פורסם 2011 באפריל 1314 שנים שלום, שאלה שנתקעה לי בראש די הרבה זמן, אז הגיע הזמן לשאול, קצת טכני ותיאורתי אבל אני אנסה להסביר בצורה פשוטה.האם זיכרון שפועל במהירות 800 יתן ביצועים טובים יותר מזיכרון במהירות 667 על לוח אם שה FSB שלו הוא 667 (נצא מתוך נקודת הנחה שהוא יעבוד בצורה תקינה, זרקתי סתם מספרים, זה לא משנה)מבחינה תאורתית, לא, כי הזיכרון "יחכה" בגלל הקצב של הFSB, אבל חשבתי על משהו אחר, זיכרון במהירות 667 לדוגמה לא באמת מעביר מידע בקצב של 667 מגהרץ בגלל שחלק מהפעימות שעון "מתבזבזות" על זמני תגובה, אז בעצם מפסידים קצב העברת נתונים, לעומת זאת בזיכרון של 800 מגהרץ, אחרי ה"בזבוז" של הזמני תגובה יצא שמנצלים את כל ה667 מגהרץ של הFSBהתאוריה שלי נכונה או שטעיתי במשהו?תודה
פורסם 2011 באפריל 1314 שנים לא הבנתי כל כך את השאלה כנראה שתצטרך להגדיר את הזיכרון למהירות של 667 ידנית,אים מותקן אצלך גם 667 וגם 800 אז ההגדרה היא להגדיר לפי הזיכרון הנמוך מבין השניים.בזיכרון החישיבות היא הנפח לפי זה אתה בוחר כמה זיכרון להתקין לתדר אין חשיבות יתר.
פורסם 2011 באפריל 1414 שנים מחבר תודה על התשובה אבל לא לזה התכוונתי, שאלתי אם זיכרון מהיר יותר על לוח שהבאס שלו נמוך יותר יתן ביצועים גבוהים יותר (אפילו בקצת, זה לא משנה) בגלל ש"נמנע" מהזמני תגובה של הזכרון
פורסם 2011 באפריל 1414 שנים אין קשר בין רוחב הפס של אפיק התקשורת לבין תדר העבודה של הזכרון שמייצג את תדר העבודה ה"פנימי" של מודול הזכרון. אלו שני נתונים נפרדים כשהקשר היחיד ביניהם הוא שתדר השעון של הזכרון נקבע בעקיפין (כמו גם זה של המעבד ושאר רכיבי המערכת) על-פי תדר אפיק התקשורת שמהווה למעשה את השעון שלפיו עובדים ומסתנכרנים כל רכיבי המערכת.לתדר של הזכרון אין גם קשר לזמני הגישה למידע. זמני הגישה באים לידי ביטוי (חלקם) בדמות תזמונים של הזכרון, וההפרשים בפועל בין זכרונות מסוג זהה שעובדים בתדרים ותזמונים שונים הם קטנים עד זניחים, וביישומים ממוצעים לא באים לידי ביטוי.
פורסם 2011 באפריל 1414 שנים מחבר לתדר של הזכרון אין גם קשר לזמני הגישה למידע. זמני הגישה באים לידי ביטוי (חלקם) בדמות תזמונים של הזכרון, וההפרשים בפועל בין זכרונות מסוג זהה שעובדים בתדרים ותזמונים שונים הם קטנים עד זניחים, וביישומים ממוצעים לא באים לידי ביטוי.תודה על התשובה, למרות שקצת איבדתי אותך במשך התשובה.זיכרון שעובד בתדר של 200 מגהרץ DDR מבצע העברת נתונים בתדר נמוך יותר בגלל מספר הפעימות שלוקח לו לבצע משימה כלשהי, כלומר בפועל, הוא יעביר נתונים ברוחב פס נמוך מהיכולת התאורטית שלו, לא?
פורסם 2011 באפריל 1414 שנים לא. זכרון בטכנולוגית DDR משדר מידע פעמיים בכל מחזור שעון. כשמדברים על זכרון DDR בדרך כלל יש בלבול שנופע מאופן השיווק של הזכרון.הזכרון עדיין עובד באותם תדרי בסיס של 333, 400 וכו', אך בגלל שהוא משדר נתונים פעמיים בכל מחזור שעון משווקים אותו כאילו הוא עובד בתדר כפול, בדוגמה שנתתי 667, 800 וכן הלאה.אלא אם כן לא הבנתי מה אתה שואל, לא נכון להגיד שהזכרון עובד בתדר נמוך יותר מזה המוצהר כי חלק מהתדר "אובד" לצורך גישה לתאי הזכרון, התדר לא מייצג זמני גישה (שאותם מייצגים התזמונים של רכיב הזכרון) אלא את מספר הפעולות שמבצע הזכרון ביחידת זמן.וכאמור, לזמני הגישה ולתדר חשיבות נמוכה יחסית, אם תקח זכרון DDR2 שעובד בתדר 667 וזכרון שעובד בתדר 800 ברוב המקרים לא תבחין בשום הבדל בביצועים של המערכת בפועל וכנ"ל לגבי תזמונים.
פורסם 2011 באפריל 1414 שנים מחבר אנחנו קצת לא מבינים אחד את השני אבל נראה לי שעכשיו אני אדע איך לשאולבדיוק מה שרשמת במשפט "לא נכון להגיד שהזכרון עובד בתדר נמוך יותר מזה המוצהר כי חלק מהתדר "אובד" לצורך גישה לתאי הזכרון, התדר לא מייצג זמני גישה (שאותם מייצגים התזמונים של רכיב הזכרון) אלא את מספר הפעולות שמבצע הזכרון ביחידת זמן."זה המשפט שיכול לסכם את העניין כי זה בדיוק ההפך ממה שאני אומר, אני לא אומר שהזכרון עובד בתדר נמוך יותר אלא שהוא מעביר מידע בפועל למעבד בתדר נמוך יותר כי הוא "עסוק" בלגשת למידע ולשלוף אותו לדוגמה וזה גם לוקח כמה מחזורי שעון, התדר אמנם לא מייצג זמני גישה אבל חלק מ400,000,000 המחזורים בשניה (400 מגהרץ=3200 מגהבייט בשניה) הם גם על זמני תגובה, זמני גישה וכו ואז נשארים עם כמות מידע נמוכה יותר מ3200 מגה בשניה.
פורסם 2011 באפריל 1414 שנים אני לא לגמרי בטוח שאני מבין אותך, אבל אם אתה מתכוון לכך שחלק מהפעולות של הזכרון נעשות על שליפת ואחסון מידע בתאי הזכרון ולא כולן עוסקות אך ורק בשידור מידע וקליטתו מהמערכת, אז כן, יש תקורה מסוימת. אבל אין לזה קשר ישיר לתדר הבסיס של המערכת. תדר הבסיס הוא השעון שלפיו מסתנכרנים הרכיבים ואילו תדר הזכרון הוא התדר של הרכיב. אם לדוגמה תדר הבסיס של המערכת הוא 200MHz ואילו תדר הזכרון הוא 400MHz אז הזכרון מבצע פי 2 (או פי 4 בזכרון מסוג DDR) פעולות בכל מחזר שעון בהשוואה לתדר הבסיס. אם תעלה את תדר הבסיס או תוריד אותו ולא תשנה את מחלק הזכרון, תדר הזכרון (והמעבד) ישתנה בהתאם כך שהזכרון יבצע יותר פעולות בכל מחזור שעון או פחות ביחס לשעון הבסיס של המערכת.
פורסם 2011 באפריל 1414 שנים מחבר נכון!כלומר אם "אם אתה מתכוון לכך שחלק מהפעולות של הזכרון נעשות על שליפת ואחסון מידע בתאי הזכרון ולא כולן עוסקות אך ורק בשידור מידע וקליטתו מהמערכת, אז כן, יש תקורה מסוימת." אז הזיכרון לא מעביר מידע בכל 400 המגהרצים שלו, לעומת זיכרון מהיר יותר (תזמונים זהים כמובן) נאמר 433 מגהרץ לדוגמה, שבפועל יעביר מידע ב 400 מגהרץ (סתם לצורך ההמחשה) אחרי ההפחתה של כל הפעולות מסביב (זמן תגובה וכו)זאת בדיוק השאלה שלי
פורסם 2011 באפריל 1414 שנים בערך. זכרון מאותו סוג בתדר גבוה יותר מציע רוחב פס גדול יותר בהשוואה לזכרון מאותו סוג שעובד בתדר נמוך יותר (אם כי בפועל ההשפעה לא באה לידי ביטוי כל כך). אבל זה עדיין לא נכון להגיד שזכרון בתדר מסוים מנצל רק חלק מרוחב הפס שלו. רוחב הפס של רכיב זכרון מסוים הוא נתון.
פורסם 2011 באפריל 1514 שנים מחבר ראיתי שערכת את התגובה, למה בעצם זה לא נכון להגיד שהוא מנצל חלק מרוחב הפס שלו? זה מה שקורה בפועל, לא?
פורסם 2011 באפריל 1514 שנים זה לא נכון להגיד את זה כי רוחב הפס בפועל לא נמוך יותר. הזמן ש"מתבזבז" על הגישה ואחזור המידע מורכב ממספר מחזורי שעון, אבל זה לא אומר שרוחב הפס של הזכרון קטן.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.