עבור לתוכן

מה עדיף לאולפן? I5 2500 או I7 2600 ?

Featured Replies

פורסם

אם HT גורם לחימום אז זה ממש לא טוב לי.. אני צריך שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט וזה אומר גם קריר!

כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב קודם לכן בנושא הטמפרטורה. אם אתה זקוק ל-HT אז שיקולים כמו טמפרטורה לא צריכים להוות עבורך שיקול קריטי מכיוון שניתן להשיג קירור שקט (או שקט יחסית) גם למעבד כמו ה-Core i7-2600. הבעיה עם הטמפרטורה של ה-HT מובחנת יותר רק אם מבצעים OC.

הנקודה היא שמכיוון שאיני בקיא בתחום, אני לא יודע לענות בוודאות האם לשימושים שלך ה-HT מצדיק את תוספת המחיר או לא. מהמחקר הקצר שעשיתי בנושא, אני נוטה לחשוב יותר כרגע שלא.

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב קודם לכן בנושא הטמפרטורה. אם אתה זקוק ל-HT אז שיקולים כמו טמפרטורה לא צריכים להוות עבורך שיקול קריטי מכיוון שניתן להשיג קירור שקט (או שקט יחסית) גם למעבד כמו ה-Core i7-2600. הבעיה עם הטמפרטורה של ה-HT מובחנת יותר רק אם מבצעים OC.

הנקודה היא שמכיוון שאיני בקיא בתחום, אני לא יודע לענות בוודאות האם לשימושים שלך ה-HT מצדיק את תוספת המחיר או לא. מהמחקר הקצר שעשיתי בנושא, אני נוטה לחשוב יותר כרגע שלא.

אממ גם אני לא יכול לדעת בוודאות.

הדבר היחיד שאני יודע זה שעריכת סאונד דורשת המון מאמץ מהמעבד בגלל כל העיבוד של המוזיקה וכל הפלאגינים וכו'..

אין לי מושג לגבי ה HT .

אם בדקת ב Steinberg וכתוב לבטל את ה HT אז נראה לי אני אסמוך עליהם.

תוכל לבדוק לי לגבי Avid Pro Tools 9 ?

פורסם

על Avid Pro Tools 9 בנושא הזה יש פחות מידע.

מצאתי מישהו שמתלונן שהמערכת נתקעת לו כשה-HT פעילה, והעניין נפתר עם כיבוייה.

באופן כללי, ושוב יש לקחת את דברי בערבון מוגבל, היא שלפחות ב-Cubase מה שמכונה Real Time Audio לא עובד טוב עם HT, לפחות לא אצל כולם, וגם השיפור שהוא מניב הוא יחסית קטן.

כל זה גורם לי לחשוב שאולי באמת ישתלם לך יותר לקנות את ה-Core i5-2500, אבל קשה לי להמליץ בפה מלא כי אין לי ניסיון בתחום וגם המידע ברשת הוא יחסית מועט (וגם קצת סותר את עצמו).

פורסם

Hyper Threading זאת אומרת שכל ליבה יכולה לחשב 2 תהליכים בו זמנית על ליבה בודדת באותו המהירות,

כלומר ש2 תהליכים ירוצו ויסימו באותו הזמן, לעומת ליבה פיזית ללא HT שיכולה לחשב תהליך אחד בכל זמן.

וכן שיפור הביצועים קשור באפליקציה.

עריכה: ליבה פיזית יכולה להריץ 2 תהליכים אבל זה יקח יותר זמן.

אים אני טועה איפשהו שיתקנו אותי קראתי קצת באינטרנט זה מה שהבנתי.

פורסם

^^^^^

אאל"ט, HT אינה קשורה לדרך העיבוד של הפקודות על המעבד (בכל מקרה כל ליבה יכולה לחשב רק פקודה אחת בכל זמן נתון) אלא לאיך שהמעבד "נראה" בפני המערכת הפעלה: HT מציג כל ליבה כשתי ליבות וכאשר נשלחות פקודות לליבה הוירטואלית המעבד משלב אותן בתור הפקודות של הליבה הפיזית

פורסם

^ זה לא לגמרי מדויק

בגדול... במעבד רגיל, כשהליבה מעבדת תהליך, נוצרים כל מיני "חורים"... כלומר, מחזורי שעון של המעבד שמתבזבזים מסיבות כאלה ואחרות (למשל: פנייה לנתון בזיכרון מבזבזת כמה מחזורי שעון, מכיוון שהזיכרון הרבה יותר איטי מהמעבד).

במעבד HT, נשלחים אל המעבד 2 תהליכים ביחד, והוא משלב את הפקודות ביניהן בצורה כזאת שבזמן שתהליך אחד "מבזבז" מחזורי שעון, הפקודות של התהליך השני ירוצו.

מעבד HT גם מכיל כמה שבבים נוספים, שמאפשרים לו להריץ 2 תהליכים יותר ביעילות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים