עבור לתוכן

שאלה בנוגע למדיניות החזרה/החלפה במקרה של פיקסלים מתים

Featured Replies

פורסם

מתכנן לקנות את ה-2209 של דל מפנדה.

לפני שמתקשר ושואל אותם מה הם מציעים במקרה ומוצא פיקסלים מתים רוצה לשמוע מכם,

נאמר ומוצא פיקסל מת אחד, במיקום רע כמו אמצע המסך, לגיטימי לבקש החלפה?

יש איזה סטנדרט נהוג בארץ או שזה מאוד משתנה ותלוי במדיניות יבואן או חנות?

מישהו יודע אולי איך נוהגים פנדה?

ועוד בנוגע למסך הזה, האם עליי לחפש revision מסויים או שזה לא קריטי.

תודה

פורסם

אם זה מפריע לך, לגיטימי לבקש החלפה. אם מדובר בפיקסל בהיר (שנראה על שחור), האחריות של DELL על מסכי Ultrasharp מזכה אותך בהחלפה.

פורסם

היבואן נוהג עפ"י כללי האחריות של דל, והם מאפשרים החלפה רק אם יש לך מקבץ של 6 פיקסלים שרופים או יותר - Dark pixel

http://support.euro.dell.com/support/topics/global.aspx/support/kcs/document?c=il&l=en&s=gen&docid=DSN_150023&isLegacy=true

בעבר פנדה פרסמו באתר שהם נותנים אחריות להחלפץ המסך גם אם יש 1 פיקסל מת, אבל כיום זה לא מופיע.

אני רכשתי בעבר מסך 2209 שהגיע עם פיקסל שרוף באמצע המסך, שהיה די בולט ובהחלט הפריע, ובאותה עת התאפשרה החזרתו בשבוע הראשון

לאחר הרכישה.

לאחרונה הזמנתי 2311H בחנות בפתח תקווה והתניתי את הרכישה באחריות ל-0 פיקסלים שרופים

או תקועים למשך 48 שעות מהרכישה.

החנות סרבה והציעה רק את אחריות היבואן ולכן העסקה בוטלה.

אשמח לדעת אם תמצא חנות שתסכים להחלפה החל מפיקסל שרוף ראשון או שתאפשר את בדיקת המסך בחנות.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע.

כל הקטע בעייתי מאוד בעיניי, 6 פיקסלים נשמע לי המון!

לא רואה את עצמי חי עם זה בשלום, גם לא עם שלושה.

בלינק שצירפת כתוב שיש אבחנה בין פיקסלים בהירים לכהים.

אם מדובר בבהיר שתקוע אז מספיק אחד שיאפשר החלפה.

אצטרך לשמוע מפנדה מה הם מציעים.

פורסם

נכון לגבי פיקסל בהיר אחד. גם QTTP כתב את זה קודם.

אתה יכול לעדכן את פנדה שאם יתנו אחריות להחלפת המסך בימים הראשונים שלאחר קבלתו

גם על פיקסל בודד (תקוע, שרוף, בהיר, כהה ...)

אז אתה מביא להם עוד קונה ל- U2311H.

פורסם
  • מחבר

אם הם יעשו צרות אולי אשתמש בך בתור פתיון:)

זה עדיין ממש מרגיז אותי, המדיניות ה..לא יודע איך לקרוא לה.

בן אדם קונה מסך חדש ויש לו ארבע פיקסלים מתים/זורחים וואטאבר באמצע המסך.

הוא פשוט אמור לחיות עם זה?

לא סביר בכלל בעיניי

פורסם

בן אדם קונה מסך חדש ויש לו ארבע פיקסלים מתים/זורחים וואטאבר באמצע המסך.

ראית בעצמך שעל פיקסל בהיר בודד מחליפים. פיקסל כהה הרבה פחות בולט ולרוב לא מפריע.

פורסם

ברוב המקרים שאני נתקלתי בהם מחליפים לך בחדש אפילו על פיקסל אחד מת ב10 הימים הראשונים ואחרי זה במשך 3 שנים מ4 במסך עד 17" ומ5 או 6 במסך של 19 ומעלה אם אני לא מתבלבל. KSP החליפו לי את הF2380 שלי על פיקסל מת אחד אחרי 9 ימים.

פורסם

אחת הסיבות שאני עדיין נשאר עם ה-CRT הישן והטוב שלי

שום פיקסלים מתים...

פורסם

ראית בעצמך שעל פיקסל בהיר בודד מחליפים. פיקסל כהה הרבה פחות בולט ולרוב לא מפריע.

פיקסל כהה בולט מאד על רקע לבן (מסמכי word לדוגמא).

ומה עם 5 פיקסלים כהים צמודים זה לזה - זה מאד בולט ולא מכוסה באחריות.

אם החנות מוכנה להחליף כפי ש- yz101 כתב , אז לא צריכה להיות לה בעיה להתחייב על זה (בכתב כמובן), נניח ל-48 שעות לאחר הרכישה.

כשביקשתי מ- Notebook Club אחריות קצרת מועד כנ"ל סרבו ואמרו כי האחריות הינה רק בהתאם לכללי היצרן.

פורסם

פיקסל כהה בולט מאד על רקע לבן (מסמכי word לדוגמא).

לרוב זה עדיין לא מפריע, אלא אם כן הוא ממש במרכז וגם אז - בקושי. כמובן, באופן כללי ההתרגשות מפיקסלים מתים היא בעיקר בראש של המשתמש. יש אנשים שרק העובדה שהם יודעים שיש פיקסל מת כבר בלתי-נסבלת מבחינתם, בלי קשר לאם הם רואים אותו בכלל או לא.

ומה עם 5 פיקסלים כהים צמודים זה לזה - זה מאד בולט ולא מכוסה באחריות.

הסתברותית זה לא קורה. מעשית, אם כן - תנדנד מספיק ויחליפו לך.
פורסם

אני חולק עליך.

גם ארבעה או שלושה או אפילו שני פיקסלים שרופים צמודים יפריעו על רקע לבן.

לא כל מי ש"רואה" פיקסל שרוף צריך להשלח לאנליזה.

אתה עצמך ראית את הפיקסל השרוף האחד במרכז המסך בפרשה שהייתה לי עם נקסטופ, במהלכה המסך נשלח אליך לבדיקה.

אם זכרוני אינו מטעני הודית כי הפיקסל היחיד הנ"ל אכן מובחן מכיון שהוא במרכז המסך.

אני מתפלא גם מדוע אתה מקבל אפריורי בשיוויון נפש מצב של לקות ברורה באחריות למסך, 5-6 פיקסלים שרופים,

בו אתה צריך לנדנד ולהתחנן שיחליפו לך מסך.

עצם הגדרת מצב זה כתקין הינה שערוריה.

פורסם

על מה אתה חולק? על זה שהסתברותית זה לא קורה? מה הסיכוי לשני פיקסלים דפוקים מתוך כמה מיליונים, דווקא צמודים זה לזה?

זה שאני רואה משהו לא אומר שזה מפריע לי.

לגבי "שערוריה" - הכל יחסי. יש "שערוריות" הרבה יותר גדולות מזה בעולם, אז סלח לי אם איני מתרגש. :)

אם כבר, ההתנהלות של DELL בנושא התלונות על הtinting בU2410 הרבה יותר שערורייתית.

דוגמה אחרת (מעולם הניידים) - שסוללה של מחשב נייד יכולה למות פתאום אחרי שנה וחצי, וזה לא באחריות ואומרים לך שזה נורמלי - לא מקומם?

פשוט פיקסל מת זה משהו שכל אידיוט עם זכוכית מגדלת יכול לראות, אז עושים מזה סיפור. אבל זה שקל לראות או לכמת בעיה מסויימת לא אומר שזו בעיה יותר חמורה מאחרות.

למה אני מקבל בשוויון נפש? פשוט כי לי ספציפית לא אכפת מפיקסלים מתים. יש והיו לי הרבה מסכים - חלקם עם פיקסלים מתים פה ושם, ובאף אחד מהם זה לא הפריע לי עד היום (כמו שהפריע לי למשל מסך שהייתה לו זליגת אור או אחד עם נקודות לחץ).

אבל כמו שאמרתי - מי שזה מפריע לו, זכותו להתלונן ולבקש החלפה (וכמעט בטוח שתקבל אותה). אני יודע מניסיון שיש מלא דברים (לאו דווקא במסכים) שכמעט לאף אחד לא היו מפריעים, אבל לי הפריעו - והחלפתי. כל אחד ומה שקרוב לליבו.

מה שלרוב מפריע בפיקסל מת זה לא הפיקסל עצמו, אלא עצם העובדה שאתה יודע שהוא קיים. זה פסיכולוגי נטו - אתה מרגיש שדפקו אותך, שיצאת פראייר - כי לשכן אין פיקסל מת ולך יש. כמו שאפשר להרגיש שיצאת פראייר כי יום אחרי שקנית הורידו את המחיר ב200 שקל (ולא משנה מה קנית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים