עבור לתוכן

יש מניעה של ממש מחסימת המארז?

Featured Replies

פורסם

שלום.

לאחרונה אני שם לב טוב מאוד למערכת היחסים בין האבק לבין הקירור.

אני גר בעיר מאוד מאובקת (לוס אנג'לס) - ובקומה ה 6 המצב פשוט קטסטורפלי.

מדוע שלא אכסה את כל פתחי האוורור של המארז?

כל עוד המעבד נמצא בטמפרטורת עבודה "בריאה" (Scythe Mugen), אינו מומהר ואינו במאמץ, האם יש סיבה אמיתית לכל המאווררים הללו? הרי הם לא רק שואבים אוויר, אלא גם אבק.

פורסם

לחסום את כל פתחי האוורר באופן מוחלט זאת תהיה טעות כמובן כי לאוויר החם לא יהיה לאן לצאת ולאוויר קר לא יהיה מהיכן להיכנס.

קירור של מערכת זה עניין מאוד פשוט ברמה הבסיסית. החום נפלט מהרכיבים לסביבתם ומשם מפונה על-ידי זרימת האוויר שבמארז ולכן חשוב לדאוג לזרימת אוויר תקינה.

יותר מדי מאווררים זה לא משהו שאני ממליץ עליו. אני לא חושב שבמארז צריך יותר מ-2-3 (במקרים נדירים אולי 4) מאווררים. חשוב למקם את המאווררים במיקום נכון (באופן בסיסי 1-2 מכניסים מקדימה, 1 מוציא מאחורה, 1 בגג - או כל שילוב אחר של אלו) ולדעתי כדאי תמיד להשתמש במאוור כמה שיותר גדול (120 מ"מ ומעלה) מכיוון שאלו דוחפים כמות אוויר מספקת בסל"ד נמוך וכך לרוב הם גם שקטים.

אם המארז שלך מלא בפתחים ניתן לסתום את הפתחים המיותרים (ממש לאטום אותם אפילו) ולהשאיר רק את פתחי האוורר שבשימוש. כמו כן, אם למארז שלך אין מסנני אבק בפתחי יניקת האוויר, עם קצת יצירתיות ניתן לאלתר כאלה.

ובכל מקרה אין שום ברירה מלבד לנקות את פנים המארז מדי תקופה (פעם בחודשיים-שלושה זה מספיק, בסביבות מאובקות מאוד ייתכן שמרווח הזמן הזה יהיה קטן יותר). הכי פשוט זה להשתמש בלחץ אוויר (ניתן לקנות אוויר דחוס בחנויות לציוד משרדי/מחשבים, ואם יש לך גישה למדחס אוויר קטן זה אפילו עוד יותר נוח - רק שפה צריך לדעת קצת מה עושים כדי להימנע מהכנסת לחות למערכת).

פורסם

גם פילטרים למיניהם "ידחו" את האבק לתקופה..אבל בסופו של דבר תאלץ גם לנקות..כמו כן הם גם חוסמים\מורידים את היעילות של המאוורר..

פורסם
  • מחבר

מודה לשניכם על התשובות!

את זה שאלתי, אגב, מכיוון שאני כרגע עובד על ה NZXT Phanotom, ולאחר יומיים (אני לא מגזים, אני מדבר על יומיים בפועל), החל להצטבר אבק על גוף הקירור של הראדיוטור (Mugen).

החלטתי להציץ על המאורר הקדמי - ואכן, מאובק להפליא (יחסית ליומיים עבודה. וכאמור - הדירה מאובקת מאוד מטבעה).

המארז הזה גרם לי לתהות על קנקנם של מארזים כמו ה LanBoy Air (שזה נראה לי יותר מאוורר מאשר מארז), ודומיו.

לעומת אלה, לאחרונה השתמשתי במארז שעלותו היא 18 דולר (!!!), ונחשב ללא פחות מזוועתי (בטח נחשב לתנור מבחינת יכולת הקירור שלו), אבל שמר על הדברים בצורה תקנית (לפחות מבחינת המעבד - אין לי מושג איך מודדים טמפרטורות של שאר הרכיבים), והפלא ופלא - השאיר את האבק בחוץ :)

פורסם

אין קשר לאיכות המארז..גם מארז איכותי של כמה מאות שקלים..יכול לא להכניס אבק..פשוט תבטל את המאווררים או תקטין את פיתחי האיוורור..

שורה תחתונה..פחות אבק לא אומר שהמארז יותר טוב...כמובן שיש מארזים (ואני דבר על נורמלים/איכותים) שבנוים בצורה X או Y.

ולכן אחד יכניס יותר אוויר האחר פחות..אבל אפשר להגדיר שזה "טבעי" ולכן אין מה לעשות עם זה (נסה אולי רשת בחלונות בבית..לא יודע אם זה סטנדרט בארה"ב).

כמו כן אתה צריך לעשות את ההבדלה בין אבק ברמה שהמאוורר נחסם או פתחי האיוורור..לבין שכבת אבק "סטנדרטית" שמצברת מהרגע הראשון של המאוורר..אתה יכול לבדוק את ההשפעה על הטמפ' ישירות (יש בסטיקי המלצה לתוכנות השונות) תן למחשב לעבוד שבוע+-..

נקה אבק תראה איך השתנו הטמפ'..אחרי זה חכה חודש עד הנקיון הבא ותראה איך הטמפ'..ואז תחליט ;D

פורסם

המלצה שלי: תחסום את כל פתחי האוורור המיותרים (איפה שאין מאוורר).

תיקח בד דק נושם (רשת צפופה או כל דבל אחר) ותדביק ריבוע כזה בין המאוורר למארז עם איזולירבנד \ סלוטייפ

ותוודא שהוא מתוח. תצטרך לשתוף אותם במים אחת לכמה זמן ולהחזיר - הכי קל ונוח.

פורסם

לדעתי זה לא מומלץ כיוון שכך תוכנן המארז רוב המארזים "הטובים" הם די מאווררים רובם "נושמים" אני לא מדבר על מארזים פלסטיקים ישנים.

אני יכול להגיד לך שאני גר בקומת קרקע ועדיין האבק מגיע גם לפה, אין מה לעשות חוץ מלנקות את המארז אחד לכמה זמן עוד מעט פסח אני מתכוון לעשות ניקיון יסודי למארז.

פורסם

לנסות להפחית את כמות האבק שנכנסת זה טוב ויפה.

לא תמיד זה נחוץ.

יש מחשבים שחיו שנים ארוכות מעבר לזמן השימוש הסביר עם כמות מטורפת של אבק.

ואם אתה לא בOC והטמפרטורות לא חורגות אז בשביל מה כל הכאב ראש הזה.

אם באמת איכפת לך וחשוב לך שהמחשב יהיה במצב אופטימלי עם מינימום אבק ויחיה בתנאים טובים שנים רבות, אז קנה פעם הבאה מארז איכותי עם פילטרים לאבק ונקה אותם פעם בשבוע.

זה לא ימנע מאבק להיכנס אבל ישאיר את רוב האבק בחוץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים