עבור לתוכן

Palm Vs. Pocket PC

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן בקרוב לקנות או PALM או POCKET PC ותכננתי לקנות ZIRE71 כבר שבוע הבא אבל אני לא רוצה לקנות ואז להתחרט כי יש משהו יותר טוב.

קודם כל אני לא מבין מה ההבדלים בין ה-POCKET PC לפאלם. אני קונה את זה בעיקר בשביל הבית ספר (להשתמש במקום מחברות) ואני לומד מקצועות כמו אלקטרוניקה, פיסיקה כך שיש הרבה שרטוטים.

מה יהיה יותר נוח בשבילי? מה כדאי יותר? מה ההבדלים? בבקשה לציין דגמים ומאיפה אני יכול לקנות אותם.

תכננתי לקנות את ה-ZIRE71 שבוע הבא ב 1500 שקל אבל אז חשבתי לבוא ולשאול אותכם קודם.

אז התקציב הוא 1500 שקל בערך, אני מוכן לשלם קצת יותר בשביל משהו יותר טוב.

תודה מראש על העזרה :)

פורסם

Pocket PC is much better.

better OS, better processor, a bit haver and bigger, but much better none the less.

which brand and which model, can't tell you, mostly because there's too many to keep track, but HP's looks good.

פורסם
  • מחבר

כן תיארתי לעצמי שהפוקט פיסים יותר טובים בגלל הסיבות שציינת אבל לי בעיקר חשוב איזה דגם לקנות ולמה.

מאוד חשוב שיהיה נוח להשתמש בו בכמה שיותר מקצועות בבית הספר במקום מחברות וגם יהיה טוב אם תהיה אפשרות לשרטט שם שרטוטים מתוסבכים בפיסיקה ומקצועות אחרים בנוחות :-\

פורסם

you can forget about drawing. don't know about todays handheld, but on my Palm IIIc (160x160) there's not enough space and/or resolution to draw anything complex.

פורסם

מצטרף לשאלה..

אבל אני צריך גם שתהיה אפשרות לחבר מקלדת בעברית

ושתהיה תמיכה בעברית כמובן

פורסם
  • מחבר

you can forget about drawing. don't know about todays handheld, but on my Palm IIIc (160x160) there's not enough space and/or resolution to draw anything complex.

הפאלם שרציתי לקנות בהתחלה (ה-ZIRE71) יש בו 16MB זכרון וכל שרטוט וכל דבר שאני יכתוב בזמן השיעור אני אח"כ יעביר למחשב אז אני לא ממש מבין מה הבעיה עם ה-"SPACE". אני לא יודע מה הרזולוציה במחשבים החדשים אבל אני לא חושב שהיא תהיה נמוכה מדי בשביל כמה שרטוטים עלובים שמורכבים מכמה קווים.

עריכה: גם לי מאוד חשובה המקלדת ואני לא בטוח שאפשר לחבר מקלדת לפוקט פיסי, תקנו אותי אם אני טועה

פורסם

by space, I didn't mean memory, I meant the screen isn't big enough for complex drawing.

פורסם

אני אישית תלמיד לאלקטרוניקה בתיכון שלי ואני משתמש בפאלם M505 ואנ מאד מרוצה

המסך שלי הוא יחסית מיושן לדגמים החדשים והוא מספיק מאד בישבילי

יש כאלה שיגידו שה PPC יותר טוב

אני אומר לך לפי התקציב

אם התקציב הוא עד 2000 ש"ח לך על פאלם

אם הוא יותר תלך על הPPC

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

מוזר דווקא בחנות ליד ביתי כל הפוקט פיסים שמוכרים לא עולים יותר מ-2000 ואין שם את הדגם שציינת.

אם תוכל אז בבקשה תביא קישור למוצר ואם תוכל לציין מאיפה אפשר לקנות אותו זה יהיה נפלא.

גם תגיד, אתה משתמש במקלדת? אם כן כמה היא עלתה ואיפה אפשר לקנות אותה?

פורסם

אם אתם רוצים להשתמש ב Pocket PC לכתיבה של שעורים , אז קודם כל - רק מקלדת!

דבר שני - גם המקלדות לא כל-כך נוחות, אז אני אמליץ לכם לא לבנות כל כך על הרעיון הזה.

פורסם

btw there's a compaq laptop selling for 3000NIS. it's a crappy computer (Duron 900mhz 128mb sdram no HW VGA), but it's good writing and you can run old games and emulators which are both better than the things you can run on a handheld, plus you can watch movies, listen to music, there's the internet and the list goes one...

פורסם

Pocket PC is much better.

הצחקת.

יש מחנות לכל צד, ואני בצד של הפאלם.

בתור חובב אנגלית קבל לינק למאמר המשווה בין המכשירים:

http://www.comp-talk.co.uk/Framesets/POS%20v%20PPC.htm

למרות שאין מסקנה נחרצת קבל את השורה התחתונה של כותב המאמר:

As for me? I think I'll stick with my PalmOne Tungsten|T3 for a while!

הבעיה של ה-PPC היא לא במכשיר, אלא במערכת ההפעלה! מסורבלת ולא אמינה.

וזו גולת הכותרת.

ציטוט מתוך הודעה בפורום פאלם, 3 סיבות להעדיף PALM על PPC:

1. מה קורה אחרי Hardreset

זה קורה לפעמים, אם תרצה או לא תרצה. בחן את התוצאות

פאלם - סינכרון אחד של שלש דקות והפאלם חזר לתיקנו כאילו לא קרה כלום.

פוקט פי סי - תפנה לעצמך ערב אחד או שניים על מנת להתקין את כל התוכנות מחדש - במידה שיש לך אותם שמורות במקום כלשהוא או שלך תחפש את החברים שלך - במידה והם לא שמורות.

(האמור נכון על התוכנות בלבד ולא על קבצי הDATABASE)

2. מגוון של תוכנות יעילות וחינמיות

כן לפעמים אנו משתמשים גם בתוכנות שלא סופקו עם המכשיר בעת רכישתו.

פאלם - מגוון ענק של תוכנות וחלק נכבד מהם חינמיותץ גם אם ראית אצל חבר בפאלם תוכנה שמצאה חן בעיניך אתה יכול להעביר אותה אליך בקלות על ידי BEAM.

פוקט פי סי - מגוון התוכנות העומד לרשותך הוא קטן בצורה משמעותית (אביא דוגמא אחת: אין... אני חוזר על המילה... אין תוכנה בפוקט פי סי שמהווה תחרות למסד נתונים יעיל כמו Smartlist To Go) וכמעט שלא בנמצא תוכנות חינמיות. אתרי המכילים תוכנות חינמיות יש בהם בקושי כמה מאות תוכנות ואלו שבתשלום עולים הון יחסית למחירי התוכנות לפאלם.

בנוסף - אם ראית תוכנה יעילה אצל חבר בPPC לא תוכל להעביר אותה בשידור. להתקין אותה אצלך זה כמו להתקין אופיס 2003 בPC בבית.

3. סבלנות... אדוני... סבלנות...

לי אישית יש ספר טלפונים עם 1150 רשומות. חיפוש בספר טלפונים לפי שם משפחה לוקח לפאלם כמה שברירי שניה. בפוקט אתה צריך להעזר בסבלנות... שכן הפוקט מחפש... Please Wait... Wait... Wait

וזה לא בדיחה... מדובר בפוקט עם מעבד של 400 MHZ, בTT3 הייתי כבר עובר מזמן לאפליקציה הבאה... וכל זה קורה אחרי שהקשת שמונה (כן לא טעיתי... כל בעלי הפוקט מוזמנים לספור) הקשות עד שהגעתי לנקודה בה הוא מחפש שם. בפאלם זה היה קורה אחרי שני לחיצות - ובטונגסטן רק ע"י שימוש במקש הניווט המרכזי.

זה נשמע לא אמין אך אני מזמין כל בעל פוקט לשבת מולי ולשלוף מספר טלפון מספר הטלפונים.

אם כבר בחרת בפוקט פיסי, להלן כמה המלצות:

אל תתפשר על כמות הזיכרון - קח בחשבון כי נפחי התוכנות בפוקט הם בערך פי שלשה מהנפח בפאלם. בנוסף אתה צריך שטח זיכרון פנוי בו יוכלו להיפתח התוכנות (ריבוי משימות).

חפש מכשיר עם שטח זיכרון פנוי לשימוש בFile Srote - שטח זה יכול לשמש אותך להתקנות תוכנות שלא ימחקו במקרה של הרד ריסט.

אל תמכור את הפאלם - אתה עלול לחזור אליו מאוד מהר וחבל למכור מכשיר כדי לרכוש אחד אחר מיד אחריו.

דבר אחד הפוקט פיסי לוקח בגדול - מסך הTODAY. לא יעזור כלום אני מאוהב במסך השימושי והיעיל הזה.

נכון שמצאתי משהו דומה גם לפאלם - אך זה לשרשור חדש שאני אפתח מיד.

ראיתי הרבה דיונים על זה בפורומים שונים, הויכוח הזה לא ייגמר לעולם.

פורסם

למישהו יש מושג איזה פלטפורמה תומכת טוב יותר בעברית?

פורסם

לא יודע לגבי ה-PPC, אבל בפאלם יש תמיכה בעברית, אם כי לא מלאה לגמרי.

קריאה וכתיבה במסמכים (WORD/EXCEL) אפשרית, אך עם הסתייגויות (סוג עברית, סוג התוכנה וכו')

על רגל אחת (בעניין פאלם): ישנם עשרות סוגי מכשירי פאלם, עם מס' גרסאות של עברית (כלנית והראל בראש), כאשר בחלק מגרסאות העברית (בעיקר במכשירים החדשים) אין תמיכה מלאה בגרפיטי בעברית ("גרפיטי 2" בעברית) - אך עובדים על זה.

במכשירים ישנים יותר התמיכה בד"כ מלאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים