עבור לתוכן

בכמה הE5300 טוב יותר מהE2160?

Featured Replies

פורסם

ש הבדל גדול בין הE5300 לE2160?

ואם יש הבדל גדול, יש הבדל גדול בין הE5800 לבין E5300?

אני אוכל לעשות לו OC טוב עם הלוח אם Asus P5G41C-M LX?

אה... ונגיד אני אקבל את המעבד, אני פשוט שם אוות במקום המעבד הקודם? לא צריך לעשות שום דבר מיוחד?

פורסם

בנתוני סטוק ההבדל העיקרי והמשמעותי ביותר בין המעבדים הוא התדר, הפרש של 800MHz הוא די משמעותי כאשר מדובר על שני מעבדים מארכיטקטורה דומה מאוד.

אם מתוכנן OC אז ה-E5xxx עדיף יותר מכיוון שהוא מגיע עם מכפלה גבוהה יותר (כלומר תצטרך להעלות את ה-FSB מעט יחסית כדי להגיע לתדר מעבד די גבוה), והוא צורך פחות אנרגיה ופולט פחות חום.

אם תשדרג מעבד ייתכן שתצטרך לעדכן גם BIOS, כי על פי אתר היצרן, מעבדי E5xxx נתמכים רק מגרסת BIOS 0305. תוכל להשתמש ב-CPU-Z (לשונית Mainboard) כדי לבדוק את גרסת ה-BIOS הנוכחית שלך.

ההבדל בין E5300 לבין E5800 הוא רק בתדר, ואם מתוכנן OC הייתי קונה את הזול מביניהם (אלא אם כן מחירם קרוב מאוד ואז אפשר לקנות את ה-E5800) כי גם ככה ב-OC אתה תפצה על הפרשי התדר.

כמו כן, מהם השימושים במערכת שבגללם אתה שוקל להחליף מעבד?

פורסם
  • מחבר

אם להגיד את האמת גיימינג, הE2160 עם OC קטן ל2.26 מפעיל לי נחמד משחקים אבל עשוה לי נפילת FPS ומתחיל לכבות לי את המחשב, שמתי לב שגם הוא מתחיל ממש להתחמם, בקיצור, עבר זמנו.

אני יודע שזה לא אחד מהמעבדים הגדולים לגיימינג, אבל העיקר שיהיה טוב יותר מקודמו, אתה מבין?

ואני אוכל לעשות OC טוב עם הלוח אם שיש לי? כי אם איני טועה אני לא יכול לעלות בו מתח.

פורסם

אם המטרה היא משחקים, ובהנחה שיש כרטיס גרפי מתאים לרזולוציה שבה אתה משחק, אני באופן אישי הייתי שוקל לשדרג בכלל פלטפורמה מאשר רק מעבד.

אני לא יודע אם אפשר להעלות מתח בלוח שלך או לא, צריך לבדוק מה מאשר ה-BIOS. אם אי אפשר להעלות מתח, הייתי אומר שתוכל לעשות OC קטן-בינוני ולא משמעותי במיוחד. במקרה כזה אולי כדאי לך באמת לקנות את ה-E5800 או מעבד כמו ה-E6500 (מהסדרה הממותגת כ-Pentium Dual Core), אפילו מיד שנייה.. כלומר שמראש תקנה מעבד שעובד בתדר של כ-3GHz (קצת פחות או קצת יותר לא ישנה כל כך).

פורסם
  • מחבר

יש לי את ה240GT בלי OC שאני מריץ את CRYSIS2 על הכי גבוהה על רוזולוציה סבירה ביותר, את האסאסן קרייד 2 BROTHERHOOD על ההכי גבוהה על הרוזולוציה הכי גבוהה של המסך שלי, אבל אני מאמין שהמעבד שלי פשוט מגביל את הכרטיס מסך. אז אתה ממליץ על הE5800? כי אני חייב מעבד חדש... הוא עושה לי המון בעיות.

פורסם

תבדוק קודם אם הלוח שלך מאפשר העלאת מתחים.

אם לא, או אם לא בא לך להתעסק עם זה, אז E6500 או E5700/5800 יהיו בחירה טובה.

רק שייתכן שתצטרך לעדכן BIOS כדי להשיג תמיכה בהם (ה-5800 אפילו לא נתמך רשמית לפי הנתונים שבאתר היצרן, אבל אין סיבה שהוא לא ייתמך אם ה-5700 כן נתמך).

פורסם
  • מחבר

הE5800 לא יתמך לי? תסביר את עצמך כי לא הבנתי כלכך טוב.

הורדתי CPU-Z, איפה אני רואה איזה גרסאת ביוס יש לי?

ולא, אני כמעט בטוח שאני לא יכול עללות מתחים למעבד...

נ.ב

זה בעייתי לעדכן ביוס?

פורסם

1. אם תסתכל ברשימת המעבדים הנתמכים באתר היצרן שאליה קישרתי, תראה שבסדרת ה-Pentium Dual-Core E5xxx המעבד האחרון שנתמך הוא E5700.

מכיוון שכל ההבדל בין E5700 ל-E5800 הוא רק התדר, אין שום סיבה שה-E5800 לא ייתמך, פשוט כנראה שהיצרן הפסיק לעדכן את הרשימה בשלב כלשהו לפני יציאת E5800.

2. בלשונית Mainboard יש לך תיבה שלמה במרכז החלון שנקראת BIOS ושם תוכל למצוא את כל הפרטים.

3. מסובך? תלוי איך אתה מגדיר מסובך. פרטים והוראות תוכל למצוא באתר היצרן ובחוברת לוח האם. ממליץ לך לעבור על ההוראות לפני ביצוע העדכון עצמו כדי להכיר את התהליך. אם ביצעת OC למעבד אז אני לא חושב שתתקשה בעדכון ה-BIOS (אם יהיה בכך צורך).

פורסם
  • מחבר

1)אתה באמת חושב שכדאי לי לקחת את הסיכון הז אם זה לא יתמוך?

2) רשום לי שם:

VERISON: 0305

DATA: 1/11/10

3)זה פשוט להתקין משהו באתר לוח האם וזהו לא?

פורסם

1. הסיכון פה נמוך מאוד מכיוון שה-E5700 כן נתמך. אבל זה לא יהיה רעיון רע לשלוח דוא"ל ליצרן ולוודא זאת.

2. תצטרך לעדכן BIOS כי הגרסה הזאת היא הגרסה הראשונה שאיתה יצא הלוח. יש בה תמיכה ל-E5300 אך לא למעבדים האחרים שהוזכרו כאן.

3. ייתכן שתצטרך להוריד קובץ ותוכנית שירות לעדכון וייתכן שיש תוכנית שירות שעושה זאת באופן אוטומטי. צריך לקרוא את ההוראות שיש בחוברת לוח האם או באתר היצרן כדי לדעת מה לעשות בדיוק.

פורסם

שדרוג באיוס, מצריך תוכנה מתאימה ואת קובץ השדרוג. אין לי מושג איך לתאר לך את זה אבל זה כמו להתקין פאצ'ים למשחקים, פחות או יותר ::)

שים לב שזה לא קשה, אבל בזמן השדרוג עם קרה הפסקת חשמל או כל דבר אחר הלוח פשוט (שובק חיים) בגלל שאין לו באיוס לעבוד איתו.

פורסם
  • מחבר

אז 2 שאלות...

1)כנראה שאני אלך על E5300 וזהו... אין הבדל גדול אחרי הכל לא?

2)עידכון הביוס אולי אפתח לי אפשרות לעלות מעלות למעבד?

פורסם

1. מה הפרש המחיר בין ה-E5300, E5800 ו-E6500?

2. אני מניח שהתכוונת למתחים, ולא מוזכר שום דבר כזה באתר היצרן בפרטי היסטורית השינויים של גרסאות ה-BIOS.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני מזמין דרך TMS.

הE5300 עולה שם 249, הE5800 עולה שם 283 והE6700 עולה 350/

פורסם

בהפרש המחיר הזה (43 ש"ח) לדעתי ה-E5800 משתלם יותר מכיוון שאתה מקבל מעבד בתדר של 3.2 לעומת 2.6, תדר שאפילו לא יצריך ממך לבצע OC.

הייתי שולח דוא"ל ליצרן כדי לוודא תמיכה (שלדעתי סיכוי סביר שקיימת).

אם ההפרש במחיר הזה משמעותי עבורך או לא מצדיק את הפרש התדר, אז גם ה-E5300 יהיה בחירה לא רעה ולדעתי תוכל הביא אותו לאזור ה-2.8GHz גם ללא העלת מתחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים