עבור לתוכן

התלבטות בין שני לוחות אם Rampage III ל-Maximus IV.

Featured Replies

פורסם

שוב שלום לכולם.

אני מנסה להחליט בין שני לוחות אם שאני רוצה לקנות למחשב החדש שאני בונה שעצם משנים את המפרט במקצת תלוי בסוג של הלוח שאני קונה

ASUS Rampage III Extreme שנכון שהוא 1366 אבל הוא יתאים ל-i7-990 שאני יכול לקבל, בעצם גורם לי לנצל את ה-Triple Channel שלו מבחינת הזיכרון ולבנות SLI 580GTX עליו.

או ASUS Maximus IV שהוא 1155, ויתאים ל-2600K שאני יכול לקבל, אבל הזיכרון שלו יהיה "רק" ב-Dual Channel ולפי ההבנה שלי גם היכולות שלו לנצל SLI במלואו הם יותר נמוכות מאשר 1366.

משום שאני לא הכי סגור בעולם איזה מהם יותר טוב (כל המידע שכתבתי הוא מטיול בפורומים ובערך הבנה של ההבדלים בין 1366 ו-1155), אז הבאתי את השאלה לפה שאולי אני אקבל עוד כמה דעות בשביל שהקנייה תהיה יותר משתלמת.

והשאלה הנספחת היא האם תעדיף בעצם להמתין לגמרי בשביל שיצא הדגמים של LGA 2011?

השימוש של המערכת הוא עבודה (הרבה עבודה עם בניית דגמים בתלת מימד) + משחקים על שני מסכים 27 אינץ שכמובן אני אריץ אותם בגרפיקה הכי גבוהה.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

במקום לכתוב התלבטות בין שני לוחות אם, תכתוב את הדגמים.

מהם בכלל השימושים במערכת?

עריכה אחרי שערכת את הכותרת וההודעה:

אתה יודע להגדיר את הדרישות של התוכנות תלת-ממד שאיתן אתה עובד?

בעקרון ה-Core i7-990 רחוק מלהיות משתלם. אם יש צורך בכוח עיבוד גדול יותר ממה שניתן להשיג באמצעות מעבד בודד, כדאי לשקול רכישת תחנת עבודה ייעודית מרובת מעבדים.

בכל מקרה לדעתי פלטפורמת SB תהיה משתלמת פה הרבה יותר.

לגבי משחקים, גם ה-Core i7-2600 מיותר למטרה הזאת, אפשר להסתפק גם ב-Core i5-2500, אבל כדאיות הקנייה תלויה גם בדרישות התוכנות תלת-ממד שבהן אתה משתמש.

מבחינת לוחות, בהנחה שהדרישה העיקרית שלך היא ל-SLI, מה יש ב-ASUS Maximus IV שגרם לך לבחור דווקא בו על-פני לוחות זולים ממנו כגון P67 Extreme4 של ASRock? אתה מתכנן מערך של יותר מ-2 כרטיסים גרפיים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים