עבור לתוכן

דרוש קירור aftermarket למחשב שיפעל בסביבה חמה (מאוד)?

Featured Replies

פורסם

שלום.

הנה עוד אחת מהשאלות המוזרות הללו....

למחשב שעתיד לעבוד באזור סגור למחצה, כאשר הטמרטורות לעתים מרקיעות שחקים לאזור ה 40 צלזיוס, האם יש צורך (להבדיל מכדאי) להתקין קירור aftermarket?

המחשב המדובר עתיד לשבת לו במיאמי פלורידה, באזור הבריכה (תאמינו או לא) של בית מלון - ואמור להריץ יישומים כמו תוכנות DJ למיניהן (לא ממש מבין בזה אישית).

דבר זה גורם לי גם לשאול גם - האם יש בכלל קירור שיכול להתגבר על ה ambient ו"לדחוף" את הטמפרטורה של המעבד אל מתחת לטמפרטורת הסביבה? או שאני "חי בסרט" כמו שאומרים?

פורסם

יעזור אם נדע מה המפרט, בעיקרון אם לא יהיה OC על המחשב תוכל לקחת משהו כמו Katana 3 ולסגור עניין.

דבר זה גורם לי גם לשאול גם - האם יש בכלל קירור שיכול להתגבר על ה ambient ו"לדחוף" את הטמפרטורה של המעבד אל מתחת לטמפרטורת הסביבה? או שאני "חי בסרט" כמו שאומרים?

אתה חי בסרט :)

קירור אוויר כפי שהשם רומז תלוי באוויר לכן הוא לא יכול לרדת מהטמפ' הסביבתית, יש רק כמה טכנולוגיות בודדות:

1. Phase Changing

2. TEC

3. LN2/DICE

בסה"כ אף אחד מהם לא הייתי ממליץ לשימוש של 24/7, ניתן לעשות זאת בכיף עם Phase Changing אבל חייבים לפחות Level 2 (לדעתי) וזה מאוד יקר, וזה בעיקרון אומר שיש קירור שמקרר את הקירור שמקרר את הקירור :)

פורסם
  • מחבר

מחשב בעל AMD Phenom II 3.2GHz

אמרת Katana 3. סגור!

תודה רבה!!!!!!!!!!

פורסם

קירור למעבד זה לא AFTERMARKET.

היום ברוב המקרים קונים ומרכיבים אותו מראש.

לקנות ולהחליף קירור קיים זה ביזבוז זמן ומשאבים.

עדיף לתכנן ולפעול מראש בעניין הזה.

בכל מקרה אם המחשב יהיה בחום של 40 מעלות ללא OC כל קירור בינוני יחזיק.

הייתי ממליץ גם לדאוג למארז מאוורר היטב ומבודד.

חתיחת פח עם מאוורר קטן אחד אולי לא הרעיון הכי טוב...

פורסם

^1+ על חשיבות זרימת האוויר במארז. גוף קירור, ויהיה המוצלח והטוב ביותר שיש, תמיד יהיה מוגבל על-ידי זרימת האוויר במארז.

אם לא תהיה זרימת אוויר נאותה במארז, החום אמנם יפונה מהמעבד (והרכיבים הנוספים) על-ידי הגוף הקירור, אך לא ייפלט מהמארז ויוחלף באוויר קר (יחסית) מבחוץ, כך שאוויר חם יצטבר במארז ועם הזמן תפגע גם יעילות גופי הקירור השונים.

לכן, חשוב לתכנן את זרימת האוויר במארז לא פחות מאשר להשקיע מחשבה ותכנון בגוף הקירור של המעבד (או כל רכיב אחר).

פורסם

כמו כן קירור נמדד בכמות החום שהוא יכול לפזר בזמן מסוים..ככה שגם אם 40 או 50 מעלות באותה סביבה..

והקירור מספיק טוב המעבד יעמוד על 5-10 מעלות יותר..וזה מספק בהחלט..

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

מארז מומלץ?

פורסם

יש את הפורום המתאים...פתח דיון שם ואני בטוח שיעזרו לך :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים