עבור לתוכן

המחשב נדלק, מצפצף 3 פעמים ולא עולה. צריך עזרה בהבנת בדיקות.

Featured Replies

פורסם

שלום, הבוקר המחשב לא נדלק כרגיל. אני מנסה להדליק אותו, האורות נדלקים, המסך נשאר שחור, והמחשב מצפצף 3 פעמים. אני חושב שזה צפצוף ארוך ושניים קצרים, הפסקה,ושוב .. וככה ממשיך. פתחתי אותו, הוא היה מלא אבק, שאבתי וניקיתי כמה שאפשר. ניסיתי לדליק שוב, ולא היה שינוי.

בכל מקרה כשמדליקים המאווררים מתחילים לפעול ואז אחרי שני סדרות של צפצופים, 3 ועוד 3, הם נכבים. האור של הלוח אם ממשיך לדלוק.

הנה דברים שעשיתי אחר כך והתוצאות שלהם:

ניתקתי את המאווררים. לא היה שינוי. גם כשהחזרתי לא היה שינוי.

ניסיתי ללחוץ על הכרטיסים, הכבלים והחיבורים. עברתי על הכל. לא היה שינוי.

הוצאתי את הכרטיס מסך, ניקיתי טוב. ניסיתי להדליק. אין שינוי. גם כשהחזרתי - אין שינוי.

כנ"ל על כרטיסי הזיכרון. יש לי 2 כרטיסים, אז ניסיתי להוציא אחד, לשים בחריץ השני, ואז אותו דבר עם הכרטיס השני. אין שינוי.

עכשיו אם הכל מחובר כרגיל, המחשב לא עושה צפצופים בכלל, אחרי מספר שניות המאווררים מפסיקים לפעול. ואם אני מוציא את הכרטיסי זיכרון, אז יש צפצופים.

אוקיי אז נפתרנו בערך מבעיית הצפצופים, אבל עדיין המחשב לא עולה, אין כלום על המסך והמאווררים נכבים אחרי מספר שניות.

לפני הניקיון, הצלעות קירור של המעבד היו מכוסות לגמרי בשכבת אבק. עכשיו פתחתי את הצלעות קירור, והוצאתי את המעבד. עכשיו ניסיתי להדליק את המחשב, והפעם אין צפצופים, והמאווררים לא נכבים. כמובן שגם המחשב לא עולה - כי הוא בלי מעבד :\

אין סיכוי ששני כרטיסי הזיכרון נידפקו באותו זמן. אז זה בטח לא כרטיס זיכרון.

המחשב יכול לעלות גם בלי הארד דיסק פשוט להביא מסך כחול (עד כמה שאני זוכר). אז גם את זה הורדנו..

לא נראה לי שזה ספק כוח כי אז הלוח אם היה אמור להיכבות. אני צודק? (הנורית של הלוח אם)

שאר הדברים לא רלוונטים.

נשארתי רק אם לוח אם ומעבד. אני מתאר לעצמי שזה המעבד אבל אני רוצה ליהיות בטוח, כי אני לא רוצה סתם להוציא עכשיו מלא כסף ולגלות שזה לא זה.

מה אתם אומרים? (סליחה על האורך)

תודה,

אור

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום

הסבר לגבי הביפים ומשמעותם (קח בחשבון שזה לא חקוק בסלע - יש חריגים)

http://www.computerhope.com/beep.htm

לגבי התקלה הספציפית שלך - נסה להוציא החשמל מהמחשב

לנתק המסך

לשחק קצת עם כרטיס המסך \ זיכרון \ מעבד

לנתק ספק הכח מהלוח לכמה שניות ולחבר בחזרה

ממתין להמשך

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

לקחתי מחשב תקין. והתחלתי להחליף חלקים. כל פעם חלק אחר כדי לבדוק איפה הבעיה.

הספק כוח תקין.

ניסיתי להחליף מעבד. אין שינוי. אז זה גם לא המעבד.

שמתי כרטיס זיכרון אחר, אין שינוי.

אם אני מוציא את הכרטיס מסך, המחשב אמור להמשיך לפעול רק בלי שיגיע שום דבר למסך. במקרה הזה הוא נדלק ונכבה, אז דיי בטוח שזה לא כרטיס מסך.

חוץ מזה שאמרנו שהמחשב ממשיך לפעול (בלי להכבות) כשאני מוציא את המעבד. אם זה היה בעיה בכרטיס מסך או בזכרונות וכאלה אז הוא היה צריך להמשיך להכבות בלי קשר למה שאני עושה עם המעבד.

מצד שני ראינו שזה לא בעיה במעבד, כי שמתי אותו במחשב אחר והוא היה בסדר.

זה משאיר לנו רק את הלוח אם.

באסה :\

פורסם

תנקה את הלוח

תחפש סימנים של שרוף / קבלים מנופחים

אם יש - זה הבעיה כנראה

אם אין - תחבר אותו מחדש יכול להיות שהוא יעבוד (יתכן שמשהוא התנתק שם מקודם)

פורסם

איפוס ביוס ניסיתה ?

פורסם
  • מחבר

תשמעו זה ממש ממש מוזר.

אחרי שהעברתי את כל החלקים. אחד כל פעם. למחשב אחר שהוא תקין, החלק היחידי שלא עבד זה המעבד.

אוקיי בדוק יש בעיה במעבד.

אבל יש בעיה נוספת. למה כשאני לוקח את המעבד התקין של המחשב השני ושם אותו במחשב שלי, הוא לא עובד...

זה נראה כאילו יש עוד תקלה במחשב שלי. שיערתי שזה לוח אם, כי ניסיתי לחבר למחשב שלי את המעבד, הזיכרון והספק כוח של המחשב השני וזה עדיין לא עבד.

במילים אחרות, כל המחשב שלי הפך ליהיות המחשב השני חוץ מהלוח אם. הבעיה היא שגם אחרי שהחלפתי לוח אם, ללוח חדש מהקופסא, עדיין יש את אותה בעיה.

משהו פה מוזר.

יש רעיונות?

אגב.. מה זה אומר לאפס ביוס? להוציא לו את הבטריה ולחכות וזה? אם כן אז עשיתי את זה.

פורסם

חלק מהמעבדים לא מתאימים לחלק מהלוחות ולא יעבדו בהם. זה לא אומר שהלוח או המעבד לא תקינים

מעבד הוא דיי אמין, כמעט לא קורה שהוא נשרף (אם לא עשית לו אוברקלוק או אם הלוח לא נפרץ ושרף אותו אבל אז בדרך כלל יהיה סימנים של שרוף בלוח עצמו)

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הלוחות. המעבד שלי אמור להתאים ללוח של המחשב השני וההפך.

רק בלוח אם החדש שהוצאתי מהקופסא אין תמיכה למעבד של המחשב השני. אבל זה לא משנה כי כבר הבנו שיש תקלה במעבד, אז החזרתי את הלוח אם הקודם. מה הסיכויים שתיהיה תקלה במעבד ובלוח אם באותו זמן?

נסכם את ככה. במחשב שלי, לא משנה איזה משני המעבדים תשים, הוא לא יעבוד. במחשב השני, המעבד שלו עובד, ושלי לא.

שניהם אמורים לתמוך.

הלוח אם שלי- asus p5b

המעבד שלי - intel core 2 duo

הלוח אם של המחשב השני - asus p5vdm-vm

המעבד של המחשב השני - pentium D

אבל יש פה משהו שונה. אם אני שם את המעבד שלי במחשב השני, המחשב נכבה תוך כמה שניות והמסך בכלל לא נדלק.

אם אני שם את המעבד של המחשב השני במחשב שלי - המחשב ממשיך לעבוד, המאווררים האורות הכל, אבל המסך לא.

לכן ניסיתי לקחת את הכרטיס מסך של המחשב השני ולהעביר גם אותו למחשב שלי - אין שינוי. עדיין מחשב דולק ולא רואים כלום במסך.

רק לידע כללי, המסך עובד כשאני מחבר אותו למחשב השני התקין.

תשמעו אני כבר מבולבל לגמרי ???

נגמרו לי הרעיונות.

פורסם

דיי נפוץ שלוח socket 775 פשוט (שבנוי רק ל pentium 4 / pentium d) לא תומך ב core 2 duo. יש לי אחד כזה _של אינטל_ (D945GCCR) שכתוב שאמור לתמוך ב core 2 duo וכשאני שם לו את המעבד הזה הוא לא עובד (המעבד עצמו עובד תקין בלוח אחר). היית מצפה שאינטל ידעו איזה לוח _שלהם_ תומך במעבד _שלהם_, הם לא

מעבדים נהרסים בדרך כלל מחשמל סטאטי (לא אפשרי בזמן שהמעבד מחובר ללוח) או מכת מתח בגלל בעיה במייצב בלוח (אבל במקרה כזה אתה תראה בדרך כלל קבלים מנופחים / סימנים אחרים של שרוף באיזור של המייצב) או אוברקלוק גבוה מדיי

לדעתי יש סיכוי שהמעבד תקין פשוט לא נתמך ב 2 הלוחות האחרים שניסית (הלוח החדש הוא באמת חדש או שהוא יכול להיות מהלוחות הישנים שלא תומכים ב c2d ? בדקת אותו אם המעבד מהמחשב השני ?)

יש סיכוי שהלוח נשרף ולקח איתו את המעבד בלי שיהיה נזק ויזואלי בלוח, אבל הסיכוי לא גבוה (ואם כן אז תבדוק גם את הספק אוליי הכול התחיל ממנו)

מה קורה כשאתה מחבר את הלוח של המחשב השני ריק ? (לוח ללא מעבד וללא זיכרון)

מה קורה כשאתה מחבר את הלוח של המחשב השני אם המעבד השרוף (?) + קירור, ללא זיכרון ?

מה קורה כשאתה מחבר את הלוח של המחשב השני אם המעבד השרוף (?) + קירור + זיכרון ?

פורסם

קרה לי כבר כמה פעמים אין כמעט סיכוי שזה מעבד זה יכול להיות ברוב המקרים זה כרטיס מסך או זכרונות תמיד שלי קורים דברים כאלה אני לוקח אותו למעבדה שאני עובד בה ומנסה להחליף חלקים בסדר הבא

1.מוציא זכרונות מנסה רק זכרון אחד

2.מנסה את השני

3.מחליף כרטיס מסך

4.מוציא מכניס מעבד

5.מחליף מעבד

6.מפרק את כל החלקים ומרכיב אותם מחוץ למארז (יכול להיות שמשהוא במארז מקצר את הלוח)

תנסה מההתחלה בסדר הזה כך בחשבון שבלוחות של אסוס לפעמים יש בעיה בתאימות עם המעבד וצריך עדכון ביוס עם בא לך עוד עזרה עם הבדיקות שלח לי הודעה פרטית אני יישמח לעזור לך והייתי בכל זאת מחליף כרטיס מסך (בדיוק מה שקרה לך קרה לי 3 פעמים) ותן מפרט מלא ולפני כמה זמן קנית

פורסם
  • מחבר

אז ככה..

יומיים בערך עשיתי את ההחלפות והבדיקות האלה. היו כמה דברים שבלבלו אותי.

הלוח אם החדש חדש, קניתי אותו אתמול - הוא אמור לתמוך 2 ליבות ו-4 ליבות. בגלל זה כששמתי את המעבד התקין (פמטיום D) זה לא עבד.

דבר שני שבילבל אותי: ביום הראשון של הבדיקות שמתי את המעבד שלי במחשב השני. הוא עבד וישר אחרי שראיתי שזה עובד כיביתי. המשכתי את הבדיקות והייתי בטוח שהמעבד בסדר.

ביום השני, עשיתי את האותה בדיקה שוב, והמעבד עבד אבל השארתי קצת יותר זמן, ואז המחשב נכבה פתאום. בשלב מאוחר יותר כשבדקתי עוד כמה פעמים, גם עם ספקי כוח אחרים, זכרונות אחרים וכו'. הוא כבר הגיע מלמצב שהוא נדלק ונכבה ישר או תוך כמה שניות.

עכשיו.. אמרתי שהמעבד של המחשב השני לא עובד במחשב שלי. בהתחלה זה היה בגלל שהלוח אם החדש בכלל לא תומך בו.

אז למה זה לא עבד גם בלוח אם הקודם? asus p5b. הוא אמור לתמוך בו.

מסתבר ששם הייתה בעיה אחרת. כנראה נשאר עדיין אבק בחיבור של כרטיס המסך.

ניסיתי לשים את הכרטיס מסך שלי במחשב השני - עבד מצויין.

ניסיתי לשים את הכרטיס מסך בלוח אם החדש (אם שני המעבדים) - לא עבד, עכשיו אני יודע שזה בגלל שמעבד אחד דפוק והשני לא נתמך.

הדבר היחידי שלא ניסיתי, זה לשים את המעבד של המחשב השני -פנטיום D - בלוח אם הקצת ישן יותר שלי - ביחד עם בכרטיס מסך של המחשב השני. - זה עבד... בערך. המסך קפץ כל הזמן ובסוף נכבה.

ניקיתי טוב טוב, את הסוקט ושמתי שוב את הכרטיס מסך שלי. וזה עבד! המחשב עלה עד הסוף בלי להכבות ובלי כלום.

במילים אחרות - כל החלקים במחשב שלי הם החלקים המקוריים שהיו לי, חוץ מהמעבד (הפנטיום D).

ועכשיו לבדיקה אחרונה - הוצאתי את הפנטיום D ושמתי את הקור 2 דו שלי, כדי לבדוק סופית שזו הבעיה - המחשב באמת לא עבד.

שוב נדלק ונכבה.

אז הנה - שני המחשבים עובדים עם המעבד פנטים D ולא עובדים עם המעבד קור 2 דו שלי. (ושניהם תומכים בדוק).

אז נראה לי שאני אלך עכשיו לקנות מעבד חדש.

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים