עבור לתוכן

מתלבט לגבי מסך חדש למשחקים,גרפיקה ותכנות - תקציב 1000-2000 עם אופציה לחריגה

Featured Replies

פורסם

היי, אני כרגע עובד עם מסך של סמסונג מדגם 206bw יש לי אותו בסביבות ה4 שנים וסה"כ אני מרוצה.

אבל לאחרונה נכנס לי ג'וק שבא לי מסך גדול יותר ומעבר לזה בא לי לעבוד עם שני מסכים.

בעבר הייתי מתעסק בתלת מימד ואני רוצה מאד לחזור לזה בחודשים הקרובים.

אני מתעסק כרגע בעיקר עם תכנות ומשחק משחקים, ראיתי מסך של סמסונג 27 אינץ' ומאד התלהבתי מהגודל אבל אחרי קצת בדיקה הבנתי שאולי הוא לא הכי אידיאלי למשחקים (אני לא זוכר את הדגם אבל זה היה אחד הזולים שעולה בסביבות ה1800 ש"ח)

אז חשבתי לצמצם ל24 אינץ'. אחרי שקצת חפרתי בפוסטים של אנשים פה בפורום אני רואה שכמעט כל ההמלצות פה הן לU2311H של dell.

השאלה שלי היא כזאתי, האם יש מסכים בגדלים 24-27 שיהיו מספיק טובים בשבילי או שבאמת כדאי לי לרדת קצת בגודל בשביל מסך טוב עם פאנל IPS (או להשקיע קצת יותר בדגם הדומה של דל של ה24).

כרגע במשחקים במסך שיש לי רואים די טוב לטעמי למרות שעוד לא עשיתי השוואה מול מסך עם פאנל IPS לראות אם אני מרגיש את ההבדל.

החסרון הגדול של המסך שלי זה בסרטים יחסית חשוכים ממש קשה לראות כשהמסך לא פונה ישירות אליי (כשהוא מוטה בזווית) אבל יש מצב שזה בגלל האיכות של הסרטים ופחות בגלל המסך.

אשמח לשמוע דעות בנושא, אני מתכנן לקנות מסך חדש בשבוע-שבועיים הקרובים

תודה

פורסם

קשה להמליץ כשהתקציב הוא כלכך רחב, 2000 זה פי 2 מאלף והכסף כאן משחק את אחד התפקידים החשובים. נראה לי שאתה לא סגור על התקציב.

לדעתי הU2410 עדיף לעבודה שוטפת בגלל הרזולוציה האנכית הגבוה יותר ושטח העבודה הגדול יותר משמעותית מה2311. אך בכל זאת מדובר בפי 2 מחיר אז קצת קשה להגיד מה הכי טוב בשבילך (אני מניח ש2000 ו 2250 ש"ח זה אותו הדבר מבחינתך).

לפי מה שאתה מתאר לא כדאי לך ללכת על פאנל TN כל עוד יש לך כסף ביד. למסכי 27 עם פאנל TN יש את אותה הרזולוציה של ה23, הגודל לא ייתן לך כלום מבחינת עבודה שוטפת (אלא אם כן יש לך בעיות ראייה קשות), הגודל טוב בעיקר לסרטים ולחלק מהאנשים גם למשחקים.

שני מסכי 23 מול הU2410 זה דווקא דבר מעניין (התקציב זהה) וזה תלוי כמה אתה נוהג להעמיס את שולחן העבודה שלך בהמון חלונות מידע ובקרה פתוחים. בכל מקרה אחר עדיף לדעתי רזולוציה אנכית.

פורסם
  • מחבר

האמת שאחת השאלות שהתכוונתי הייתה לשאול זה כמה באמת האינץ' הזה מוסיף, אבל זה שאלה קצת מטומטמת כי צריך לראות את זה בעין כדי לאמוד את זה, בגלל זה אני מתכוון ללכת היום להסתכל על מסכים בתקווה שאני אמצא את אחד המסכים בתצוגה.

לגבי התקציב, כרגע אין לי, אני סטודנט בסמסטר האחרון בשנה הרביעית בתואר בהנדסת תוכנה, אני מאמין שבעוד חודשיים כשאני אתחיל לעבוד במשרה מלאה ההבדל בין 1000 ל2000 פחות יהיה קריטי.

שמתי לב גם שאין בכלל מסכים עם יחס 16:10 חוץ מהמסך של דל, למרות ששוב אני לא בטוח עד כמה זה משמעותי. סך הכל יש הגיון בזה שבטלויזיות ומסכים יהיה את אותו היחס.

האופציה של שני מסכי 23 נשמעת מעניינת אבל אני מעוניין בלקנות מסך אחד ולהמשיך להשתמש ב20 אינץ' שלי כמסך משני.

אשמח לשמוע עוד דיעות של אנשים

תודה על העזרה

פורסם

ההבדל הוא מאוד משמעותי, זה ממש לא אינטש. לא סתם אני אומר שהיתרון של ה24 כדאי למי שצריך את השטח ויש את הכסף. זה לא בדיוק משהו דומה עם הבדלים קטנים.

dellu2311h_large12.jpg

מקור:

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737

dellu2311hlarge9.jpg

פורסם
  • מחבר

טוב אחרי שעברתי בכמה חנויות וגיליתי שאף אחת לא מחזיקה מסכים עם פאנל IPS הגעתי למסקנה שבאמת ההבדל בגודל הוא עצום.

זה מרגיש כאילו ההבדל בין 20 ל23 לא כזה גדול (20 פתאום נראה לי ממש קטן אבל כנראה שזה בגלל שזה היה 16:9 ושלי 16:10) אבל ההבדל בין 20 ל24 וגם ההבדל בין 23 ל24 הוא די משמעותי.

ככל הנראה אני אגדיל את התקציב ואלך על ה24 של דל.

איזה מסכים שמת בתמונה? זה השוואה בין 23 ל24?

ראיתי שיש הרבה מאד מסכי TN עם תאורת LED ומסך23 אחד של LG שהוא גם LED וגם מגיע עם IPS.

כמה זה תורם שהמסך הוא LED?

והאם יש איזשהו יתרון ל16:9 על 16:10. עושה רושם ש16:10 הרבה יותר נוח לעבודה

תודה

פורסם

המסכים בתמונה זה הU2410 וה U2311 של DELL.

ההבדל ביניהם הוא לא רק גודל וחיבורים, ה24 יותר איכותי גם בפאנל, באלקטרוניקה ובאיכות התמונה.

מה שכן - במחיר שלו נכנסים שני U2311 וזה נתון מעניין לאנשים מסוימים.

LED לא נותן כלום באופן פרקטי במסכי מחשב בימינו. זה רק מאפשר לייצר מסך יותר דק ואחד שצורך פחות חשמל, וזה כבר תלוי בעד כמה היצרן רוצה לעשות זאת, זה שיש שם LED בלי תכנון נכון זה לא אומר כלום.

ביישומי טלוויזיות מתקדמים יש שיטות שונות של LED שמשפרות גם את איכות התמונה והצבעים, בעיקר ניגודיות אבל זה לא רלוונטי כרגע למסכי מחשב (זה גם ככה תורם יותר בסרטים), זה מאוד יקר גם בטלוויזיות וזה מבטל לרוב את היתרון של אפשרות לייצר מסך דק וחסכוני בחשמל.

בקיצור - הLED לא אמור לעניין כרגע מי שחשוב שהוא ישיג בעזרתו תמונה טובה יותר במסכי מחשב.

היתרון ל 16:9 זה התאמה לתכניות טלווזיה במסך רחב בצורה מלאה על המסך.

לגבי יחסי התמונה, תתפלא גם לגלות שהU2711 לא נראה הרבה יותר גדול מהU2410, וכאן מדובר בפי 3 יותר הבדל לעומת ה23 מול ה24 כשמודדים באינטשים - שיטת מדידה שכאמור שגוייה במקרה של יחסים שונים ובעיקר מנוצלת שיווקית על ידי יצרניות המסכים.

זה הU2410 אל מול הU2711 מהאתר FLATPANELS:

dellu2711_small7.JPG

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים