עבור לתוכן

חיבור מחשב ישן לטלויזיה חדשה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לחבר מחשב ישן לטלוזיה חדשה, אני מקווה שזה המקום לשאול את השאלה.

הטלויזיה היא 32" בעלת חיבורי HDMI (בין היתר), שכנראה תוחלף בעתיד הקרוב ב42" - 47".

המחשב הוא בעל כרטיס מסך Gigabyte GV-R9000 Pro עם חיבור DVI-I (ללא HDMI).

התכנון הוא לחבר את המחשב לטלויזיה ע"י חיבור DVI to HDMI.

ברמה תיאורטית יש הבדל בין חיבור DVI to HDMI ל- HDMI to HDMI?

ואם יש הבדל, האם יש הבדל גדול?

פורסם

אין כל הבדל. מה שכן, כרטיס המסך שלך לא יודע להוציא אודיו דרך DVI (כמו רוב כרטיסי המסך), ולכן, אם תרצה לחבר את הסאונד לטלוויזיה, תצטרך לעשות זאת בכבל נפרד (לרוב הטלוויזיות החדשות יש כניסת 3.5מ"מ סטנדרטית בשביל הדברים האלה).

פורסם

נכון, אבל אני עוד לא נתקלתי בטלווזיה שיכולה לקבל וידאו ממקור אחד (נניח HDMI) ואודיו ממקור אחר (כניסה 3 וחצי).

פורסם

נראה מה יש למומחי הטלוויזיות שלנו לומר. :)

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל אני עוד לא נתקלתי בטלווזיה שיכולה לקבל וידאו ממקור אחד (נניח HDMI) ואודיו ממקור אחר (כניסה 3 וחצי).

בעבר, כבר הצלחתי לחבר את אותו המחשב לאותה הטלויזיה בעזרת 2 כבלים שונים:

וידיאו - בעזרת כבל VGA רגיל (מיציאת ה VGA על כרטיס המסך, לכניסת VGA בטלויזיה. ז"א ללא ממירי כבלים כלשהם)

אודיו - בעזרת כבל 3.5 (מיציאת הרמקולים הרגילה על לוח האם, אל כניסת ה 3.5 בטלויזיה. גם - ללא ממירים)

האם התכוונת שאין הרבה טלוזיות שיכולות לקבל חיבור דיגיטלי (HDMI , DVI) במקביל עם אודיו? או כל חיבור במקביל עם אודיו (לדוגמא VGA)?

פורסם

בטלוויזיה שלי (LG 42LE5300) ליד חיבור ה3.5ממ כתוב RGB/DVI (כלומר VGA/DVI). מכך אני מסיק שהוא אמור לעבוד גם כאשר מחברים DVI-HDMI ואודיו בנפרד (כי לטלוויזיה אין כניסת DVI, רק VGA). זה שזה עובד עם וידאו בVGA זה וודאי, לגבי DVI-HDMI אני מניח שכן, אך לא ניסיתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים