עבור לתוכן

גוף קירור רותח על לוח האם (mcp?)

Featured Replies

פורסם

1+ לסירקולציה.

פעולה נוספת שאפשר לבצע, אבל פה אקדים ואזהיר שהיא לא נחוצה בוודאות ויש לעשות אותה רק אם אתה יודע ובטוח במה שאתה עושה (בבחינת יכולה להועיל ובטוח שלא תזיק), היא לרענן את המשחה התרמית שבין ערכת השבבים וגוף הקירור. אבל כאמור, תחשוב בכיוון רק אם אתה יודע איך לגשת לעניין. אם לא, אז לא ולדאוג לסירקולציה תקינה חשוב הרבה יותר כמובן.

פורסם
  • מחבר

יש לי רק 2 חיבורי מאווררים בלוח האם הזה - אחד למעבד ואחד שמחובר למאוורר בפאנל הקידמי.

איך ניתן לחבר עוד מאווררים?

ואני עדין מאמין שזה לא קשור לסרקולציה.. הטמפ' נפלטת נקודתית מהגוף הזה תוך דקה מהרגע שהמחשב עובד.. אז נכון שאם אני יצמיד לו מאוורר זה יכול לעזור אבל זה שהוא מתחמם כל כך מלחתחילה (כשהמארז פתוח) נראה לי ממש לא תקין.

פורסם

אתה יכול לחבר את המאווררים ישירות לספק הכוח. אם יש לך כבר אחד מקדימה שמכניס אוויר אז מספיק בעקרון להתקין עוד אחד מאוחר שמוציא אוויר.

למה אתה חשוב שזה לא תקין? מדובר בגשר הצפוני של ערכת שבבים חמה למדי. כשאין זרימת אוויר תקינה במארז החום שנפלט מהרכיב לא מפונה מסביבת הרכיב אל מחוץ למארז ולכן מצטבר באזור הזה (גוף הקירור רק ממשיך לפלוט חום כל הזמן וגם הרכיבים שבסביבתו פולטים את החום שלהם).

מאוד ייתכן שבאמת גם יש צורך להחליף משחה תרמית כדי להשיג שיפור משמעותי עוד יותר, אבל ללא סירקולציה תקינה שום דבר לא יעזור באמת.

פורסם

פותח התרד כמו שציינתי הטמפ' לא חורגת המנורמה..שכן ערכת השבבים הזו ידועה כחמה..

מה שכן חוסר הסירקולציה וכרטיס מסך הפאסיבי רק עוזרים לה להתחמם עוד יותר..

על מנת לשמור שבאמת היא לא תגיע לטמפ' של 80-90+ אתה חייב "לסדר" אתה סירקולציה..

פורסם
  • מחבר

הוצאתי את כרטיס המסך וחיברתי מאוורר נוסף שפולט את האוויר החם מאחורה.. אחרי 15 דקות הטמפ' התיצבה על 68 -67 מעלות מבלי שאני מאמץ את המחשב. אתה בטוח שזה תקין?

פורסם

תפעיל בדיקת מאמץ (לדוגמאת OCCT) ותראה את הטמפ' של לוח האם..ואז תחליט..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים