עבור לתוכן

ברצוני לרכוש מחשב בעלות של 2500-3000 ש"ח ללא מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכול האנשים הנפלאים שעוזרים כאן לבורים כמוני.

כמו שציינתי בכותרת, עברתי על המפרטים שהמלצתם כאן וגם במומלצים שלכם.

וצצו לי כמה שאלות שאני מקווה למצוא להן כמה תשובות כאן.

אני כרגע מחפש מחשב בעלות של 2500-3000 שח ללא מסך. וראיתי קצת חוסר התאמה,

בין המפרטים המומלצים כאן ע"י חברי הפורום, לבין המפרטים המומלצים באתר.

1. למשל בכרטיסי מסך, חלק ממליצים על GF .... FX חלק על ה-TI וחלק על הרדיאון.למה?

2. או בלוחות אם החברות שונות בין ABIT לEPOX. למה?

3. בזיכרונות חלק ממליצים על 400HZ וחלק על 333HZ לאותו המעבד(AMD 2500), למה ההבדל?

4. מאיזה אתרים אתם לוקחים את המחירים?

5. האם מישהו ממכם הזמין משם כבר? כלומר אני רוצה לדעת עד כמה הם אמינים?

6. האם אתם מכירים את האתר KSP? פשוט הרכבתי שם מחשב על פי המפרטים שלכם, אך היו חסרים שם חלקים כמו מארז וכו...כלומר

לא הייתה התאמה. והאם האתר הזה אמין?

7. אודה לכם מאוד אם תוכלו גם לתת לי מיפרט, שאוכל ללכת איתו ולקנות מחשב טוב, בכדי שלא יעבדו עלי.(אגב אני לא אוברקלוקר,

אז אני לא מתכוון לעשות משהו עם הרכיבים. למרות שאני המון זמן רוצה כבר לנסות זאת, רק חושש).

8. יש לי HD 20 GB , זה מספיק לי או שאני צריך לרכוש גדול יותר?(עם המחשב החדש).

9. מה ההבדל בן 256*2 = 512MB זיכרון, לבין 512 MB בסלוט אחד? ומה עדיף?(יכול מאוד להיות שאני מתבלבל כאן עם

הDUAL DDR שאני לא ממש יודע את ההבדלים בינייהם).

אני מקווה שלא העמסתי יותר מידי, אני פשוט אוהב לדעת מה אני עושה. ולא לקנות באפלה.

אני מודה לכול העוזרים מראש.

פורסם

1) העניין הוא שיש פה קטע של שיקול דעת. כל אחד נותן משקל אחר לכרטיס המסך ... אישית אני נותן לו משקל רב יותר מאשר למעבד. אלו שממליצים על הGF מכוונים למחשב שרוב הפעילות שלו היא משרדית ואין לו צורך בחישובי גרפיקה מהירים. אלו שממליצים על הFX עדיין מאמינים בניוידיה מאיזושהיא סיבה (אישית אני לא רואה סיבה אחרת להמליץ על FX) הTI והראדון (אני מאמין שאתה מדבר על כרטיסי מסך בסביבות ה500 שקל) הם בערך באותה רמה למרות שהTI יקרים יותר אך טובים יותר מה9100 למשל. כרטיס המסך המומלץ ביותר (לטעמי) הוא ה9600XT אך בתקציב שלך הוא לא רלוונטי.

2) במקרה של לוחות האם יש בעיה נוספת, לא קל למדוד את הביצועים שלהם כי הם משפיעים על כל המחשב בכל סוג של שימוש וקשה לבדוק אותם אל מול כל חומרה אפשרית (!?!!?) 2 החברות שציינת ידועות בביצועים טובים. אישית אני ממליץ על ה EPOX 3RDA שהוא לוח מצויין ומאוד זול (450 שקל).

3) ה2500AMD פועל בקצב של 333. מחירי הזכרונות (בעיקר הג'נריים או זולים כדוגמת סמסונג) זהים או מאוד קרובים ל2 הקצבים. עכשיו, אם אתה מתכוון להמהיר את המחשב אין ספק שעילך לקחת את זכרונות ה400 אם אתה לא אז יש בדיקות שמוכיחות שיש ירידה (קלה מאוד) בביצועים כאשר הלוח פועל במהירות 333 והזכרון ב400, סוג של חוסר התאמה בין הקצבים יכול להפריע. אישית אני ממליץ על 400 בכל מקרה (ה512 של סמסונג בקצב 400 זול ב2 שקל מהמקביל לו בקצב 333).

4+5+6) אישית אני לוקח מאתר PCH.co.il פשוט בגלל נוחות הרכבת המחשב במפרט, מגוון המוצרים והפירוט המקצועי לגבי כל אחד מהם+ החנות פיזית נמצאת ממש בשכנות אליי ברמת גן. הזמנתי מהם 2 מחשבים (שהרכבתי עבור חבר שלי ובנדוד שלי) ואני מאוד מרוצה מהם. הבעיה היחידה היא שאין להם מוצרים במלאי ולכן לוקח כשבועיים עד שהמוצר שהזמנת מגיע.

7) הא לך :

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 583.81 ] 1

Motherboards for AMD : Epox 8RDA3 v2.0 NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, LAN, USB 2.0) [ ¤ 458.73 ] 1

Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 519.85 ] 1

CPU Cooling : Spire FridgeRock CPU Cooler for AMD [ ¤ 51.2 ] 1

Video Cards : MSI Geforce 4 TI4200-8X 64MB DDR DVI Video Card [ ¤ 570.47 ] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.98 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 207.94 ] 1

CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 262.55 ] 1

Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6AR1 Front USB 300W Case [ ¤ 313.48 ] 1

Subtotal : ¤ 3020.01

8) לטעמי זה מספיק (אפשר לראות שהתחשבתי בזה במפרט) בעיקר אם יש לך צורב.

9) לאינטל יש אופציה שנקראת DUAL DDR והיא יכולה לנצל בייתר ייעילות 2 מודולים של זכרון. כל זה לא רלוונטי לAMD.

פורסם

1) העניין הוא שיש פה קטע של שיקול דעת. כל אחד נותן משקל אחר לכרטיס המסך ... אישית אני נותן לו משקל רב יותר מאשר למעבד. אלו שממליצים על הGF מכוונים למחשב שרוב הפעילות שלו היא משרדית ואין לו צורך בחישובי גרפיקה מהירים.

מה זה השטויות האלה?

GEFORCE למחשבים משרדיים???השתגעת??? ??? >:(

אמנם כמעט בכל הקטגוריות (חוץ מהTI-4200) הכרטיסים של ATI לוקחים את הכרטיסים של NVIDIA, אבל זה ממש לא למחשבים משרדיים!

אולי התכוונת לGF4 MX-440, אבל ההכללה של GEFORCE לא הייתה במקום....

ובקשר למפרט, אם יש לך 20 ג'יגה, הייתי לוקח עוד 40 ג'יגה, ובמקום הצורב והDVD לקחת סידירום שזה יהיה בתקציב...

פורסם

מה זה השטויות האלה?

GEFORCE למחשבים משרדיים???השתגעת??? ??? >:(

אמנם כמעט בכל הקטגוריות (חוץ מהTI-4200) הכרטיסים של ATI לוקחים את הכרטיסים של NVIDIA, אבל זה ממש לא למחשבים משרדיים!

אולי התכוונת לGF4 MX-440, אבל ההכללה של GEFORCE לא הייתה במקום....

ובקשר למפרט, אם יש לך 20 ג'יגה, הייתי לוקח עוד 40 ג'יגה, ובמקום הצורב והDVD לקחת סידירום שזה יהיה בתקציב...

אל תתעצבן (ותתלהם..) אני עומד מאחורי הדברים שלי, תראה לי ג'י-פורס כדאי ו\או חזק (אנחנו לא מדברים על FX או הTI, עליהם פירטתי בנפרד ואף המלצתי על הTI בסביבות ה500 שקל הוא הכי כדאי) ספציפית התכוונתי לג'יפה 4 440 הסטנדרטי אבל למיטב ידיעתי אין ג'יפה אחר שנמכר בימינו (אלא אם כן אתה מתחנן לקבל תת-ביצועים ומצליח להשיג את ה420). ה440 לא חזק בהרבה מג'יפה 2 MX שאני אישית רכשתי (לפני 3 שנים הוא נחשב סביר למחיר שלו).

חחח... אני מניח שיש לך ג'יפה במחשב, תנחומי ... אבל זה קצת עוף-טופיק :nono:

פורסם
  • מחבר

וואייייי.........תודה רבה, רבה, רבה....על ההסבר המפורט.

בעיקרון יש לי CD, ופלופי אני לא מישתמש, אז כניראה אני אוריד את זה.

אני אשאיר את הצורב.

בקשר לHD, זה יחרוג לי מהתקציב אז...ניראה לי שאני אמתין עם זה קצת ומקסימום אני אזמין את זה בשלב מאוחר יותר.

בקשר למפרט, הרכבתי לפי כול מה שרשמת לי ב-PCH:

1. המחירים שרשמת לא תואמים את המחירים שם, יצא יותר יקר שם.

2. המאוורר שרשמת, אין שם את הדגם הזה בכלל.

3. והם גובים 400 שח על תשלומים! :o כאילו WTF?? הם נפלו על הראש?

הינה המפרט בלי פלופי, בלי CD ובלי המאוורר:(אתה בטוח שהבאת לי את המפרט משם?)

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU - [635 NIS] 1

Motherboard : Epox 8RDA3 v2.0 NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, LAN, USB 2.0) - [499 NIS] 1

Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory - [565 NIS] 1

Video Card : MSI Geforce 4 TI4200-8X 64MB DDR DVI Video Card - [620 NIS] 1

CD/DVD-RW : LG 52/32/52 Bulk CD-RW - [283 NIS] 1

Case : Compucase-HEC Midi Tower CI-6AR1 Front USB 300W Case - [341 NIS] 1

Service : Computer Assembly - [166 NIS] 1

NIS : ¤ 3109

Each Payment : ¤ 293 Payments: 12

Payments Fee : ¤ 404

Delivery : ¤ 0.00

Total Price : ¤ 3513

ושוב, תודה על העזרה.

פורסם

כן הוא הביא לך את המפרט משם, רק ללא הרכבה ותשלומים זה המחיר..

אגב חובה לקחת גוף קירור למעבד או לקחת את המעבד בגירסת ה-BOX (לקחת גירסת TRAY שמגיעה ללא קירור..).

המאוורר שהוא רשם נמצא תחת קטוגריית Cooler.

צורב הוא אמר Lite-On ולא LG.

אני הייתי משתדל להשקיע בכרטיס מסך כמו ה-Radeon 9600 Pro.

פורסם
  • מחבר

קודם כול, מה המצב ביודום הגדול?[......free mahi....mahi.....free...mahi...mahi....לא חשוב עזוב.(זה קטע מהסרט).]

תן לי טיפה קרדיט איש, אם תשווה את מחיר המעבד ועוד רכיבים תיראה שהמחירים שונים ללא כול קשר להרכבה או התשלומים.

(המעבד 581שח ואצלי 635 שח).

לגבי הקירור לא התכוונתי להזניח את הנושא, פשוט לא מצאתי את המאוורר שם, אני אבדוק שוב.

בקשר לצורב זו הייתה בחירה שלי.

הייתי מאוד רוצה את הרדיאון 9600pro או ה-XT, אבל זה כבר חורג.....אין לי יותר מ3000 לנושא ועל HD חדש כבר ויתרתי..

אין לי ממש איפה לקצץ עוד. אגב 9600pro זול משמעותית מה-XT?

פורסם

המחירים שונים כי אתה לא מעלה את הבילדר החדש.. אתה מגיע אל הישן, כנראה בגלל שדפדפן האינטרנט שלך לא מעודכן (אתה צריך IE6).

ההפרש בין R9600P ל-9600XT הוא בערך 70-80 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני חושב שהבנתי הכול.

(חוץ מהקטע של הברטון שרשום ליד המעבד, אני מניח שזה גירסה משופרת או משהו כזה).

בכול אופן אני מודה לכולם על העזרה וההסברים.

כול טוב לכולם.

פורסם

Barton זה שם הליבה של המעבד, מה שמסמל 512k ב-Cache לעומת 256k בגירסת ה-T-Bred הקודמת..

לדוגמא יש מעבדי AXP2600 שהם עדיין T-Bred ולכן עקרונית פחות עדיפים.

פורסם

זה גם די ידוע שהפרש הביצועים בין BARTON ל T-BRED הוא זניח מאוד, ולכן לדעתי זה לא עקרוני כלכך למשתמש הממוצע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים