עבור לתוכן

מחשב נייד לא נדלק

Featured Replies

פורסם

מחשב נייד של Asus מדגם UL20A , עם ווינדוס 7 ו3 גיגה ראם.

בקיצור המחשב של קרובי משפחה.

התופעה: המחשב אינו נדלק. לחיצה על כפתור ההדלקה גורמת לכך שמופיע אור כחול בכפתור ההדלקה, לאחר כמה שניות הדיסק הקשיח נכנס לפעולה. אולם המסך נשאר שחור ואין תצוגה.

ניסיונות לפתרון הבעיה:

1. שימוש בצג חיצוני (כולל ניסיון ללחוץ FN+8 כדי להחליף תצוגה)

2. הוצאת הדיסק הקשיח

3. החלפת הצ'יפים של הRAM

4. ריקון הסוללה וטעינה מלאה מחדש.

עד כה כלום לא עוזר.

החשד שלי: ממה שהבנתי זה דגם שמגיע עם פונקציה בשם Asus Grphix כלומר יש כרטיס מסך ייעודי של Nvidia וכרטיס מסך מובנה של Intel כאשר בפתור מחליף ביניהם.. ייתכן שאחד הכרטיסים האלה מפריע למחשב לתת תצוגה?

קראתי באינטרנט על כל מיני טקסי וודו מוזרים אבל אני מעדיף להתייעץ לפני.

מה אפשר לעשות?

תודה,

לירון

פורסם

קח צעד אחורה בבקשה...

מחשב באחריות? אם כן זה הזמן לממש אותה.

כל התעסקות שלך ברמת החומרה ככל הנראה תעשה יותר נזק מתועלת במידה ויש לך אחריות.

אני לא סתם קוטל - יש אחריות מסיבה מסוימת. אני לא רואה סיבה להתעסק חומרתית במחשב שנמצא בתקופת האחריות.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

מצטרף להמלצה על אחריות, רק תדאג לא לפרט יותר מידי (כמו שפירטת כאן מה עשית) כדי שלא יעשו לך בעיות במימוש האחריות.

פורסם
  • מחבר

מוריי ורבותיי,

אין אחריות. אם היה לא הייתי מתאמץ.

פורסם

OK בא נחשוב חיובי :)

האם המחשב מתקדם לרמת מערכת ההפעלה - האם הוא נכנס למערכת ההפעלה? (אני יודע שאין לך צג - אך יש לזה סימנים אחרים... כמו צליל העליה של חלונות או פינג אל הכתובת שלו ממחשב אחר).

אם כן במקרה הטוב - זה בסה"כ עניין של ניתוב - במקרה הרע זה איזשהו דפקט מוזר בכרטיס המסך (מחשב לא אמור לעבור הלאה באופן נורמאלי ללא תצוגה - יש כאלו - אבל צרך באופן מפורש להגיד להם שהם עובדים ללא כרטיס מסך)

אני לא מאמין בטקסי וודו - אם יש איזהו מיתוג בין הכרטיסים אזי הייתי רוצה גם להציע איפוס הביוס של המחשב (דורש עיון באיך לבצע - אם על ידי ג'אמפר או על ידי הוצאת הסוללה הפנימית).

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

הממ לא חשבתי על זה.

בבכל מקרה אני אודה אם תוכלו לעזור לי למצוא איזה מדריך של ASUS על הדרך הנכונה לפירוק הנייד. בזמנו תיקנתי מחשב נייד של HP והיה מדריך שמסביר שלב שלב מה צריך לפרק אני לא רוצה סתם להתחיל לשלו, ברגים בצורה רנדומאלית.

בנוגע להאם זה מגיע לשלב של מערכת ההפעלה אז כשהמחשב נדלק אין צפצופי ביוס ואין שום סאונד בכלל, בקשר לרשת זה משהו שאני צריך לבדוק.

פורסם
  • מחבר

עדכון,

חיפשתי ימים שלמים אך לא מצאתי הוראות רשמיות של אסוס אז אילתרתי ופירקתי את הפאנל מתחת למקלדת כדי לקבל גישה לסוללה. איפוס ביוס על ידי שליפת סוללה והכל עובד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים