עבור לתוכן

מחפש מידע על יכולות הGPU המובנה במעבדי אינטל החדשים, ואופציות שילוב עם כ"מ אחרים

Featured Replies

פורסם

שלום חברים!

אני יודע בכללי שיש מעבד גרפי מובנה במעבדי אינטל החדשים, ושמעתי שהוא טוב מספיק להרבה פעולות (כולל משחקים בהגדרות נמוכות באופן מפתיע) אבל עלו לי כמה שאלות, ולא הצלחתי לספק את הסקרנות שלי לבד (אני ניסיתי כל מני שילובי מילים בגוגל, אבל כנראה שאני פשוט לא יודע באיזה מונחים להשתמש כדי לקבל את התשובות שאני מחפש :) )

דבר ראשון שמסקרן אותי זה האם יש הבדל ביכולות הגרפיות בין המעבדים? האם הליבה הגרפית היא זהה בכולם? או שככל שהמעבד "חזק" יותר כך גם הליבה שלו?

יש באנצ'ים שמשווים את העיבוד המובנה לזה שמסופק על ידי כ"מ רגילים?

שמעתי שמועות על זה שאם אני מחבר את המסך שלי ליציאה בלוח האם (ואך ורק לה) המחשב יודע מתי יש צורך בעיבוד חזק יותר ומנצל את כ"מ הרגיל, אך מתי שאין צורך כזה הוא יודע לחסוך ולהשתמש בזה המובנה במעבד בלבד. האם זה נכון? אם כן, האם זה תקף אוטומטית בכל לוח אם שבא עם ערכת שבבים H67, או שזו אופציה ששמורה ללוחות אם שתומכים בה בלבד? ואם גם זה כן, איך אני יודע איזה תומך? איך ה"העברה" בא לידי ביטוי? אם אני כרגע כותב מסמך בוורד, והפעלתי משחק, האם אני אראה את "תהליך" ההעברה (נניח שיתבטא ב"הבהוב" בין כיבוי אופציה גרפית אחת ומעבר לשניה) או שאני אפילו לא אשים לב שזה קורה?

האם יש אפשרות "לשלב" את העיבוד הגרפי המובנה במעבד עם זה של כרטיס המסך להשגת ביצועים מוגברים? (בסגנון שבב ה"הידרה" המפורסם, שביצע איחוד כרטיסי מסך גם אם הם לא הגיעו מאותו יצרן)

בינתיים אלו השאלות שקופצות לי לראש, למרות שאני זוכר בוודאות שהיו לי עוד, אבל שכחתי אותן :) גם לינק למקום שמסביר קצת על הטכנולוגיה והשימושים שלה יתקבל בברכה (אם אין לכם כח לענות על כל החפירה הזו בעצמכם ;D )

תודה רבה, המשך שבוע מעולה, וחג שמח לכולכם!

פורסם

שאתה מחבר כרטיס מסך אתה מחבר אליו את המסך ככה שהשימוש ניראה לי אך ורק של הכרטיס מסך,

יכול להיות ואני טועה בגדול.

בנוגע להרצת משחקים הכרטיס הזה לא יוכל להריץ משחקים סרטים באיכות HD כן ועוד איך.

אגב שמעתי שהסידרה החדשה של המעבדים של AMD ישתמשו באותה הטוכנולוגיה (כלומר כרטיס מסך מובנה במעבד עצמו)

כאשר הכוח עיבוד שלו יהיה חזק פי 3 מהכרטיס המובנה של אינטל אבל עדיין יהיה צורך הכרטיס מסך יעודי

לגיימרים כלומר הוא יהיה עדיין חלש להרצת משחקים באיכות גבוה.

פורסם

העובדה שהליבה הגרפית המובנית מספיק למשחקים ברזולוציות נמוכות-בינוניות ובהגדרות נמוכות (במשחקים חדשים) לא צריכה להפתיע אותך מכיוון שכך המצב כבר שנים, עם שיפורים הדרגתיים, בכל דור. הליבה (או בעבר השבב הגרפי שבערכת השבבים) מספיקים כבר לא מעט שנים לכל שימוש למעט משחקים, כשכאן חשוב לציין שהכוונה היא למשחקים ברזולוציות גבוהות ובהגדרות גבוהות, ולא שאי אפשר להפעיל עליה משחקים.

פה גם המקום לציין ש-Intel מגבילה אותך להשתמש בלוח המבוסס על ערכת השבבים H67/H61 כדי לנצל את הליבה הגרפית. אלו לוחות שלא יאפשרו לך לבצע OC, ואילו לוח P67 שכן יאפשר לך לבצע OC, לא יאפשר לך להשתמש בליבה הגרפית.

לשאלות שלך:

1. יש שני סוגים של ליבה גרפית HD2000 שנמצאת במעבדים מפלטפורמת SB ללא הסיומת K ו-HD3000 שנמצאת במעבדים מפלטפורמת SB עם הסיומת K.

ההבדל העיקרי בין שתי הליבות הוא יותר צינורות עיבוד ב-HD3000 ויכולת (לא גדולה במיוחד) להגיע לתדר גבוה יותר. אם אתה מתכנן לשחק עם המערכת באופן אקראי או שפחות חשוב לך מרזולוציה והגדרות, כדאי לקנות מעבד עם סיומת K (כלומר את הליבה הגרפית HD3000) גם אם לא מתוכנן OC מכיוון שהפרש המחיר הוא לא כזה גדול ושיפור מסוים כן יהיה. לכל שימוש אחר אפשר בהחלט להסתפק גם בליבה הגרפית HD2000.

2. נכון להיום אין אפשרות להשתמש גם בליבה הגרפית המובנית וגם בכרטיס גרפי ייעודי. בעתיד צפויים להיות לוחות שיאפשרו לעשות את זה, אך עד שהם לא יושקו קשה לדעת עד כמה זה יהיה יעיל ואיך בדיוק זה יעבוד בפועל.

3. לגבי מבחני ביצועים, הם קיימים אבל כמו כל מבחן ביצועים יש להתייחס אליהם בזהירות ובהקשר המתאים. אם תחפש HD2000/HD3000 benchmark או games benchmark תוכל למצוא כמה כאלה. הם יראו לך שהליבות הגרפיות הללו מספיקות כדי לשחק ברזולוציות נמוכות ובהגדרות נמוכות (ואם מדובר על משחקים ישנים אז כמובן שהמצב משתנה לטובה) ולא הרבה יותר מכך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! בהחלט שופך אור על כל הנושאים שענינו אותי, ומספק לי את הכלים להמשיך לחקור בעצמי.

שוב תודה, וחג שמח!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים