עבור לתוכן

מחפש המלצה על מצלמה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש המלצה למצלמה. מילאתי את השאלון למטה אבל אני אנסה לסכם בקצרה:

כיום יש לי מצלמת כיס פשוטה - Cannon A620. יוצאות לי איתה תמונות די יפות אבל אני רוצה לשדרג אותה למשהו יותר רציני. יש לציין שאני לא מבין גדול בצילום, אני רק עכשו נכנס לתחום הזה. עברתי קצת על ביקורות והמצלמה שתפסה לי את העין היא ה 550d של קנון. אני לא נעול עליה ככה שאני אשמח להמלצות על מצלמות אחרות.

אני אוהב לצלם בעיקר נופים בטיולים, פחות תמונות של תנועה או אנשים בבית (למרות שתנועה זה משהו שמעניין אותי ויכול להיות שאני אכנס לזה).

מה דעתכם על המצלמה הזו? האם היא שווה את הכסף? מה עוד כדאי לקנות איתה (עדשה, נרתיק, סוללות ספייר...)?

לגבי סוללות - איך מטעינים אותן אם אני בטרק של שבועיים? כמה זמן מחזיקה סוללה? האם יש מצלמות SLR שמשתמשות בסוללות נטענות רגילות (כאלה שאפשר לקחת ספייר סתיק)?

לגבי הקניה - יש לי אפשרות להביא אותה מארה"ב בזמן הקרוב - האם זה שווה? אם כן, מאיזה אתר שם כדאי לקנות?

• מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? כמה אלפי שקלים, רצוי לא לעבור את 4000 ש"ח
  • האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? כנראה שלא
  • האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? כנראה שלא
  • האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? לא
  • האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט לא
  • אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר נופים, בעיקר ביום (כמובן שלא רק את זה)
  • האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? כן, כן, כן
  • האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? לא
  • האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? לא בצורה מיוחדת
  • האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ)
  • האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח לא
  • האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש לא
  • האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לראות תמונות שמדגימות את ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ)
  • האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? משתמש ב Cannon PowerShot A620.
  • האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?
  • מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים
  • האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא נעול אבל רצוי קנון (כי אני רגיל אליו וגם זו חברה טובה)
  • אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:
  • קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות המקסימלית לשניה שדרושה לך (3, 4, 5 או יותר) 5 מספיק
  • צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס‏ לא קריטי
  • מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית). על ההבדלים בין שתי השיטות תוכל לקרוא כאן
  • עינית גדולה במיוחד
  • תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום בעינית). האם אתה מתכוון להשתמש בתצוגה החיה כדי לצלם נושאים בתנועה (כגון אנשים או בעלי חיים) או נושאים דוממים כשהמצלמה על חצובה (כגון נופים או צילומי מקרו)?
  • נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית
  • פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist)‏
  • עדשות עם מנוע פוקוס שקט
  • אפשרות לגריפ כן
  • מסך מפרקי רצוי, לא חובה
  • מצב צילום ווידאו. שים לב שרוב מצלמות ה-DSLR לא כוללות מצב ווידאו, והמעטות שכן מוגבלות בד"כ לצילום ללא פוקוס אוטומטי לא קריטי
  • כמות פיקסלים. הקשר בין התכונה הזו לבין איכות תמונה רופף למדי ולכן עדיף להתעלם ממנה לא קריטי
  • יצרן. גם התכונה הזו לא מעידה על איכות המצלמה. ישנן לפחות 8 חברות שלא כדאי לפסול על הסף - קנון, ניקון, סוני, אולימפוס, פנטקס, סמסונג, פנסוניק ופוג'י רצוי קנון
  • אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור חשוב יבואן רישמי
  • תכונות אחרות [/b

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

הכי קל להמליץ לך על D3100 עם עדשת 18-105VR ועוד שתי סוללות נוספות (כל סוללה = 500 תמונות) או לחילופין על פנטקס K-R עם עדשת 18-55 ועוד עדשת טמרון 70-300 (סוללה = 1000 תמונות + אופציה לשימוש בסוללות AA).

א-ב-ל

השתמשת פעם במצלמה גדולה (DSLR/SLR)? האם אתה מודע להבדלים שבין קומפקטית לבין מצלמה שכזאת? למגבלות של מערכת כזאת?

תגדיר במדויק ולפי סדרי עדיפויות את נושאי הצילום המועדפים עליך, כמו כן ציין האם יש לך כוונה ללמוד צילום ולו באופן בסיסי.

פורסם

1. למה DSLR ? האם אתה מוכן להיכנס לצילום כתחביב או שרק מעניין אותך להוציא תמונות יפות יותר ?

2. בוא נתאם רגע ציפיות ותקציב.

צילום ציפורים ? בע"ח ? אולי אם נגרד את התקציב שלך ביד 2, ונתעלם מהדרישות לצילום כללי. (וגם אז ציוד בינוני מאוד) בקיצור, לא ריאלי כל כך.

מאקרו זול אפשר למצוא פתרונות לעניים. (תהרוג אותי לא מבין למה חרקים זה "מגניב"... :) )

עדשה כללית, תתחיל בקיט. 18-55. ה 18-105 של ניקון כללית שימושית יותר ומוצלחת מאוד, אבל לא בטוח שעבורך. אולי עדיף לחסוך.

לנופים שימושי יותר עדשות רחבות יותר, אבל בתקציבך הדל אין מה לדבר על זה.

גוף בניקון הייתי מייעץ על D5000. זול ורק דור אחד אחורה. D90 הבא אחריו.

ה 550D עדיין יקרה לטעמי.

בכלל לטבע וצילום באור אפשר להתפשר בביצועי ISO. כדי לעמוד במגבלות התקציב הייתי שוקל בהחלט גופי ביניים מדורות קודמים, כמו D80 או 40D.

מה קפצת עם 5 תמונות בשניה ? למה בדיוק ? והתקציב שלך בטח לא בכיוון.

כנ"ל גריפ. אתה יודע למה אתה רוצה גריפ ?

בקיצור - רד מאלה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

למה DSLR? כי אני רוצה תמונות יפות ושתהיה לי אפשרות לצלם נופים. אני לא סגור על זה, זו הסיבה שאני מתייעץ איתכם.

תקציב - כמו שאמרתי יש לי אפשרות להביא את המצלמה מארה"ב. מחיפוש קצר שעשיתי, קיט של 550d עולה כ $800 (בערך 3000 ש"ח), שזה נכנס יפה מאוד לתקציב שלי ומשאיר מקום לדברים כמו נרתיק, סוללות ספייר וכד' (חוחצמזה שהתקציב גמיש). איפה אני טועה פה?

גריפ - הסיבה שרציתי גריפ (שוב, אין לי נסיון בצילום, סליחה אם אני טועה) זה כדי שתהיה אפשרות להשתמש בסוללות רגילות ולא יעודיות, למקרה שאני נמצא בטרק ארוך או מצב אחר שבו אי אפשר להטעין את הסוללה. כמובן שאם זה לא חובה אני אוותר עליו.

שורה תחתונה, אם יש מצלמה קומפקטית שהאיכות שלה מתקרבת לזו של DSLR למישהו חובבן כמוני, אשמח לשמוע על זה. אני בהחלט מתכוון להכנס יותר לתחום הצילום אבל אני גם מצפה מהמצלמה לצלם טוב על AUTO.

פורסם

ep2, GF2, G12 אפילו LX5 קורצת לי קצת.

יש חלופות.

בטווחים הרחבים, לDSLR ייתרון. מצד שני אין לך כסף לעדשה רחבה.

אז מה הקשר גריפ (ועוד בטרק, רחמנא ליצלן. DSLR בומבה לא קטנה) ? קנה סוללות ספייר.

אם אתה הולך לצלם על AUTO, תתרחק מDSLR, חבל על הכסף... ראה חלופות איכותיות לעיל.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות. חיפשתי עליהם קצת מידע באינטרנט וזה מה שמצאתי (בלי להתעמק יותר מדי):

G12 - הנה תגובה שמצאתי בזאפ:

ככתוב בהמלצות המצלמה מעולה אבל יש בה תקלה

בעדשה הופיעה לפתע שריטה ....

המצלמה אצלי חודש ובטיול האחרון העיר את תשומת ליבי מישהוא בארגנטינה שיש איזו בעיה בתריס הסגירה היוצרת בחלק מהמצלמות גם בדגמי 10 ו-11 שריטות על העדשה .

זה נשמע די הזוי , אבל מאחר ולא התקרבתי לעדשה ולא אני הגורם לשריטה העמוקה הזו התברר לי בחיפוש בפורומים בחול שאנשים נוספים נתקלו באותה בעיה .

GF2 - יש סקירה די ארוכה שמצאתי שאני צריך לקרוא אבל הנה הסיכום שלה:

Pros

• Somewhat smaller than GF1
  • Full HD video
  • Functional, fluid touch LCD

Cons

• Disappointing battery life
  • Costs as much as DSLR
  • High ISO performance could be improved

נראה לי שהיא לא כל כך מתאימה לי כי אין לי צורך בוידאו HD או מסך מגע אבל היא יקרה ויש לה חיי בטריה קצרים.

LX5 - נראת לי מצלמה ממש פשוטה, יש לה זום של רק X3.8 והיא 10 מגה פיקסל, דומה מאוד למה שיש לי היום (קנון A620). אני מחפש משהו שישדרג את הקנון שלי, לא שיחליף אותו באותה רמה.

יש המלצות נוספות?

לגבי האפשרות לקנות את המצלמה בארה"ב - האם זה כדאי? הם יש פער מחירים גדול או שהוא לא מספיק גדול?

תודה

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

לא הבנתי מה אתה שואל... האם עדיף לך חיסכון בכסף או אחריות ?

את פער המחירים אתה יכול לבדוק באינטרנט.

פורסם
  • מחבר

אני שואל 2 שאלות:

1. איזו מצלמה כדאי לקנות?

2. האם כדאי לקנות בארה"ב ואם כן איפה בארה"ב? אולי יש פה מישהו שקנה שם ויכול להמליץ האם זה כדאי או לא.

תודה

פורסם

זול שם יותר אם זה מה שאתה שואל.

B&H, ADORAMA מוכרות וידועות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

מה לגבי השאלה הראשונה? יש עוד המלצות למצלמות?

פורסם

אם 550D אז יש את ה-600D שמוסיפה דברים מאד נחמדים כמו מסך מפרקי, כדאי לבדוק עלויות שלה.

יש גם אופציה של מצלמות קומפקטיות מתקדמות כמו שהציעו לך, ה-G12 של קנון או ה-P7000 של ניקון יציעו לך המון המון מקום להתפתח...

פורסם

אתה עדיין לא ענית לגבי סדרי העדיפות שלך ואם אתה מתכוון להשקיע בלימוד המערכת.

בתקציב שלך יש הרבה מאוד אפשרויות ואם לא תגדיר במדויק את הצרכים שלך לא תמצא את הידיים והרגליים --

אני יכול למנות כאן כ-10 המלצות שונות (D3100 D5100 550D 600D A580 K-R LX5 G12 SLT-A55 GF2 ועוד ועוד) שכל אחת מהן לגיטימית בדרכה היא. כל אחד פה ימליץ לך גם עם bias מסוים לפי המערכת שהוא מכיר ומשתמש בה.

אם אתה קונה בארה"ב ומחליט ללכת על DSLR - הייתי בהחלט שוקל את הפנטקס K-R עם קיט של 18-55 + 55-300, שתי עדשות טובות שייתנו לך כיסוי מושלם (מקביל ל-28 עד 450 במערכת FF) ב-790 דולר. כרטיס 16GB אקסטרים ב-45 דולר. סוללה נוספת (מקורית 50 דולר, חלופית - 20-30 דולר). תיק (30-100 דולר).

אבל זאת רק אופציה אחת מני רבות.

פורסם
  • מחבר

אני כנראה הולך להשקיע בלימוד אבל אני מריך קודם כל מצלמה שגם במצב של AUTO תיתן לי אפשרות לצלם באיכות גבוהה יחסית. ההתלבטות שלי היא בין מצלמה קומפקטית טובה (דוגמת ה P7000 שהציעו פה) לבין מצלמת DSLR אמיתית. השאלה היא האם מבחינת התקדמות בתחום הצילום עדיף ישר ללכת על DSLR או להסתפק בקומפקטית איכותית. אני אקרא קצת על המצלמות שהמלצתם לי עליהן ואחזור אם יהיו לי שאלות נוספות. תודה על העזרה.

פורסם

אם 550D אז יש את ה-600D שמוסיפה דברים מאד נחמדים כמו מסך מפרקי, כדאי לבדוק עלויות שלה.

יש גם אופציה של מצלמות קומפקטיות מתקדמות כמו שהציעו לך, ה-G12 של קנון או ה-P7000 של ניקון יציעו לך המון המון מקום להתפתח...

אני מתכנן לקנות את ה550D ואני לא רואה סיבה לקחת את ה600D. היא סתם הרבה יותר יקרה והתוספת הכמעט יחידה זה המסך המפרקי. לא נראה ממש נחוץ... אם הייתי מוסיף ל550D משהו אז הייתי מוסיף צג קטן כמו של הD90 ואז אולי היה שווה לשדרג...

אני בעיקרון לא ממש הולך להשתמש ב LIVE VIEW אז המסך המפרקי הוא באמת שולי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים