עבור לתוכן

מעוניין בעזרה למפרט מחשב לצרכים משרדיים וקצת משחקים מבוסס אינטל - בעלות מינימלית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לקבל עזרה בהרכבת מפרט מחשב, כאשר שאיפתי להגיע למחיר מינימאלי בהגבלות הבאות:

1. לוח אם תומך מעבד עם bus800, זיכרון פנימי D.C , וממשק דיסק קשיח SATA.

2. רצוי לוח עם כרטיס מסך on board סביר כאשר בעתיד תהיה אפשרות להוסיף כרטיס מסך.

המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט ומעט משחקים וישומים משרדיים.

אין לי צורך כעת במסך.

???

פורסם

אינטל HT + כרטיס מסך מובנה + קצת משחקים + מחיר מינימלי - לא הולך ביחד.

האופציה הכי משתלמת בשבלך תהיה מעבד AXP2500 בשילוב עם לוח בעל nForce2 עם GF4MX מובנה.

אם אין לך בעיה עם זה, נבנה לך מפרט.

חוץ מזה תקציב מינימלי יכול להשתונות רבות בין השכבות השונות של האוכלסיה, מהו התקציב המדוייק שאתה יכול להרשות לעצמך ומעדיף לא לעבור אותו.

כמו כן האם יש צורך בכוננים נוספים וציוד היקפי?

פורסם
  • מחבר

כשכתבתי תקציב מינימאלי התכוונתי לכך שאני לא מעוניין להגביל את הסכום אני רק מעוניין ליצור פלטפורמה שמתאימה לטכנולוגיה החדשה של אינטל כאשר בעתיד יתאפשר לי לרכוש כרטיס מסך איכותי, דיסק מהיר יותר ולהעמיס את הלוח בזיכרון פנימי.

לגבי הרכיבים הנוספים:

כרטיס קול on board

כרטיס רשת on board

דיסק- מספיק 80giga

מארז סטנדרטי עם יציאות usb בחזית

ללא מודם

ללא מסך

8)

פורסם

השאלה האם יש טעם להשקיע ב"טכנולוגיה הבאה?" של אינטל (ופה אני מניח שאתה מתכוון המעבד הכי טוב שלהם העתיד לבוא) שתתאים לטכנולוגית הלוחות של היום (סוקט 478)...

כיום סף המעבדים עומד על פנטיום 4 3.2 גיגההרץ (ונצא אף מתוך הנחה כי ה P4EE סתם מיותר ואין בו כלכך קפיצה בביצועים), כאשר מעבד רמת הכניסה הוא 2.6. עם כל הכבוד ל 3.2, ההבדל ביניהם מבחינת ביצועים לא כזה אדיר.. ואין ממש ציפיה שיצאו מעבדים טובים יותר שיתמכו בסוקט 478, ולכן אין טעם שתשקיע בזה מעבד למעבד 2.6/2.8 כיום..

עם זאת אם אתה רוצה לחסוך מעט (מספר מאות שקלים), אז תלך על מעבד אתלון מבית AMD (אשר גם בפלטפורמה הזאת, השדרוג יהיה מוגבל ל XP3200, כי ה"דור הבא" - אשר למעשה כבר כאן, הינו ה AMD64 והינו משתמש בסוקט שונה לחלוטין..)

לדעתי הבחירה ביניהם היא בעקרון שיקול כלכלי לחלוטין, כאשר מבחינת ביצועים, לאינטל יש עדיפות עליונה, עם זאת, כלכלית, הוא גם עולה כ 30 אחוז יותר.. - ואפרופו, באם הינך מעוניין במעבד החזק מ XP2600-2500, ההוזכר לעיל, העדיפות עוברת לאינטל, כי המחירים של המעבדים עולים בצורה דרסטית המתיישבת באותה סקאלה של מקבילם מאינטל.

לדעתי לך על XP2500 עם לוח נפורס2 עם כרטיס מסך מובנה (ABIT NF7-M?) או תשקיע מעט יותר ל NF7-S עם יש לך צורך בפיירוויר ו SATA, ואז תצטרך כרטיס מסך חיצוני..

או באם הינך מעוניין באינטל, אז מעבד 2.6/2.8 ולוח ABIT IS7-G (עם כרטיס מסך מובנה).

לדעתי אלו יתנו את המחיר הכי טוב פר ביצועים/איכות.

פורסם

רק שהכרטיס מסך המובנה של האינטל יהיה כל כך חלש שכמעט בלתי ניתן יהיה לשחק איתו, בניגוד ל-GF4MX שעדיין יש לו קצת bang...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים