עבור לתוכן

NorthWood core: 512kb cache WillMate core: 256kb cache האמנם???

Featured Replies

פורסם

אני מבולבל:

דיברתי (התווכחתי) עם אנשים שאומרים לי שלליבה של נורת'ווד *תמיד* יהיה 512kb זכרון מטמון בגלל שזה בעצם ההבדל בין הנורת'ווד לבין הווילמייט.

אז איך ייתכן שיש לי חבר שיש לו P4 1.7 עם 256kb cache וכן, ליבת המעבד היא NorthWood!!

ואני יודע את זה כי אני הרכבתי לו את המחשב ואני גם הזמנתי לו את המעבד הזה (לפני שנה ומשהו) ויש למעבד רק 256kb Cache.

יש לו לוח אם: Matsonic MS9317E

אני גם ראיתי מעבד 2.0GHz עם 256kb cache אצל מישהי שהייתי אצלה שהוא גם היה NorthWood!!

היה לה לוח אם: ECS P4VXASD2+

שני הלוחות אם הלסוקט 478, שזה סוקט לNorthWood בלבד.

אז אני רק רוצה שמישהו יגיד לי למה אנשים תמיד אומרים ש:

לפי כמות הקאש בזיכרון המעבד.

אם זה 512 אז זה נורט'ווד

אם זה 256 אז זה וילמייט

תודה.

פורסם

אין דבר כזה נורט'ווד עם 256K, אין דבר כזה בכלל נורט'ווד במהירות 1.7GHZ.

יש סלרונים עם ליבת נורט'ווד אבל יש להם 128K.

עוד דרך לדעת היא שלויליאמט יש מתח ליבה של 1.75V ולנורט'ווד יש מתח של 1.5V.

פורסם
  • מחבר

אין דבר כזה נורט'ווד עם 256K, אין דבר כזה בכל נורט'ווד במהירות 1.7GHZ.

יש סלרונים עם ליבת נורט'ווד אבל יש להם 128K.

עוד דרך לדעת היא שלויליאמט יש מתח ליבה של 1.75V ולנורט'ווד יש מתח של 1.5V.

אתה טועה!!

יש ועוד איך יש NorthWood במהירות של 1.7 וגם יש ל1.6, תסתכל על התראד הזה המוכיח שאתה טועה:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=19;action=display;threadid=53893;start=0

תמונה (מהתראד הנ"ל) שמוכיח שכן קיים מעבד 1.6 עם ליבה של NorthWood:

270389-2.JPG

שים לב שאין לו סלרון!

פורסם

מעולם לא מכרו נורטווד במהירות של 1.7GHZ, אבל כן מכרו 1.6GHZ.

פורסם
  • מחבר

תשמע, יש לי חבר שיש לו 1.7 עם 256kb cache ואני מכיר עוד מישהי עם 2.0 וגם 256kb cache ולשניהם יש ליבה של נורת'וד!!

אני רוצה הסבר לזה!!

פורסם

אין להם ליבת NORTHWOOD, יש להם ליבת WILLMATE. זה ההסבר שלך.

מי שאמר לך שיש להם ליבת NORTHWOOD טעה או הטעה אותך.

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא אמר לי שיש להם ליבת NorthWood!!

אני בעצמי ראיתי שיש להם ליבת NorthWood אני יודע מה ההבדלים ביניהם!!

לחבר הראשון אני הזמנתי לו את המעבד ואני הרכבתי לו את המחשב!!

יש לו לוח אם מסוג: Matsonic MS9317E שזה לוח אם לסוקט 478 שזה לNorthWood בלבד!

יש לו מעבד 1.7 עם 256kb cache ואני בטוח בזה ב1000% שכן אני הרכבתי לו את המחשב!

לאישה שראיתי אצלה יש לה מעבד 2.0 מסוג נורת'ווד עם 256kb cache ויש לה לוח אם מסוג:

+ECS P4VXASD2 ושוב! זהו לוח אם לסוקט 478 שזה רק לNorthWood!

WillMate הוא מעבד גדול יותר שבכלל מתאים לסוקט אחר!

אני יודע מהם ההבדלים בין שני הליבות אבל אני רוצה הסבר הגיוני למה שאמרתי פה ושוב אני בטוח במה שאני אומר!

בהזדמנות כשאראה אותו מחובר אבקש ממנו שייתן Screen Shot שיראה לכם שיש לו מעבד NorthWood 1.7 עם 256kb cache.

אני בעצמי מחפש בגוגל ולא מוצא שום דבר על זה אבל אני בטוח ב1000% שיש לו מעבד כזה אני הרכבתי לו אותו!!

טוב זהו, מיציתי את הדיון וסוף סוף מצאתי את ההוכחה לכל האלה שמתווכחים איתי שעות:

העניין הוא שקיימים מעבדים של WillMate בסוקט 478.url=http://www.bizrate.com/marketplace/product_info/details__cat_id--403,prod_id--6259711.html]http://www.bizrate.com/marketplace/product_info/details__cat_id--403,prod_id--6259711.html

אז אתם צודקים שלא קיים 1.7 עם 256kb cache אבל קיים 1.7 עם 256kb שנראה בדיוק כמו הליבה של NorthWood ומתחבר לסוקט 478.

פורסם

אתה ירדת מהפסים לגמרי, איפה בתמונה שלך רואים שיש למעבד הנורט'ווד הזה 256K ?

נורט'ווד יש החל מ 1.6 ועד 2.8 בקפיצות של 200 מה"ז (400 מה"ז באס), יש מ 2.26 ועד 3.06 בקפיצות של 133 מה"ז (533 מה"ז באס) ויש מ 2.4 עד 3.2 בקפיצות של 200 מה"ז (800 מה"ז באס).

ההתבטאות שלך שסוקט 478 הוא נורט'ווד בלתי מבוססת לחלוטין, היו ויליאמטים 1.4,1.5,1.6,1.7,1.8,1.9,2.0 בסוקט 478.

ומה זה בדיוק אמור להביע "שנראה בדיוק כמו הליבה של NorthWood ומתחבר לסוקט 478" ??? מתי בכלל ראית ליבה של P4 ?

ונורט'ווד יש רק בסוקט 478.

כשתמצא פה נורט'ווד עם 256K נדבר:

http://processorfinder.intel.com/scripts/list.asp?ProcFam=483&CorSpd=ALL&SysBusSpd=ALL&PkgType=ALL

פורסם

אם אתה כזה מומחה, זהה את שני המעבדים הבאים:

פורסם

TheTool אתה טועה. יש וילאמיט לסוקט 478, איך אני יודע? כי לי יש אחד כזה במהריות 1.6 .

הוא עובד במתח 1.75 יש לו 256CACHE. מה שמשותף בינו לבין הנורט'ווד זה שהוא מתחבר לסוקט 478.

עריכה : הוכחה :

פורסם
  • מחבר

אמת... זה בדיוק מה שאמרתי ::)

העניין הוא שקיימים מעבדים של WillMate בסוקט 478

אתם צודקים שלא קיים 1.7 עם 256kb cache אבל קיים 1.7 עם 256kb שנראה בדיוק כמו הליבה של NorthWood ומתחבר לסוקט 478.

הכוונה שקיימים מעבדים שהם בעצם WillMate אבל הם נראים בדיוק כמו הNorthWood, זה היה הבלבול שלי כי לא ידעתי שקיימים גם מעבדים בליבה של WillMate בסוקט 478.

אם אתה כזה מומחה, זהה את שני המעבדים הבאים:

478vs423.jpg

אז זה בדיוק העניין שציפיתי שמעבד WillMate ייראה כמו המעבד מימין ולא כמו המעבד שמשמאל...

בכל אופן, תודה לכל המשתתפים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים