עבור לתוכן

עזרה| זיכרונות שגורמים לתקלה בDUAL

Featured Replies

פורסם

ברשותי E6600 2.4GHZ שיושב על ASUS P5B

לפני כחודש המחשב התחיל לעורר כל מיני תקלות שבסופו של דבר גרם לי לחפש ולמצוא על באג שיש ללחום אם הנ"ל עם הזיכרון שעובד בDUAL

הוצאתי כרטיס אחד של G.Skill CL4 1GB הבעיה נפתרה אבל המחשב כרגע עובד על 1 ג'יגה זיכרון שמגביל אותי מאוד.

לסיכום ברצוני להוסיף זיכרון השאלה מה אפשר לעשות לגבי הבעיה שפירטתי למעלה.

תודה מראש, אריאל

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרות לעניינית תמצת בה את מהות הבעיה או השאלה.

פורסם

האם שני מודולי הזכרון הם זהים?

מהי גרסת ה-BIOS של הלוח. אם אתה לא יודע תוכל לברר זאת באמצעות התוכנה CPU-Z תחת הלשונית Mainboard.

מה היו הבעיות שבהן נתקלת?

פורסם
  • מחבר

האם שני מודולי הזכרון הם זהים?

מהי גרסת ה-BIOS של הלוח. אם אתה לא יודע תוכל לברר זאת באמצעות התוכנה CPU-Z תחת הלשונית Mainboard.

מה היו הבעיות שבהן נתקלת?

כן שני הכרטיסים זהים לחלוטין אבל שוב, כרגע רק כרטיס 1 מחובר.

הCPU Z ועוד כל מיני תוכנות למינהם לא מצליחות להפעיל את עצמם כמו שצריך או בכלל על המחשב ובגלל זה ברצוני לפרמט.

בזמן ניסיון הפעלת CPU-Z בכמה וכמה גירסאות אני נתקל בהודעת שגיאה: "התוכנה תעלה אך לא תציג את כל הנתונים" (באנגלית כמובן)

ולכן אני לא יכול להגיד לך את גירסאת הביוס כי היא לא מופיעה

הנה הלוג:

[bInitDriver] path = C:\Users\Hazil\AppData\Local\Temp\

[bInitDriver] GetCurrentDirectory = D:\ ??? ???

[bInitDriver] GetModuleFileName = D:\ ??? ??? \cpuz.exe

[vGetOSVersion] m_iOSVersion = 2 (6.1)

[vGetOSVersion] m_bIsAMD64 = 0

[bInitDriver] m_hDriverMutex = F4

[bInitDriver] m_szPath_2 = C:\Users\Hazil\AppData\Local\Temp\\cpuz134\

[bInitDriver] m_szFilename = cpuz134_x32.sys

[bLockDriverHandle 16:26:43] WaitForSingleObject error = 0

[WinNT_bInstallDriver 16:26:43] szMachineName = HAZIL-PC

[bExtract_SYS] Extract C:\Users\Hazil\AppData\Local\Temp\\cpuz134\\cpuz134_x32.sys

[bExtract_SYS] GetModuleHandle on D:\ ??? ??? \cpuz.exe failed, error=126

[WinNT_bInstallDriver] Unable to extract driver file

[vReleaseDriverHandle] release mutex = 0

[bInitDriver] bInitDriver returned 20481

[vCloseDriver 16:26:43] WaitForSingleObject error = 0

[WinNT_dwStopService] OpenService failed, errorcode = 1060

[WinNT_dwDeleteService] Openservice failed, errorcode = 1060

[vCloseDriver] CloseHandle(mutex) = 1

פורסם

תנסה לבדוק את גרסת ה-BIOS באמצעות תוכנה אחרת כגון PCwizard, SIW, Speechy. גרסת ה-BIOS צריכה להופיע גם במסך הראשון של שלב ה-POST עם עליית המערכת (ובהתאם לדגם ה-BIOS שבלוח שלך אולי אפילו בתפריט ה-BIOS עצמו).

בקשר לזכרון, יש שתי אפשרויות נוספות:

1. שהתדר, מתח ותזמונים לא היו מוגדרים נכון ב-BIOS. אבל אני לא ממש חושב שזה מקור הבעיה מכיוון שאתה אומר שהבעיה התחילה רק לאחרונה.

2. שאחד ממודולי הזכרון תקול. את זה אפשר לבדוק באמצעות הרצת בדיקה עם Memtest.

מה גורם לך לחשוב שהלוח לא תומך בצורה תקינה בעבודה עם ערוץ זכרון כפול או שזאת הסיבה לבעיות שחווית?

פורסם
  • מחבר

תנסה לבדוק את גרסת ה-BIOS באמצעות תוכנה אחרת כגון PCwizard, SIW, Speechy. גרסת ה-BIOS צריכה להופיע גם במסך הראשון של שלב ה-POST עם עליית המערכת (ובהתאם לדגם ה-BIOS שבלוח שלך אולי אפילו בתפריט ה-BIOS עצמו).

בקשר לזכרון, יש שתי אפשרויות נוספות:

1. שהתדר, מתח ותזמונים לא היו מוגדרים נכון ב-BIOS. אבל אני לא ממש חושב שזה מקור הבעיה מכיוון שאתה אומר שהבעיה התחילה רק לאחרונה.

2. שאחד ממודולי הזכרון תקול. את זה אפשר לבדוק באמצעות הרצת בדיקה עם Memtest.

מה גורם לך לחשוב שהלוח לא תומך בצורה תקינה בעבודה עם ערוץ זכרון כפול או שזאת הסיבה לבעיות שחווית?

אני חושב שהבעיה יותר חמורה משחשבתי. ניסיתי להפעיל כל אחת מהתוכנות שרשמת אך ללא הצלחה לאחר שגיאות שונות שמלוות בסימני שאלה אבל עם התוכנה PCwizard ההודעה הייתה באנגלית: "language library error"

מה גורם לווינדווס לבצע כל הך הרבה שגיאות? פירמוט המחשב יפתור את הבעיה בכלל?

יש לי 4 סלוטים בלוח אם הזה ASUS P5B כידוע ולאחר חקירה מעמיקה באינטרנט ועם טכנאים שונים הופתעתי לגלות שהבעיה נפוצה עם הלוח אם הזה, איזשהו באג. כי כמו שאמרת הבעיה החלה לאחר כמעט 3 שנים של עבודה ברצף עם המחשב.

פורסם

אין צורך לצטט הודעות שמעליך. זה לא מוסיף לסדר בדיון ומעמיס תוכן מיותר וכפול.

אתה יכול לתאר קצת ביתר פירוט את הבעיות שבהן אתה נתקל במערכת?

זה שתוכנות לא עולות לך נשמע הרבה יותר כמו בעיית תוכנה שמקורה במצב מערכת ההפעלה מאשר משהו שקשור לבעיית חומרה.

אני לא מכיר בעיה גורפת עם הלוח הזה ועבודה עם ערוץ זכרון כפול (זה כמובן לא אומר שהיא לא קיימת), הרי המערכת תפקדה אצלך בצורה תקינה עד לפני כחודש. בתור התחלה תנסה לברר מהי גרסת ה-BIOS (היא אמורה להופיע על המסך בשלב ה-POST) ולתאר קצת יותר את הבעיות שגרמו לך לחשוב מלכתחילה שמדובר בבעיית זכרון.

פורסם
  • מחבר

השגיאות שהיו לי כאשר שתי כרטיסי הזיכרון פעלו בדואל היו תקיעות של המחשב קיפאון והודעת שגיאה שהופיעה בהפעלת המחשב.

לאחר הוצאת כרטיס הזיכרון בלבד, הבעיה נפתרה.

פורסם

קודם כל תבדוק בחוברת של לוח האם מה הם שני הסלוטים שבהם מומלץ להתקין זכרונות כאשר רוצים לייצור dual channel משני סטיקים

אחר כך תאפס הגדרות ביוס לברירת מחדל ואז תריץ בדיקה ממושכת של הזכרונות עם MEMTEST במשך לילה שלם

פורסם
  • מחבר

unledju.jpghttp://img4.imageshack.us/img4/2050/unledju.jpg

unledju.jpg

להלן גרסאת הביוס, המחשב לאחר פירמוט וחשבתי לקנות כבר זיכרונות חדשים ולהוסיף למחשב בסה"כ 4GB זיכרון.

השאלה אם הבעיה שהייתי לי תתחיל שוב. האם אנחנו יודעים מהי הבעיה?

פורסם

יש לך כבר את ה-BIOS העדכני ביותר כך שזה לא שהתווסף איזה תיקון לבעית תאימות זכרונות או משהו מאז.

תעשה מה שהציע sashakrik ותבדוק עם Memtest אולי אחד ממודולי הזכרון פגום. אם אתה מקבל שגיאות מומלץ להעביר את המודולים לשני החריצים הנוספים ולבדוק שוב.

כשלב מקדים לפני הבדיקה תכנס ל-BIOS ותוודא שם שהזכרונות מוגדרים בהתאם לנתוני היצרן (תדר, תזמונים ומתח). הגדרה לא נכונה של הזכרונות עלולה לגרום לקבלת שגיאות בבדיקה ואף לחוסר יציבות של המערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים