פורסם 2011 באפריל 714 שנים לפני שאני קונה מחשב חדש אני רוצה לדעת כמה דברים1)כדאי לחכות למעבדים החדשים של AMD ? 2)עד כמה הם יהיו חזקים יותר?3)מה יהיה טווח המחירים שלהם4)ומתי הם יצאותודה
פורסם 2011 באפריל 714 שנים אי אפשר לנבא את העתיד, לא בדמות רמות הביצועים ולא בדמות רמות המחיר.ההמלצה נשארת זהה תמיד. אם המערכת שלך כבר לא עונה על הצרכים שלך אז יש מקום לבחון את אפשרות השדרוג המשתלמת ביותר עבורך במסגרת התקציב והשימושים מבין היצע החומרה העכשווי (כהערת אגב, אמנם הביצועים של דור המעבדים החדש של AMD לא ידועים, אך ככל הנראה הם לא יציגו ביצועים שונים בהרבה מאלו של מעבדי ה-SB, כך שלא צפויה קפיצת מדרגה בתחום הזה)אם המערכת שלך עדיין כן עונה על הצרכים שלך (לפעמים גם אם זה אומר לבצע OC מסוים) והרצון להחליף מערכת הוא יותר "פסיכולוגי" אז מומלץ להמתין עד שבאמת תמצה את המערכת שלך ורק אז תשדרג אותה.באופן כללי ההיגדים הבאים נכונים תמיד:אין שום טעם להמתין ליציאת חומרה חדשה (אלא אם כן מדובר בעניין של ימים-שבועות בודדים) מכיוון ש:1. מחירי החומרה החדשה תמיד יקרים בהתחלה.2. יציאת חומרה חדשה לא אומרת שמחירי החומרה הנוכחית ירדו.3. בעולם החומרה כל הזמן יש משהו באופק. זאת לולאה אין סופית.התשובה על שאלה 4 (מועד ההשקה) היא שהשקת המעבדים צפוי במהלך המחצית השנייה של 2011.
פורסם 2011 באפריל 714 שנים מחבר המחשב שיש לי עכשיו הוא :אלטון X2 641GB זיכרוןוGEFORCE GT 8500והיא דורשת החלפה ככה שזה לא עניין "פסיכולוגי" ובקשר למעבדים הישנים של AMD ההבדל של ה 200 ש"ח בין אלטון 2 X4 לפנום 2 X4 מוצדקים , או שבין המעבדים אין הבדל גדול ?
פורסם 2011 באפריל 714 שנים 1. מה השימושים שלך במערכת?2. מה התקציב לשדרוג (עבור מעבד, לוח-אם וזכרון)?אם לא מתוכנן OC אז לרוב הפרש המחיר בין ה-Athlon II ל-Phenon II בדרך כלל לא מצדיק קנייה של Phenom II. מצד שני, בהתאם לשימושים ולתקציב שלך, ייתכן שדווקא מערכת Intel תתאים לך יותר. צריך לבחון את כל האפשרויות.
פורסם 2011 באפריל 714 שנים מחבר בעקרון התקציב שלי הוא כ 5000 ש"ח אבל ההתלבטות שלי זה אם לקחת מערכת HIGH END עכשיו או לקנות מערכת זולה יותר בערך כמו פנום 2 + HD5850 ולהחליף בעוד שנה וחצי ~שנתיים ואני חושב יותר לקנות את המערכת הזולה השאלה האם ניתן לחסוך כאן את המתאיים שקל האלה וללכת על אלטון 2 ? (ואז ישאר לי בסביבות ה 1500 שקל לשטיות ;D ;D )
פורסם 2011 באפריל 714 שנים 1. מה השימושים שלך במערכת?אם לא מתוכנן OC אז לרוב הפרש המחיר בין ה-Athlon II ל-Phenon II בדרך כלל לא מצדיק קנייה של Phenom II.למעט מקרים מאוד מסוימים אני לא בעד קניית מערכת "ביניים". למה לא לקנות עכשיו מערכת משתלמת לצרכים שלך ולהחליף אותה (או לשדרג חלקים בה כמו כרטיס גרפי אם מדובר במערכת למשחקים) בעוד מספר שנים ובבוא העת?
פורסם 2011 באפריל 814 שנים אני דווקא הייתי ממליץ על לקחת מערכת שתהיה מתוכנן כבר כל ההחלפה שלה-אני הייתי לוקח 2500+כרטיס גרפי בינוני (6850/5850/5870)+ספק שיהיה מעט oviekill אבל יהיה עם 5 שנות אחריות (אני הייתי לוקח את הantec neo 520W) ועוד שנתיים מחליף כ"מ,עוד שלוש שנים/ארבע מחליף מעבד (גם סדרת המעבדים הבאה של אינטל תתמוך בערכת השבבים H67) ואולי גם מוסיף זיכרון במידה וצריך והופה! יש לך "מחשב חדש" במחיר של מעבד+זיכרונות.
פורסם 2011 באפריל 814 שנים עוד שלוש שנים/ארבע מחליף מעבד (גם סדרת המעבדים הבאה של אינטל תתמוך בערכת השבבים H67) ואולי גם מוסיף זיכרון במידה וצריך והופה! יש לך "מחשב חדש" במחיר של מעבד+זיכרונות.זה נכון ש-Intel הצהירה שגם מעבדי ה-Ivy Bridge יתמכו על-ידי ערכות השבבים מסדרה 6, אבל:1. נחיה ונראה. ההיסטוריה מלאה בהצהרות ו"הבטחות" שלא קוימו או קוימו באופן חלקי ולא תמיד משביע רצון.2. מי שיש לו מעבד SB שמתאים לצרכיו היום ככל הנראה שלא יהיה לו צורך לשדרג לפלטפורמת IB בעוד שנה-שנה וחצי, בדיוק כמו שקורה עם מעבדי Nehalem ו-SB כיום.2. בתקופה של עוד 3-4 שנים לא מדובר על מעבדי Ivy Bridge ואין שום בטוחה נכון להיום שהלוחות הנוכחיים יתמכו במעבדים שיצאו בעוד 3-4 שנים, אפילו די סביר להניח שזה לא יהיה המצב.ובנוגע לפלטפורמת AMD. אז כאמור, צריך לחכות ליציאת הדור החדש כדי לקבוע עבודות מבוססות יותר.בכל מקרה, ההמלצה הנ"ל לדעתי תקפה. מי שצריך מערכת שישדרג למערכת המשתלמת ביותר עבור שימושיו ותקציבו מבין היצע החומרה בנקודת הזמן הנוכחית. אי אפשר לנבא את העתיד ועדיף להתרכז בהווה.
פורסם 2011 באפריל 814 שנים מסכים איתך לגמרי,אני לא מתחייב שמה שאמרתי יקרה ובמקרה הכי גרוע תצטרך לשדרג שילוש,שזה גם לא כ"כ נורא.
פורסם 2011 באפריל 814 שנים 1)כן לדעתי כדאי לך לחכות קצת עד שהם יצאו לפני שאתה קונה מעבד חדש. 2אין לי מושג 3)אי אפשר לדעת בידיוק כמה הם יעלו אבל כנראה שהם יהיו יקרים בידיוק כמו כל דבר חדש. מקווה שעזרתי
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.