עבור לתוכן

לוח אם p67 למעבד i5 2500k תקציב 900 שקל

Featured Replies

פורסם

שלום מחר אני הולך לקנות את המעבד i52500k

ואני מחפש לוח מהחנות ksp במחיר של עד 900 שקל

הלוח צריך להיות טוב לאוברקלוק ושיהיה לו אפשרות לעלות מתחים

כרגע לא מתוכנן מערך כרטיסים אלא רק כרטיס אחד אבל אם יהיה לוח שניכנס בתקציב עם אפשרות לcf אז בכיף

בנתיים אלו הלוחות שיש לי בראש

P67A-UD3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E‎

P8P67 B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 2xPCI-E‎

P8P67 LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E‎

P67A-UD4-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 2133, 2xPCI-E‎

^^ שווה לחרוג בשביל הלוח הזה בעוד 50 שקל ? יש לו תמיכה טובה במערך מרובה כרטיסים נכון ?

בעקרון הדבר הכי חשוב זה oc

תודה לעוזרים

פורסם

1. אני מניח שאין לך דרישה מיוחדת מהלוח (לסוג או כמות חיבורים מסוימת) מעבר למה שציינת.

2. אלא אם כן אתה משחק ברזולוציות גבוהות חריגות, אני באופן אישי חושב שמערך מרובה כרטיסים גרפיים הוא מיותר מכיוון שאתה יכול לקבל חווית משחק מלאה עם כרטיס בודד (וכך גם לחסוך בצריכת האנרגיה ופליטת החום).

מבין ההיצע הנ"ל הלוח הכי משתלם הוא P67A-UD3-B3 או ה-P8P67-M (לוח minATX). הוא יאפשר לך מערך מרובה כרטיסים אך בתצורת x4 x4. אם חשובה לך עבודה בתצורת x8 x8 אז ה-P67A-UD4-B3 הוא הלוח המתאים לך.

אם אתה יכול לקנות מחנות אחרת אז ה-P67 EXTREME 4 B3 של ASRock יהיה לוח זול (יחסית) ומשתלם אם אתה מחפש תצורת x8 x8.

אם אתה מסתפק בלוח ללא חריץ PCIex16 נוסף אז תוכל להוזיל את עלות הלוח עוד קצת ולקנות לוח כמו P67 Pro3 של ASRock או P67A-C45 של MSI.

כל אלה לא אמורים להגביל אותך ב-OC במגבלות קירור אוויר.

מ-P8P67 LE B3 הייתי נמנע כי עד כמה שאני יודע הוא לא יאפשר לך שליטה על המתחים מה שיגביל אותך ב-OC.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה על התשובה

אם אני הולך על p8p67 או הגיגהבייט ud3 מה בערך תיהיה המגבלה של הOC עם קירור אוויר כמו yasya ?

אם אני יוסיף וייקח את הלוח P67A-UD4 אני יוכל למשוך עוד טיפה עם הoc ? או שאני יגיע לאותם תוצאות ?

ועוד שאלה איזה קירור יהיה הכי טוב במחיר של עד 200 שקל

פורסם

בכל הלוחות תוכל להגיע, במגבלות המערכת והסביבה השונות, לאזור ה-4.7GHz~ עם קצת מזל אולי אפילו לקצת יותר.

תוכל אולי אפילו להגיע לפרקי זמן קצרים גם ל-5GHz אבל לא תוכל ולא מומלץ לעבוד עם המערכת ככה באופן רצוף.

כמו כן, אין לך עם המעבד הזה שום צורך לבצע OC כיום אלא אם כן ה-OC הוא למטרת תחביב. זה שלא שאם תעשה OC לאזור ה-4.5GHz אז תרגיש איזה שיפור מיוחד, בטח לא בעבודה משרדית רגילה וגם לא במשחקים, אולי רק בפעולות כמו קידוד וידאו.

פורסם
  • מחבר

טוב אז כנראה שזה יהיה המפרט הסופי מה אתה אומר ?

Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray

P67A-UD3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E‎

2x4GB Patriot Signature Heatshield Dual Channel‎

yasya cpu cooler

מה אתה אומר צריך לשנות משהו ? יוצא הכל 2400 שקל

הקירור ישב טוב עם הזיכרונות ?

הזיכרונות האלו טובים ?

פורסם

המערכת בסדר, רק שלא בטוח שאתה זקוק ל-8GB של זכרון אם הייעוד העיקרי הוא משחקים ו/או עבודה משרדית רגילה.

פורסם
  • מחבר

סבבה אז ירדתי ל4gb מהדגם הזה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=11914 יתאים ללוח נכון ?

ומה אתה אומר שווה אם כבר לקחת את הp67 ud4 ? הוא ניכנס לי טוב בתקציב ואולי בעתיד אני יעשה מערך cf מה אתה אומר ?

פורסם

הזכרון הנ"ל בסדר גמור אבל אני הייתי קונה את ה-1x4GB Mushkin 991770‎ DDR3 1333.

אין צורך בגוף הקירור הגבוה הזה לדעתי וגם הזכרון הזה קצת זול יותר (אם כי ההפרש די זניח).

לגבי ה-UD4, זאת החלטה שלך. את דעתי על מערך מרובה כרטיסים גרפיים כתבתי בהודעה הראשונה שלי. אם אתה רוצה להשאיר לעצמך את האפשרות הזאת פתוחה, אז אתה יכול לקנות אותו כמובן. אני רק יכול להמליץ ולהסביר את ההמלצה שלי כדי שאתה תוכל לקבל את ההחלטה המושכלת הטובה ביותר עבורך.

פורסם
  • מחבר

הזכרון הזה נראה סבבה אבל מה הקטע לקחת 4x1gb ?

אם בעתיד אני ירצה להוסיף ? עדיף כבר לקחת 4x2gb לא ?

פורסם

לדעתי לא. אמנם הסיכוי שתצטרך יותר מ-8GB של זכרון לאורך חיי המערכת הנוכחית שלך הוא נמוך (אלא אם כן השימושים שלך ישתנו באופן קיצוני) אבל ככה תשאיר לעצמך חריצים פנויים.

בנוסף, לעניין ה-Single Channel/Dual Channel אין שום משמעות בפועל ולכן אין שום מניעה לקחת מודול אחד של 4GB. אם תרצה בעתיד תוסיף עוד אחד.

אתה יכול גם לקחת 2x2GB אם מאוד חשוב לך שהזכרון יעבוד בתצורת ערוץ כפול, אבל לדעתי זה לא הכרחי ומכאן ההצעה שלי.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה על העזרה

שאלה אחרונה רק אם אני הולך הל הזיכרונות של gskill עם הקירור הגבוה יכול להיווצר איזשהי בעייה עם הקירור של המעבד ?(yasya)

כי פשוט נידלקתי על הקירור הזה

פורסם

עלולה להיווצר בעיה, אבל במקרה כזה יש לך 4 חריצי זכרון בלוח ורק 2 מודולי זכרון. אז מלכתחילה תתקין את הזכרון בחריצים הרחוקים מגוף קירור.

פורסם
  • מחבר

אהה נכון על זה לא חשבתי

טוב תודה רבה אחי עזרתה לי מאוד נקווה שמחר אני כבר יפתח נושא באוברקלוקינג :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מצטער שאני מקפיץ ועושה דאבל אבל זה חשוב

איך הלוח הזה http://www.skypc.co.il/Product.asp?PID=BLKDP67BGB3

כי אם אני קונה את המפרט מסקאיפיסי זה יוצא זול משמעותית

פורסם

הלוח עצמו טוב, אני יודע שבלוחות של Intel ה-OC נעשה בדרך קצת שונה מבלוחות SB של יצרניות אחרות. לא מעלים את המכפלה של המעבד, אלא צריך לשחק עם המכפלה של ה-Turbo או משהו דומה. לכן אני לא יודע להגיד כמה טוב הוא בתור לוח ל-OC, אם כי אני מניח שהוא לא גרוע. כאמור גם ככה אתה לא ממש צריך לבצע OC (למעט כתחביב) אז אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול כל כך מכריע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים