עבור לתוכן

מחפש לוח אם למחשב חדש, משהוא ברמה של Asus P8P67 PRO

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני בתהליך קניית מחשב חדש.

המעבד הוא I5 2500K

זכרונות G.SKILL 1600MHZ

דיסק קשיח CRUCIAL C300 SSD

כרטיס מסך Asus 8800GTS

הלוח אם היה אמור להיות ASUS P8P67 PRO.

היום הודיעו לי שלא ניתן להשיג אותו וגם אין צפי לחידוש של ייצור שלו מהמפעל. ביררתי בכמה חנויות וכולם עם אותה התשובה.

בקיצור או לקחת את המקסימוס 4 אקסטרים של אסוס שהוא קצת אוברקיל בשבילי או לעבור לג'יג'בייט.

בכללי אני ממש אוהב את אסוס, אני רוצה את ממשק ה UEFI הרבה חיבורי USB גם 3, SATA3, שיסחוב OC חזק, אלו פחות או יותר הרציניים.

מה אתם ממליצים?

לא ממש בא לי להוציא יותר מ 1500 ש"ח על הלוח.

תודה.

פורסם

כל לוח מערכת השבבים מסדרה 6 של Intel יענה על כל הדרישות שציינת למעט ה-UEFI, אבל אני ממליץ לך לא להתפס ל-UEFI כאיזו דרישה עיקרית או להימנע מקניית לוח מבוסס BIOS אם עונה על שאר הדרישות והמחיר מתאים.

האם מתוכנן OC? אם כן, איזו דרגה של OC?

האם מתוכנן מערך מרובה כרטיסי מסך?

שני לוחות מאוד משתלמים כל עוד שאל מתוכנן מערך מרובה כרטיסים גרפיים יהיו

P67 Pro3 של ASrock (מכיל UEFI)

GA-P67A-UD3-B3 של Gigabyte.

לוח קצת יקר יותר אבל שיותר מתאים למערך מרובה כרטיסים יהיה

P67 EXTREME 4 של ASrock (מכיל UEFI)

עריכה: כמובן שאם תקנה את כל אחד מהלוחות הללו חשוב להקפיד לקנות את גרסת B3 (שגם ככה אמורה להיות היחידה שיש).

פורסם

MSI P67A-GD53/GD65

שניהם תומכים במערכים מרובי כרטיסים ושניהם איכותיים לא פחות מהאסוסים המקבילים/ASROCKים המקבילים וגם הם באים עם UEFI מצויין...

הGD65 אמור לעלות כמו הPRO והGD53 אמור לעלות כמו הP8P67 הרגיל בערך...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות וההמלצות.

לגבי OC- כן מתוכנן, באיזה דרגה? לא יודע, הכי גבוה שאני אצליח להגיע על קירור אויר עם NOCTUA NHU12P בלי שיהיה רועש מדי. אני לא אעבור לקירור מים.

לגבי UEFI נדלקתי על זה ממש, נראה לי נוח, מאוד USER FRIENDLY.

לגבי כרטיסי מסך לא יהיו יותר מ2. אחד יהיה הנוכחי שלי והשני יהיה 580GTX שאני מתכנן בעתיד הלא רחוק.

לגבי ASROCK, לפני 7-8 שנים הייתי ממש בענייני המחשבים וחומרה, אז החברה לא נחשבה משהו ורק התחילה, לא הייתה יציבה במיוחד, בלי קהל מעריצים, היום אני לא יודע עליה כלום. היא נחשבת טובה?

פורסם

החברה עצמה טובה לא פחות מכל חברה אחרת שמייצרת לוחות אם (אגב, היא חברת בת של Asus אם זה עוזר "להרגיע" אותך).

אבל כשבאים להשוות בין רכיבי חומרה, במקרה זה לוחות אם, לא צריך להתייחס כל כך לזהות היצרנית אלא להתמקד הרבה יותר ברכיבים עצמים.

הוצעו לך פה כמה אפשרויות, אני הייתי ממליץ להתחיל מהזול ביותר, לעבור על המפרט שלו ולוודא שהוא מכיל את כל מה אתה צריך. אם כן, אז מצאת את הלוח שלך, אם משהו חסר בו תעבור ללוח הבא בתור (מבחינת מחיר) וכך הלאה עד שתגיע ללוח המתאים לך ביותר.

פורסם
  • מחבר

בסוף הצלחתי למצוא את הלוח המבוקש, ה ASUS P8P67 PRO B3.

תודה רבה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים