עבור לתוכן

בעיה בזיהוי הזכרונות? הגיוני?

Featured Replies

פורסם

הזכרונות שלי משום מה מוגדרים כ-PC2-6400 במערכת כשהם בעצם PC2-8500 על הקופסא. מדובר בזכרונות G.Skill 4GB 1066Mhz Black PI.

מה הולך כאן? יש מצב שבגלל הטעות בזיהוי הזכרונות מגבילים אותי לבאס של 400MHZ?

פורסם

אם אתה בטוח שהזכרון שבידך הוא זה שאתה מציין, אז דבר ראשון שהייתי ממליץ לעשות הוא להיכנס ל-BIOS ולוודא שהתדר, תזמונים ומתח מוגדרים בהתאם לנתוני היצרן, ושלא מוגדרים שם נתונים שגויים שה-BIOS זיהה באופן אוטומטי מפרופיל ה-SPD.

פורסם
  • מחבר

יבוצע מחר. וואי וואי, אני מקווה שהזכרונות הם הזכרונות הנכונים, אחרת אני נכנס בכל החורים שיש ל-KSP להציע ><"

פורסם

עקב הגדרות שגויות בביוס ייתכן והמהירות תהיה נצוכה מהנומינלית, אבל עדיין אין סיבה שהזכרונות יזוהו כPC2-6400 בתוכנת בדיקה כלשהי (במקום PC2-8500 כשהמהירות שמוצגת בנפרד מופחתת). אם זה מה שמופיע בבדיקה, בלי קשר להגדרות בביוס, הזכרונות הם PC2-6400.

פורסם
  • מחבר

בדקתי את המדבקות על הזכרונות, והם מציינים PC2-8500. יותר מזה באמת שאין לי מושג איך לוודא את העניין.

נכנסתי ל-BIOS כפי שהצעתם, התזמנונים בסדר גמור (5-5-5-15) אבל רק כדי להיות בטוח - נתתי למחשב לנהל אותם (עד עכשיו היו בשליטת הגדרות עצמאיות, רק שלא נעשה בהם אף שינוי). התדר כמובן שונה כי אני באמצע OC, כלומר את הבאס העלתי מ-333 ל-380 ואת הסטראפינג של הזכרונות שיניתי ל-2.66 בסטראפינג ל-400MHZ. המערכת נראית יציבה, עברה POST יפה והמערכת הפעלה עלתה כרגיל. אאל"ט, בעבר לא יכולתי להגיע ל-STRAPPING כזה.

איך אני בודק על איזה מתח הם יושבים כרגע? אני מוצא רק אפשרות להעלות מתח, וכדי לדעת להגיע ל-2.0~2.1 כמו שהיצרן תכנן אני צריך לדעת על כמה אני עומד.

ב-CPUZ זה מופיע ככה:

cpuz0003.jpg

כשאני די בטוח שזו פעם ראשונה שה-PART NUMBER מוצג נכון, אבל אולי אני טועה אם זה אפשרי מבחינת הגיון. מה שכן, ב-MAX BANDWIDTH לא אמור להופיע לי PC2-6400 אם אני משתמש בזכרונות PC2-8500 (או F2-8500? זה מופיע לסירוגין בכל מיני מקומות). משהו -לא- בסדר כאן. אני חושב שהעובדה שיש עמודה בטבלאת התזמונים שנקראית 533MHZ ובה נמצאים התזמונים+התדר הנכונים - מסגירה את העובדה שאני אמור להגיע כמו כלום להרבה מעל 400MHZ. כרגע אם אני אפילו מתקרב ל-400 (נגיד, מפעיל 390 בבאס) אני מקבל מסכים כחולים שבאשמת הזיכרון (APX MISMATCH-משהו ו-PAGE FAULT IN NONPAGED AREA).

תודה ענקית לכל העוזרים, אני מתחיל להילחץ מהבעיה הזאת. וזה גם מגביל לי את ה-OC שהשקעתי בו כ"כ הרבה כסף, דאמיט.

פורסם

אם אתה רוצה לבדוק את הזכרונות אז תבדוק אותם בלי OC למעבד או רכיב אחר כלשהו

פורסם

המתח המוגדר בביוס הוא 2.1V?

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את כל ה-OC, אין שום הבדל ב-CPUZ. פס הרוחב המקסימלי עדיין רשום כ-PC2-6400 ו-400MHZ. משהו מוזר: החזרתי את הביוס למצב ברירת המחדל האופטימלי והזכרונות קבועים לי על 800MHZ... המחלק לא אמור לשים אותם אוטומטית על 1066? מה הולך כאן? הם הרי 1066.

המתח בביוס קבוע על 1.22 ב-Vcore. כמו שצריך, לא?

מה גם, שבתווית MEMORY (גם כן ב-CPU-Z) רשום לי ככה:

DRAM Frequency 533Mhz... אז למה זה רושם שהמגבלה שלו 400MHZ? כלומר, למה אם אני שם את הבאס על 400 זה מפסיק לעבוד? הרי הוא כבר עכשיו מגיע ל-533.

והיחס זכרונות-באס 5:8 בסטוק.

אם אתם צריכים תמונות או מידע נוסף רק תגידו אני בשמחה אעשה הכל כדי לפתור את המוזריות הזו. תודה.

עריכה:

החזרתי את ה-OC אבל הפעם עם תזמונים 7-7-20 במקום 5-5-15. זה פשוט עשה את זה אוטומטית וזרמתי. בינתיים הכל נראה טוב...

פורסם

ה- 533 (1066 מגה הרץ) זה פרופיל אקסטרים כלשהו שצריך להגדיר באופן ידני בביוס ע"י מחלק זכרונות, מבלי לגעת בתדר הבסיס (תשאיר אותו על DEFAULT)

בנוסף אתה אמור להגדיר באופן ידני את התזמונים ואת המתח בהתאם להמלצה של יצרן הזכרונות עבור 533

אם אתה לא מוצא איפה משנים מתח זכרונות בביוס תרשום איזה לוח אם יש לך ואני אנסה לעזור

פורסם
  • מחבר

אה, אוקי... אבל הבעיה העיקרית היא שהזיכרון מגביל אותי ל-400MHZ בבאס, כשהוא בעצם לא אמור לעשות את זה (כי הוא PC2-8500 ולא PC2-6400 כפי שהוא משום מה מוגדר?).

אני ממש מפחד להעלות את המתח עם ה-TR2 470W. אני בכלל מופתע שעם 14A ב-12V הוא מסוגל להפעיל את המאווררים ><"

הלוח שלי הוא X48-DQ6. הנה תמונות של כל חלונות הביוס שלו (לא מהמערכת שלי, אבל הלוח אותו לוח). אין לי שמץ איפה מגדירים לזיכרון את "פרופיל האקסטרים", והאם זה יאפשר לי לנוע מעבר ל-400MHZ בבאס?

פורסם

זה שב-CPU-Z מוצגPC2-6400 ולא PC2-8500 לא אומר הרבה.

מדובר בזכרון DDR2 400 (או 800 כפי שהוא משווק) שנמצא כעובד בצורה יציבה בתדר, מתח ותזמונים הנקובים בפרופיל ובמפרט היצרן. פשוט ייתכן שהיצרן לא הוסיף PC2-8500 לפרופיל הזכרון. לכן למה שמופיע ב-CPU-Z מהבחינה הזאת אין משמעות מיוחדת.

ב-BIOS תחפש לשונית PC HEALTH או משהו דומה, שם מוצג המתח הנוכחי של הזכרון. משם תוסיף (או תוריד אם אפשר) מתח כדי להגיע למתח שקבע היצרן. כמובן שאם במהלך ה-OC אתה משחק עם התזמונים או התדר (מוריד או מעלה מעל להגדרות היצרן) ייתכן שתצטרך לשנות את המתח בהתאם.

בדיקה התחלתית שאני הייתי עושה היא לבטל את ה-OC למערכת. להגדיר את הזכרונות בהתאם לנתוני היצרן ב-BIOS ולהריץ בדיקה עם Memtest כדי לוודא שהם אכן עובדים בהגדרות הנ"ל בצורה יציבה.

פורסם

אני לא מכיר את הלוח שלך לכן אני לא יודע אם הוא יכול לקרוא את הפרופיל אקסטרים, אבל זה לא משנה אתה יכול להגדיר הכל ידנית

תדר, תזמונים, מתח

אל תנסה להגדיר את התדר של הזכרונות באמצעות תדר הבסיס של הלוח אם מה שנקרא תדר BUS לפעמים

יש בביוס מה נקרא מחלק/מכפל תדר זכרונות שבאמצעותו תוכל להגיע לתדר הרצוי - 1066 מגה

במסך motherboard intelligent tweaker

DDR2 OVERVOLTAGE CONTROL

אבל לפני שאתה משנה את ההגדרה תבדוק מה מוגדר כרגע

לפי ה- SPD שהעלתה עבור תדר 533 אתה צריך 2.1 וולט לזיכרונות

פורסם
  • מחבר

שי, כמובן שלא היה מפריע לי אם סתם היה רשום PC2-6400 עם מגבלה ל-400MHZ. אלא שהזכרונות שלי אמורים לתמוך הרבה מעבר ל-400MHZ, וזו הבעיה שלי בעצם (הרי ב-OC אני לא יכול שלא לעבור את ה-400MHZ, אין לי i7 עם מכפלה של 36 :-\ ).

המתח רק ב-0.02 יותר גדול מהמקורי... באמת יש צורך להוריד מתח? זה ככה ב-DEFAULT נראה לי שזה אמור להיות 1.22.

סשה תודה רבה, אבל לא הבנתי. אם לא להגדיר מהירות שעון ע"פי ה-FSB, אז דרך איפה?

פורסם

בנוגע לזה שרשום PC-6400, זו לא בעיה וזו לא שגיאה, זה תקין לגמרי ואתה יכול לקרוא על SPD בשאלות נפוצות: מעבדים, לוחות אם וזיכרונות על מנת להבין את הגורם לכך.

בשורה התחונה אם הלוח אינו תומך בפרופיל EPP אז אתה פשוט צריך להגדיר את הנתונים ידנית.

נ.ב. vic07 דיבר על מתח הזיכרון ולא על המתח לליבות המעבד (Vcore).

פורסם

סשה תודה רבה, אבל לא הבנתי. אם לא להגדיר מהירות שעון ע"פי ה-FSB, אז דרך איפה?

במסך motherboard intelligent tweaker

system memory multiplier

תגדיר 1066 באופן ידני במקום ה- AUTO שיש כרגע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים