עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לפתיחה של 6950 ל 6970

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת כמה שאלות בקשר לפתיחה של 6950 ל 6970... אני קונה מחשב חדש והכל חדש כאילו ווינדוס אני מתקין והכל ממש מ "א"

עכשיו רציתי לדעת אני פותח תכרטיס לפני שאני מתקין תדייבר או לא ? ובמידה ואני מתקין ואחרי זה את פותח אותו, איזה דרייבר אני צריך להוריד של 6950 או של 6970 ? קצת פרטים על הדבר הזה מאוד יעזור לי... תודה רבה :P

פורסם

תתקין את הדרייבר קודם

הדרייבר של 6950 ו 6970 הוא אותו הדבר (כי הכרטיסים ממש ממש דומים )והוא מתאים את עצמו לביוס שנמצא על הכרטיס

אתה רוצה פרטים ? יש על זה פורום שלם

בעיקרון זה עובד ככה

ה6950 הוא בעצם 6970 שהחלישו בשביל למכור יותר במחיר טיפה זול יותר

המעבד ורוב החלקים הם אותו הדבר

ככה שאפשר להוריד את ההגבלה של AMD על ידי צריבת ביוס אחר

שפותח את האזורים (השאאדים = יחידות עיבוד) הנעולים בליבה ומעלה טיפה את התדרים

פורסם
  • מחבר

אז בעצם להתקין תדרייבר של 6950 שהוא בעצם ממה שאתה אומר אותו דרייבר של 6970 ואחר כך לפתוח אותו ?

ועוד שאלה בבקשה .. יש פה באתר מדריך פתיחה ובסוף יש העאלת מתחמה זה בדיוק מה זה עושה בעצם והאם זה הכרחי ?

פורסם

העלאת מתחים נועדה לייצב את הכרטיס

כי אחרי שפתחת אותו אתה גורם לו לצרוך יותר חשמל

העלאת מתחים זה בעצם הגדלת ההגבלה של צריכת החשמל של הכרטיס

נגיד במקום לצרוך גג 250W אתה מרשה לו לצרוך 300W

זה מייצב את הכרטיס אבל לא מוסיף ביצועים יותר מידי אם בכלל

שים לב שמתח נמוך מידי יכול לעשות נזק לאורך השנים

אבל מתח גבוה מידי יעשה נזק מהר יותר

מסקה - מיותר לגעת במתחים

פורסם
  • מחבר

אז פשוט מאוד לא לגעת במתחים ולא לעשות שום דבר בעניין הזה לא להתייחס למדריך ?

כי כל אחד אומר לי משהו .. צריך לא צריך..

פורסם

שמע כול כרטיס שונה קצת מהשני

זה טלויי באיכות המעבד שיצא לך לקנות

אני אישית לא נגעתי במתח בגלל שאני מרוצה ממנו בנתיים ואני לא רוצה להעמיס עליו יותר ממה שהוא בנויי לסבול (הפתיחה ל 6970)

אתה יכול לנסות להעלות טיפה את המטח (1 כול פעם) ולראות עם זה משפיעה

עם זה יוסיף ביצועים אז תשאיר

בנוסף עם אחרי הפתיחה יהיו לך בעיות מסויימות (הפרעות וכו ) יכול להיות שלתת עוד טיפה חשמל לכרטיס יפתור את הבעיה

אם תתן לו 20+ הוא יהיה ממש יציב בגלל שהוא יקח כמה מטח שבה לו אבל יתחמם יותר וירעיש יותר ובנוסף הוא יהרס יותר מהר (אני מדבר כמובן בשנים .... הוא בטוח ישרוד את תקופת האחריות שלו ככה או ככה )

פורסם
  • מחבר

חחח בלבלת אותי לגמרי עכשיו ...

המעבד שיש לי זה I7 2600K

בקיצור יש לי חומרה חזקה אני רוצה שהכרטיס יפעל בהגדרות הכי טובות שיכולה להיות ובנוסף לא לפגוע בו... אז כמה לשים ?

פורסם

שמע כול כרטיס שונה קצת מהשני

זה טלויי באיכות המעבד שיצא לך לקנות

אני אישית לא נגעתי במתח בגלל שאני מרוצה ממנו בנתיים ואני לא רוצה להעמיס עליו יותר ממה שהוא בנויי לסבול (הפתיחה ל 6970)

אתה יכול לנסות להעלות טיפה את המטח (1 כול פעם) ולראות עם זה משפיעה

עם זה יוסיף ביצועים אז תשאיר

בנוסף עם אחרי הפתיחה יהיו לך בעיות מסויימות (הפרעות וכו ) יכול להיות שלתת עוד טיפה חשמל לכרטיס יפתור את הבעיה

אם תתן לו 20+ הוא יהיה ממש יציב בגלל שהוא יקח כמה מטח שבה לו אבל יתחמם יותר וירעיש יותר ובנוסף הוא יהרס יותר מהר (אני מדבר כמובן בשנים .... הוא בטוח ישרוד את תקופת האחריות שלו ככה או ככה )

אין קשר בן +20 -20 ליציבות בכלל...

אם צורבים ביוס של 6970 לא צריך לגעת בכלום, הביוס כולל מתח של 6970, ותדרים של 6970...

פורסם

כשצרבתי השעונים נישארו אותו הדבר והייתי צריך להרים אותם ידנית ... אז תיארתי לעצמי שגם המתחים ככה ובגלל זה הוא צורך פחות חשמל (חוץ מזה שיש לו פחות פינים מהספק )

פותח התדר

תפתח את הכרטיס

תבדוק שהתדרים זהים לתדרים של 6970

תעשה כמה בנצ'ים לראות שהכול עובד ותעשה חיים

פורסם
  • מחבר

מומחה! לשחק במתח או לא לעשות כלום? רק לפתוח אותו ל 6970?

פורסם

הוא אמר שלא צריך ....

פורסם

אם צורבים ביוס של HD6970 אין צורך לגעת בכלום, רק להכנס ל OVERDRIVE וללחוץ על LOAD DEFAULT, התדרים יקפצו לתדר של HD6970...

ה + 20 - 20 הזה לא גורם ליציבות, הוא יכול לתרום ל FPS במקרים קיצוניים מאוד ( FURMARK / OCCT ) אבל לא במשחקים... הרצתי הרבה בדיקות, המשחק היחיד שקיבל בוסט היה קרייסיס 2, ורק עד +5, מעבר לזה כבר לא היה שינוי וזה רק גרם לחוסר יציבות כללי...

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שלא צריך .. אם אני עושה את מה שיש פה באתר אבל ללא מתחים.. מה זה נותן לי ממה שאמרת לי?

פורסם

זה נותן לך 6970 במחיר של 6950 :smile1:

פורסם

ביוס של 6970 כולל תדרים 1536 מעבדים ומתחים של 6970...

ככה שאין לורך לעשות דברים בנפרד...

פשוט צרוב ביוס של 6970, עדיפות לאותה חברה של הכרטיס שלך... זה מאוד פשוט...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים