ח:

מעבד "core i5 2500" בעלות של 820 ש"ח

לוח אם "Intel DH61BE" בעלות של 387 ש"ח

יש לי את הכרטיס מסך 5870

איזה יתרונות אם בכלל יהיו לה על המערכת הזאת כולל הכרטיס מסך 5870:

AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1

₪459

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057

MSI 870A-G54 AMD® 870+SB850 CHIPSET, יחידות 1

₪473

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2618

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪932

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

עד כמה הביצועים ישתפרו, גם בראייה לעתיד האם שווה להשקיע עוד 300 ש"ח??

פורסם
  • מחבר

איזה לוח אם שיתמוך במעבדי CORE I5 2500 ובעל חיבורי SATA3 6GB בתקציב של עד 400 ש"ח, הוא הכי טוב??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים