עבור לתוכן

מה עדיף לאולפן? I5 2500 או I7 2600 ?

Featured Replies

פורסם

אני משתמש בהרבה תוכנות עריכה.

מה עדיף? ולמה?

פורסם

זה תלוי גם בתקציב אולי אפילו כדי לך לחשוב על ‏Phenom II x6 לריבוי משימות אים אני לא טועה זה המטרה שלך אין ספק ש 2 ליבות נוספות יעשו את העבודה.

פורסם

אתה יכול לפרט על התוכנות שבהן אתה משתמש? האם מדובר במחשב לעריכה? מחשבל שימוש אחר?

היתרון היחיד שיש ל-Core i7 היא התמיכה ב-Hyper Threading. אם התוכנות שלך לא מסוגלות לנצל HT או שה-HT לא משמעותי לצרכים שלך, אין ספק שה-Core i5 יהיה משתלם יותר.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לפרט על התוכנות שבהן אתה משתמש? האם מדובר במחשב לעריכה? מחשבל שימוש אחר?

היתרון היחיד שיש ל-Core i7 היא התמיכה ב-Hyper Threading. אם התוכנות שלך לא מסוגלות לנצל HT או שה-HT לא משמעותי לצרכים שלך, אין ספק שה-Core i5 יהיה משתלם יותר.

לגבי ה AMD, המליצו לי שלא כי רוב תוכנות האולפן עובדות טוב יותר עם אינטל.

אני בעיקר עורך מוזיקה (מיקסים והרבה פלאגינים) לפעמים משתמש גם בפוטושופ וב EDIUS תוכנה לעריכת סרטים.

אני חושב שה HT משמעותי לא?

פורסם

אני לא יודע לגבי האופטימיזציה למעבדי Intel, את הנושא הזה צריך לבדוק והוא תלוי תוכנה.

תוכנות עריכה לרוב נוטות לנצל HT, השאלה רק מה השיפור (קיצור זמו הפעולה) שנובע מכך והאם הוא מצדיק את תוספת המחיר.

לא ציינת שמות של תוכנות לעריכת מוזיקה אז קשה לבדוק עד כמה הן מנצלות HT.

גם לשימוש בתוכנות יש השפעה. אם נניח אתה עורך וידאו ומקודד אותו בתכיפות נמוכה יחסית, אז כנראה שלא ממש משנה אם זה ייקח עוד 2-3 דקות יותר. לעומת זאת אם מדובר על 2-3 דקות בפעולות שאתה מבצע כמה פעמים ביום זה כבר מצטבר לזמן עבודה שאולי מצדיק את ההשקעה במעבד היקר היותר.

עבור PS שני המעבדים הללו הם די והותר.

מה שכן ראיתי זה ש-EDIUS תומכת בטכנלוגיית Quick Sync שקיימת בשני המעבדים הנ"ל ומקצרת משמעותית המרה של פורמטים דיגיטליים. אם זה מייצג את אחד מהשימושים שלך, הייתי ממליץ לך לקחת מעבד עם סיומת K שמכיל ליבה גרפית מסוג HD3000 עם מספר צינורות עיבוד גדול יותר. ההפרש הכספי בין מעבד עם K וללא K הוא כמה עשרות שקלים, כך שהוא לא מאוד משמעותי.

כמו כן, חשוב שתקנה נפח זכרון מספק.

לפי הפרטים שסיפקת עד-כה, ומכיוון שתוכנות לעיבוד בדרך כלל נוטות להשתמש ב-HT, ככל הנראה ה-Core i7-2600K יהיה בחירה בטוחה יותר. אם תוכל לספק פרטים נוספים, בעיקר על התוכנות שבהן אתה משתמש בתדירות הגבוהה ביותר ניתן יהיה אולי לאשר או לשלול את הקביעה הזאת.

פורסם
  • מחבר

ממש סליחה שלא רשמתי אני פשוט אחרי יום הקלטות ואני עייף :)

אני עובד עם CUBASE ובעתיד אולי גם PRO TOOLS.

אני בקושי עובד עם EDIUS אבל הרבה עם CUBASE.

לקחתי 8 ג'יגה זיכרון.

פורסם

חקרתי קצת בנושא והתוצאות שקיבלתי קצת סותרות אחת את השנייה.

ההמלצה של Steinberg היא לבטל את ה-HT במעבדים התומכים בכך מכיוון שהתוכנה לא בנויה לנצל את הטכנולוגיה והפעלתה יכולה אפילו לגרום לירידה בביצועים. מצד שני יש משתמשים בפורומים שונים שטוענים שה-HT דווקא כן מוסיף קצת לביצועים, אבל כ-15-20% ושיש פלאגינים שבכלל לא מנצלים את הטכנולוגיה (זה כבר תלוי פלאגין).

הייתי אומר שלפי זה אין ממש חשיבות ל-HT ולכן ככל הנראה ה-2500 ייתן תמורה משתלמת יותר למחיר, אבל מצד שני אפשר להגיד שאם התקציב לא מגביל אותך אז בכל זאת תקבל בחתך רוחב שיפור מסוים הודות ל-HT שיש ב-Core i7-2600.

פורסם
  • מחבר

אוקי ומה עם המעבדים של AMD?

פורסם

לא מצאתי שום עדות לכך ש-Cubase עברה אופטימיזציה ל-Intel, ולמעשה עד ליציאת מעבדי SB ביסוס המערכת על מעבד כמו ה-Phenom IIx6 הייתה אפשרות משתלמת מאוד (אולי אפילו המשתלמת ביותר). אבל מכיוון שממה שקראתי (ואני לא מומחה בתחום עיבוד אודיו ולכן יש לקחת את דבריי בערבון מוגבל), ככל הנראה שבנקודת הזמן הנוכחית ולשימושים שציינת (בייחוד עם משקללים לתוכם את עניין עריכת הוידאו) מעבד SB יהיה בחירה טובה יותר.

כל ההמלות גם תלויות בציפיות ובדרישות שלך מהמערכת, האם אתה מכוון לחלק העליון של גרף הביצועים או שדווקא מחפש את המערכת המשתלמת ביותר. אם אתה מכוון לקבל את המערכת המשתלמת ביותר אז מעבד Core i5-2500 בשילוב של לוח H67 (או H61 אם מה שהלוחות הללו מכילים מספיק לך) ירכיבו את הפלטפורמה המשתלמת ביותר.

פורסם

אני לא רואה איך HT יכול להאט את המחשב זה אמור להיות הפוך גם אים התוכנה לא תומכת יש עדיין את עניין הליבות,

כיוון שמעבד AMD לא תומך בתוכנות כמו שאתה אומר עדיף לך לקחת למטרת עבודה(אולפן) i7 2600,

למטרת משחקים שימוש ביתי(לא אולפן) לא היתי ממליץ על יותר מi5 לכן משתלם לך יותר לקח את מה שהצעתי.

למורות ש6 ליבות פיזיות עדיפות על 4 ליבות בHT.

האמת שצריך קצת לחקור לעומק אני לא מבין למה תוכנה מסויימת בימנו לא תומכת במעבד של AMD.

פורסם
  • מחבר

אני חושב גם על המכירה של המחשב בעתיד.

אם אני אקח I5 בעוד שנתיים הוא יהיה שווה כמו I7 ביד שניה?

פורסם

אני לא רואה איך HT יכול להאט את המחשב זה אמור להיות הפוך גם אים התוכנה לא תומכת יש עדיין את עניין הליבות,

בטח שיכול לגרום לירידה בביצועים. HT הוא משאב של המעבד, ברגע שהתוכנה לא יודעת לנצל אותו ייתכן שהטכנולוגיה "תפריע" ותשבש את פעולת הוצאת הפקודות לפועל על-ידי המעבד (שעובד באופן ובסדר מסוים) ועקב כך תגרום לירידה של עד 15% (במקרים רבים לפחות, במקרים נדירים יותר ליותר) בממוצע בביצועים. שלא נדבר על כך שמעבדים עם HT פולטים יותר חום (בייחוד בא לידי ביטוי ב-OC) אז כך שבהתאם לדרישות ולשימושים, לצד היתרונות ל-HT יש גם חסרונות.

האמת שצריך קצת לחקור לעומק אני לא מבין למה תוכנה מסויימת בימנו לא תומכת במעבד של AMD.

זה לא עניין של חוסר תמיכה במעבד, אלא חוסר תמיכה בערכות פקודות הרחבה מעבר לערכות הפקודות x86 וה-x86-64 הבסיסיות. אותן ערכות פקודות הן אלו שתורמות בהרבה מקרים לכך שהמעבד מסוגל לבצע חישובים מסוג מסוים באופן טוב יותר ממעבדים שחסרים את אותה ערכת פקודות. כשמדברים על אופטימיזציה מדוברים על כך שהתוכנה מזהה שלא מדובר במעבד של יצרנית מסוימת, ובגלל האופן שבו נבתנה והודרה היא פונה להשתמש בערכת הפקודות הבסיסית, כך שגם אם המעבד המדובר מכיל את כל ערכות פקודות ההרחבה הנדרשות, התוכנה לא תנצל אותן.

אני חושב גם על המכירה של המחשב בעתיד.

אני לא חושב שזאת גישה נכונה לרכישת מערכת. קודם כל את העתיד אי אפשר לנבא ואין לדעת מה יהיה המצב בנקודת הזמן העתידית שעליה אתה מדבר. אפשר גם לשער שבתקופת זמן של שנתיים ככל הנראה לא תהיה לך סיבה אמיתית להחליף פלטפורמה.

בכל מקרה, ההמלצה שלי היא לקנות עכשיו את המערכת המשתלמת ביותר לשימושים שלך, אלא אם כן כל חלקיק ביצועים חשוב לך והשיקול הכספי הוא רק משני.

כמו כן, ובמאמר מאוד מוסגר, כלל אצבע בחומרה הוא שככל שאתה משקיע בחומרה יקרה יותר כך היא מאבדת חלק גדול יותר מערכה עם הזמן. לכן, אם אחד השיקולים שלך (אם כי כאמור אני לא חושב שזה לא צריך להיות בכלל שיקול כשבאים לקנות מערכת מחשב) הוא "שמירת" ערך, אז זאת עוד סיבה לקנות את המערכת המשתלמת ביותר נכון להיום.

פורסם

יש עדיין 4 ליבות פיזיות אז שיעבדו על 4 הליבות, גם רשמתי ש6 ליבות פיזיות עדיפות על 4 ליבות בHT.

בקשר ל"תמיכה במעבד" AMD חבל באמת שיש תוכנות שאכן לא עובדות כראוי,

דבר שיכול השפיע על קניית המעבד לא לטובת AMD.

פורסם
  • מחבר

אם HT גורם לחימום אז זה ממש לא טוב לי.. אני צריך שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט וזה אומר גם קריר!

אני אקח את I5 2500 כנראה

פורסם
:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים