עבור לתוכן

עדכון דריבר של כרטיס קול Realtek ALC88 @ Intel 82801GB ICH7

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעדכן את הדריבר של כרטיס הקול שלי מדגם Realtek ALC88 @ Intel 82801GB ICH7.

הכרטיס מובנה בתוך לוח האם שלי, שנקרא Gigabyte GA-G41M-ES2L.

הבעייה היא שעל פי ניסיון העבר שלי עם עדכון דריברים של כרטיסי קול אשר מובנים בתוך לוח האם (בעיקר דרך Windows Update), כל ניסיון לעדכן את הדריבר של כרטיס הקול הוביל להשבתה מוחלטת של הסאונד במערכת ההפעלה שלי, עד שהייתי מחזיר את הדריבר הישן.

אז מה צריך לעשות בנידון? האם יש צורך במקרה כזה לעדכן את הדריבר של כל לוח האם (דבר שאני חושש שהוא מסוכן)? או שהתופעה מתרחשת רק בדגמים ספציפיים של כרטיסי קול? (באופן דומה, בעבר כשהיה לי חלונות XP, הייתי מקבל מ-Windows Update עדכונים לדריבר של כרטיס הרשת שלי בזמנו גם מתוצרת Gigabyte, שגם הוא היה מובנה בלוח האם שלי באותה תקופה מתוצרת ASUS, אולם הוא המשיך לעבוד כרגיל)

פורסם

פשוט תתקין את הדרייברים הכי עדכניים מהאתר של Realtek (או מ-Gigabyte בדף של הלוח שלך) ולא דרך Windows Update.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

פורסם

אני מעוניין להוסיף עוד משהו. מנהלי ההתקן של השבבים המובנים בלוח, למעט השבב הגרפי (אם קיים), אינם דורשים עדכון תדיר. אם הכל עובד בצורה תקינה (ולא ציינת אם אתה מחפש לעדכן את מנהל ההתקן בגלל תקלה או לא) ואם גרסה עדכנית יותר לא מוסיפה תכונה או תכונות חדשות, אז אני באופן אישי לא רואה סיבה לעדכן את מנהל ההתקן.

פורסם
  • מחבר

הסתדרתי בעצמי, תודה.

נכנסתי לאתר של Gigabyte והקלדתי את דגם לוח האם שלי.

הורדתי משם את הדריבר של כרטיס הקול המובנה של Realtek משם, התקנתי והכל עובד קשורה.

הורדתי משם גם את הדריבר של כרטיס הרשת המובנה, גם הוא של Realtek, אולם לא היה צורך בעדכון.

לא הורדתי את הדריבר של ערכת השבבים של לוח האם שלי, מתוך יודעין שזה יכול להיות מסוכן ולגרום לנזק (זא לא כל כך שונה מעדכון הביוס, בשני המקרים מעדכנים שבבים).

תודה רבה על העזרה.

פורסם

לא הורדתי את הדריבר של ערכת השבבים של לוח האם שלי, מתוך יודעין שזה יכול להיות מסוכן ולגרום לנזק (זא לא כל כך שונה מעדכון הביוס, בשני המקרים מעדכנים שבבים).

זה לא נכון. מנהל ההתקן של ערכת השבבים הוא פשוט מנהל ההתקן של רכיבי החומרה השונים שמהווים חלק מערכת השבבים (לדוגמה בקר ה-SATA). מנהל התקן הוא בסך הכל שכבה לוגית המקשרת בין מערכת ההפעלה ורכיב החומרה המסוים ואין שום סכנה בהתקנתו. עדכון BIOS לעומת זאת מחליף את תוכן שבב (או שבבי) ה-BIOS הקיים ולכן תקלה במהלך התהליך או עדכון שלא בצורה הנכונה (או בגרסה הנכונה) עלול לגרום להשבתת הלוח ומכאן הסכנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים