עבור לתוכן

מחשב עבודה/משחקים ברמה גבוהה - 12/14K

Featured Replies

פורסם

מראש אני יודע שמחיר כזה גבוה הוא במקצת קיצוני אבל אני בונה מחשב שיחזיק מספיק זמן בתמורה מלאה לחלקים ברמה כמעט הגבוהה ביותר אז לא צריך לפתח דיון על אם שווה או לא שווה לשלם סכום כזה למחשב בימינו.

המפרט הנוכחי שעיצבתי הוא

מעבד: i7 990 (המעבד לא קשור בתוך המפרט משום שאני מקבל אותו ישר מאינטל, אז הוא לא קשור במחיר ובדיון)

לוח אם: Rampage III Extreme s1366 Core i7, Intel x58, DDR3 1600, 3xPCI-E

זכרון: 3x4GB G. Skill Ripjaw Edition Triple Channel

כרטיס מסך: GTX580 UD 1536mb GDDR5 DX11 כפול שניים בשביל ה-SLI

כונן קשיח: OCZ Vertex 60GB SSD Sata 2 / Caviar Black 2TB

צורב DVD/Blu ray

קירור : Noctua NH-D14 CPU Cooler

מארז : HAF X Full Tower ATX Black-Case

ספק כוח: Revolution 85+ 1250W Active PFC Ultra-quiet 13.5cm Fan

בלי המעבד ההצעת מחיר שנתנו לי היא 11800 שקל. השאלה שלי היא פה מורכבת מעט ויש לה כמה היבטים.

דבר ראשון האם כדאי ללכת עם SLI של 6970 מאשר ה-580GTX משום שברוב המבחנים שראיתי וקראתי הוא נותן תפוקה יותר גבוהה מה-580GTX או עדיף במקום SLI פשוט ללכת עם 6990 או 590 שהם יצאו?

לגבי המארז אני מבין שהוא מודולארי לחלוטין וזה מעולה אבל האם מישהו מכיר מארז אחר ששווה להשוות אותו עם מה שהציעו לי, בנושא של מארזים אני לא במיוחד מודע לכל האפשריות ועדיף לקחת את זה לבדיקה מול מארזים אחרים.

ובסוף אם מישהו מצליח להרכיב מפרט יותר מוצלח מזה בסכום של בערך עד 13,000 שקל יותר ממוזמן לפרסם אותו פה כדי ששוב אני אוכל להשוות מול משהו ולא ללכת לא בדיוק כמו עיוור אבל עם יותר אפשריות ביד.

תודה מראש על העזרה

פורסם

למה לא ללכת על MAXSIMUS IV החדש...

מארז אני יכול להציע לך מה שיש לי אבל הוא יקר אבל באיכות גבוהה מאוד

ZLMAN GT1000

פורסם

בתקציב כזה הייתי הולכת על מארז כמו PC-P80 או PC-P80R. אבל זו רק אני :P

פורסם
  • מחבר

אחרי מחקר קצרצר ראיתי שאכן עדיף ללכת על ה-PC-P80 ואני רוב הסיכויים אקנה אותו.

אז בינתיים הנתונים הוודאים הם המעבד (i7-990) אלא אם כן עדיף לחכות לדור החדש של המעבדים 32mm אבל משום מה נראה לי שזה יקח קצת זמן

הזכרונות לפי מה שהבנתי הם בעלי התפוקה הטובה ביותר לכסף ולכן הם די וודאים.

המארז אחרי התגובה האחרונה הוא יהיה 99% PC-P80

אז עדיין נשארה השאלה לגבי ה-580GTX vs 6970 ב-SLI או כרטיס יחיד של 6990 או 590,

לגבי הלוח אם לא בדיוק הבנתי עדיין מה השינוי ב-1155 ו-1366 משום ששניהם תומכים במעבדים הנוכחים של Intel / AMD ויש להם את כל הדברים כמעט זהים Intel® Turbo Boost ושאר הירקות, אז אני אשמח לדעת מה אני מפספס כאן.

אז מה שנשאר לברר זה ספק כוח איכותי וגוף קירור איכותי למעבד.

פורסם

השאלה גם אם אתה הולך על O.C

SLI של 580 זה די ויותר אין לך כרגע משחק שלא יעלה ברמה גבוהה

מה יהיה בעוד שנה שנתיים אני לא נביא

פורסם

מה מטרת המחשב אם אתה רוצה כל כך לזרוק עליו סכום כסף כזה?

אם אתה מכוון לתחום של "יחיק כמה שנים" אז תשכח מזה וחוץ מזה עדיף כבר להשקיע רבע מהסכום הזה עכשיו עם אפיק שדרוג (תושבת מעבד למשל) וסכום כסף נוסף אח"כ ומידע ועוד שלוש שנים למשל באמת יהיה לך צורך ממשי לשדרג.

פורסם
  • מחבר

מה מטרת המחשב אם אתה רוצה כל כך לזרוק עליו סכום כסף כזה?

אם אתה מכוון לתחום של "יחיק כמה שנים" אז תשכח מזה וחוץ מזה עדיף כבר להשקיע רבע מהסכום הזה עכשיו עם אפיק שדרוג (תושבת מעבד למשל) וסכום כסף נוסף אח"כ ומידע ועוד שלוש שנים למשל באמת יהיה לך צורך ממשי לשדרג.

לא רציתי להכנס לנושא הזה אבל משום קשה לרצות אנשים אז בכל זאת לשנייה נכנס לזה

מארז איכותי כיום עולה בסביבות ה-1200 שקל בלי קשר לעובדה שעכשיו ה-PC-P80 שאני הולך לקנות עולה בערך 1600.

המעבד יעלה לי 450$ i7-990 וכן הוא יחזיק לפחות 3 שנים בקלילות רבה.

לוח אם בטכנולוגיות החדשות יעלה גם בסביבות ה-1500 משום שאין סיבה בעולם לקנות משהו שלא יתמוך לי באפשריות של העתיד כמו סדרת מעבדים חדשה וכו ולכן לא כדאי, כמו הלוח אם הנוכחי שלי תומך ב-LGA 775 ולכן אין לי צורה לשדרג את המעבד אפילו ל-i3 בסיסי.

מבחינת כרטיסי מסך ומשחקים אני מכוון כרגע מערכת שתריץ את Battlefield 3 עם המנוע Frostbite 2 והחביב שלהם על ההגדרות הכי גבוהות שיש ומשום שזה מנוע מאוד כבד אני רוצה להיות מוכן אליו ולכן אני בחרתי ב-580GTX SLI אלא יתברר בסופו של דבר של 590, 6990 או 6970 SLI יותר חזקים ממנו, אבל שוב משחקים זה רק חלק לא גדול מהשימוש של המחשב, אני עובד עם תכונות גרפיקה עתירות דרישות במחשב עבודה שלי ולכן אני צריך מחשב ביתי שיחזיק אותם גם.

ספק / קירור במערכת כזאת צריכים להיות איכותיים ולתת תפוקה טובה לכן איכות עולה כסף

בסופו של היום אי אפשר לבנות מערכת כמו שאני רוצה בפחות מ-10K אז אני מכוון יותר גבוה לכיוון ה-13K בשביל שאני לא אגיד אחר כך למה לא לקחתי את זה והתפשרתי על משהו פחות טוב, אם יש את האפשרות הכספית (ויש לי) אז למה להתפשר Smart-car שאפשר לקחת שברולט מליבו.

בחזרה לדיון, האם הספק כוח והקירור למעבד שהציעו לי טובים או יש משהו בתחום המחירים הזה שיותר טוב?

ועוד נתון קטן לשאלות שלי זה: אם הקנייה עצמה של המפרט הנ"ל תתרחש רק בתחילת יולי כלומר בעוד 3 חודשים מהיום, האם יש איזה שהיא טכנולוגיה משמעותית שתכנס לשוק שיכולה לשנות את המפרט באופן משמעותי?

פורסם

עם כבר מחשב בסכומים האלו, הייתי מציע לקחת את השילוב הבא בתור חלק מי המערכת :xyxthumbs:

MSI Big Bang Xpower DDR3 Intel X58 CHIPSET מוצר חדש באתר - במלאי, יחידות 1

₪1653

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2541

A-Data 4GB Kit DDR3 2000Mhz X Series v2.0 CL9 + Fan, יחידות 3

₪1851

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=655

Hitachi HDS723020BLA642 7K3000 64MB 7200rpm 2TB=2000GB Sata3 , יחידות 1

₪523

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2288

OCZ SSD Vertex 3 120GB 550/500 IOPS 60000, יחידות 1

₪1667

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2569

Sapphire ATI Radeon 6990 4GB GDDR5 - מוצר חדש, יחידות 1

₪3638

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2548

GigaByte GeForce GTX470 Rev 2.0 1280MB GDDR5, יחידות 1

₪1197

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2231

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪10529

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

לוח אם אחד האיכותיים ביותר לתושבת הזאת, 3 זיכרונות של 4GB כל אחד איכותיים מאוד בעלי אוורור מצוין, כונן קשיח רגיל 2TB בעל ממשק SATA3 חזק וזול ועוד כונן SSD מהיר מאוד מי הסדרה החדשה של 120GB, כרטיס מסך חזק מאוד HD4990 ובנוסף GTX470 למען פיזיקה וCUDA שילוב מנצח לגיימינג כבד במיוחד. המחיר של החבילה יוצא 10.5K ללא קירור וללא מארז וספק, ההצעה שלי שתיקח 1500 שקל ותיקנה מערכת קירור מים איכותית מי חו"ל, ושאר הכסף על מארז וספק, כעיקרון יצא לך יכול להיות אפילו יותר מי 14K אבל מה שכן תקבל מערכת איכותית מאוד.

פורסם

^ סליחה על בוטות, אבל מה זה הטימטום הזה? אתה באמת לא חייב להגיב לכל בקשה פה מבלי להבין מה רוצים.

מבחינת כרטיסי מסך ומשחקים אני מכוון כרגע מערכת שתריץ את Battlefield 3 עם המנוע Frostbite 2 והחביב שלהם על ההגדרות הכי גבוהות שיש ומשום שזה מנוע מאוד כבד אני רוצה להיות מוכן אליו ולכן אני בחרתי ב-580GTX SLI אלא יתברר בסופו של דבר של 590, 6990 או 6970 SLI יותר חזקים ממנו, אבל שוב משחקים זה רק חלק לא גדול מהשימוש של המחשב, אני עובד עם תכונות גרפיקה עתירות דרישות במחשב עבודה שלי ולכן אני צריך מחשב ביתי שיחזיק אותם גם.

גם אם אתה רוצה לשחק על שלושה מסכי 30" במקביל מפרט כזה יהיה overkill לגמרי וההשוואה למכונית פאר ממש מיותר פה.

בשביל דרישות כאלו ממש לא צריך את מה שציינת ומזה אומר "אני עובד עם תכונות גרפיקה עתירות דרישות"? אולי אתה בכלל צריך לבנות תחנת עבודה מבוססת Tesla ולא הקישקוש הזה שאתה מדבר עליו.

אם אתה רוצה באמת התייחסות רצינית אז אולי כדאי שתתחיל להסביר את עצמך ברצינות.

פורסם
  • מחבר

^ סליחה על בוטות, אבל מה זה הטימטום הזה? אתה באמת לא חייב להגיב לכל בקשה פה מבלי להבין מה רוצים.

גם אם אתה רוצה לשחק על שלושה מסכי 30" במקביל מפרט כזה יהיה overkill לגמרי וההשוואה למכונית פאר ממש מיותר פה.

בשביל דרישות כאלו ממש לא צריך את מה שציינת ומזה אומר "אני עובד עם תכונות גרפיקה עתירות דרישות"? אולי אתה בכלל צריך לבנות תחנת עבודה מבוססת Tesla ולא הקישקוש הזה שאתה מדבר עליו.

אם אתה רוצה באמת התייחסות רצינית אז אולי כדאי שתתחיל להסביר את עצמך ברצינות.

אחד אני עובד על 2 מסכים של 27" ככה מה שאמרת לא כזה רחוק מהמציאות.

שתיים אני לא ביקשתי חוות דעת על המניעים שעומדים מאחורי המפרט שלי, כל מה שביקשתי זאת חוות דעת על המפרט עצמו והרכיבים שלו, אם זה ביזבוז כסף או לא בבקשה תשאירו מחוץ לדיון הזה כי זה לא רלוונטי בכלל.

שלוש אני עובד עם תוכנות שמעצבות ארכיטקטורה והדמיית מבנים בתלת מימד ודורשות ביצועים גבוהים בשביל הרינדור שלהם נכון ש-Tesla זה גם אפשרות אבל מה שכתבתי זה עדיין כנראה עם מה שאני אלך אלא אם יציעו פה דברים יותר חזקים / אותם ביצועים בפחות כסף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים