עבור לתוכן

שדרוג למחשב בן שנתיים וחצי... :)

Featured Replies

פורסם

שלום,

היום עשיתי קצת סדר במחשב, וגיליתי שעברו כבר שנתיים וחצי מאז שקניתי אותו. בזמן האחרון כבר התחלתי להרגיש איטיות (לא פירמטתי או משהו מאז שהתקנתי אותו בפעם הראשונה,אני שומר עליו טוב :P),

וחשבתי אולי לכבוד הפסח לפנק אותו באיזה שדרוג זיכרון או משהו.

מפרט המחשב המזקן:

CPU: Intel Core i7 920

Motherboard: Gigabyte GA-EX58-DS4

Memory: 3*1GB DDR 3 1066MHZ

GPU: ATI HD4870

Hard Disk: Hitachi 1 Tera-byte, and Samsung 500GB

ציוד היקפי: עכבר-G5, מקלדת-LOGITECH ELITE MEDIA KEYBOARD, ומסך- BENQ T2200HD, שתי שלטי 360.

התקציב לעניין- אני מניח שבין 1000 ל-2000 ש"ח. תלוי כמה אני ארצה להשקיע בקיצור.

הדרישות- התבגרתי ואני כבר לא משחק כמו פעם, למרות שאת הקרייסיס החדש אני מתכוון להתקין, אני בעיקר משחק עכשיו בפיפא/NBA כשיש לי זמן, אני כבר לא הגיימר שהייתי פעם.

עם זאת, אני סטודנט, ובקרוב אני מניח שאני ארצה להריץ עליו תוכניות כבדות- בעיקר מטלב. אז הוא צריך לשרת את המטרה הזאת.

אני מקווה שהכל ברור, ולא סתם אני חופר.

תודה :)

פורסם
:nixweiss: אני לא רואה משהו ישן בו, המחשב ניראה מעולה ולא מצריך שדרוג. הייתי מציע אולי לשדרג תכרטיס מסך ? אולי להוסיף עוד 3 סטיקים של 1GB כל אחד ? אולי איזה מסך איכותי ?
פורסם
  • מחבר

כרטיס מסך לא נראה לי, הנוכחי בינתיים מריץ משחקים לא רע בכלל על 1920*1080. חוץ מזה, נראה לי שהדורות החדשים לא כזה שווים את ההבדל לעומת ה-4870 המזדקן שלי :P

האם אני ארגיש שינוי בשדרוג של הזיכרון מ-3 ג'יגה ל-6 ג'יגה? או אפילו ל-9? (זה אפשרי בכלל? 3 סטיקים של 1, ועוד 3 סטיקים של 2 נגיד? פשוט ההבדל במחיר ממש קטן...)

מסך יש מצב. אני אבדוק את זה.

חשבתי על SSD? שוב, שווה? אני ארגיש שינוי בביצועים?

תודה :)

פורסם

לא יודע, עם אין לך צורך בכרטיס מסך חדש אז גם אין לך צורך בזיכרונות. בקשר לSSD אתה תרגיש הבדל גדול בביצועים, רק שזה מאוד יקר.

פורסם

בנאדם יש לך I7 :s07:

אם הייתי בכלל נוגע במחשב הזה הייתי מוסיף 3 סטיקים של 1GB זיכרון.. וגם אז אל תצפה שזה יקפיץ את הביצועים משמעותית.

לדעתי אם המחשב הזה מתחיל להיות איטי זה משהו במערכת הפעלה ולא במחשב..

פורסם
  • מחבר

נכון שהשקעתי בזמנו על I7 וזכרונות DDR3, כשהם רק יצאו, לא האמנתי שזה יחזיק עד עכשיו :P

אני אברר לגבי זכרונות, מקס' נראה לי אני אשדרג לאיזה מסך נחמד, או עכבר ומקלדת.

פורסם

קח איזה SSD נחמד של 60GB, תתקין עליו WIN ואז בטוח המחשב לא יתקע אף פעם.

פורסם

אני גם עם i7 ו 6GB זיכרון ואני לרוב ממלא באיזור ה 3-3.5GB כך שעל שדרוג זיכרון אני ממליץ לך בחום, לגבי SSD, זה גם הדבר הבא שאני מתכוון לרכוש, אבל לא 60GB, אני רוצה לפחות 120GB שיספיק לא רק למערכת הפעלה אלא גם לכל שאר התוכנות והכונן המכני ישאר לאחסון בלבד.

התקציב שלך מאפשר לך גם SSD גדול 120-160GB וגם הרחבת הזיכרון, ואם כבר אתה מרחיב וההפרש במחיר קטן אז קח 3 סטיקים של 2GB.

לגבי SSD, תסתכל על החדשים של אינטל או ה C400 של Micron/Crucial. גם ה Verter2 נחשב מעולה אבל קראתי על איזו בעיה שיש בחלק מהסדרה ואני יודע שזה קיים בחלק מהדגמים שמיובאים לארץ אז הייתי נזהר עם זה.

פורסם

אני דווקה הייתי מציע ללכת על הVERTEX 3, אולי הוא יקר אבל רמת הביצועים שלו על פני הVERTEX 2 היא כפול שתיים.

פורסם

כיום לא משתלם לקנות כונן SSD,משום שיש בו יחס עלות/נפח לא משתלם בכלל.מומלץ לחכו שמחירי ה-SSD ירדו למחירים יותר זולים ויותר משתלמים.

בקשר לנושא,המעבד שלך מספיק ללא ספק.מומלץ להחליף את הזכרונות ל-4GB ועם תדר גבוהה יותר,דבר העשוי לשפר את הביצועים של המחשב שלך.

בהנחה שתרצה לשדרג זכרונות,ניתן להחליף את הזכרונות הנוכחים שלך בשני סטיקים של 2GB.

פורסם

^^^הלוחות למעבדים האלה x58 עובדים על 3 ערוצים לא בדואל לזכרונות.

פורסם

יש לוחות X58 שעובדים ב Dual channel

1111.jpg

למעשה גם לוחות עם 6 חריצים יכולים לעבוד ב Dual channel

פורסם

הלוח המדובר במקרה זה מיועד ל-Triple channel ישנה אפשרות אמנם

בלוחות גי'גבייט לעבוד Dual channel בגדר אפשרות,

פורסם

שדרוג בסגנון הבא יהיה מעולה עבורך :xyxthumbs:

Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 3

₪330

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759

OCZ SSD Vertex 3 120GB 550/500 IOPS 60000, יחידות 1

₪1667

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2569

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1997

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים