עבור לתוכן

כיצד לבדוק שצורב DVD/CD שלי תקין?

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם.

האם יש דרך לבדוק את הצורב? הבעיה שהוא לא מזהה דיסקים. הייתה כמה פעמים בעיה שלאחר האתחול מחדש מחשב לא עלה והיה לי מסך שחור I/O ERROR וכתוב שיש בעיה עם חומרה ויכול להיות שדיסק קשיח או צורב לא עובדים כמו שצריך. חשבתי שזה דיסק קשיח שלי ולקחתי מחשב למעבדה של איוורי (יש לי עוד שנתיים אחריות על הדיסק של SEAGATE). הם בדקו דיסק עם תוכנת DOS של SEAGATE ואמרו שהדיסק תקין והמליצו לי לפרמט את WINDOWS. ניסיתי לפרמט וצורב שלי פשות לא ראה את דיסק ההתקנה. אחר כך ניסיתי לצרוב משהו והוא כתב לי שאין MEDIA בצורב (ניסיתי דיסקים של VERBATIM ו SILVER LINE). גם דיסקים שצרבתי פעם הוא ראה רק אחד מ אולי 10 שניסיתי.

צורב DVD יחסית זול היום (120 ש"ח), אבל אני לא רוצה לקנות סתם אם הבעיה אצלי לא בצורב. לכן אני שואל איך אפשר לבדוק ולהיות בטוח שיש לי בעיה בחומרה? כי ב DEVICE MANAGER כתוב שהצורב שלי עובד תקין.

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

תבדוק את הכונן למחשב אחר וכונן דומה אחר במחשב הזה

תחליף כבלים / חיבור IDE או SATA אחר / וכו

תאפס BIOS

תנסה לעלות את המחשב מ CD של לינוקס או מערכת הפעלה אחרת בכונן הזה

תנסה לעלות את המחשב מ CD של לינוקס או מערכת הפעלה אחרת בכונן USB (או כונן CD אחר), תכניס סתם דיסק CD ו DVD לכונן הזה ותבדוק שהם נפתחים

תנסה גם CD וגם DVD - אאלט בכונן יש לייזר שונה לכל סוג של דיסק (לא בטוח אם זה בקריאה או בצריבה)

אם יש אבק אל הראש של הכונן : תשים אותו הפוך אל משטח אופקי (רצפה וכו) ותכפכף אותו

תנקה את הכונן אם דיסק ניקוי (אם יש לך) או תפתח ותנקה אם לחץ אוויר (זהירות לחץ חזק מדיי יכול להזיז את הראש)

זיהוי מתוך מערכת ההפעלה יכול לזהות רק עד לבקרים שיש בתוך הכונן, וגם כאן לא את כל התקלות. אם יש תקלה בכונן במשהוא אחר (לא בבקרים) או תקלה קשה יותר לזיהוי, למערכת ההפעלה אין דרך לראות אותה

פורסם

עם הצורב מעל לשנתיים, הגיע הזמן להעיף אותו.

בעצם, תעשה חשבון שלך, 120 ש"ח לעומת טירטורים

ובזבוז זמן ועצבים.

:xyxthumbs:

פורסם

אם הצורב לא מזהה דיסקים ולא עושה את התפקיד המרכזי שלו מה אתה עוד צריך בשביל להוכיח שהוא ככל הנראה תקול?

במידה והוא מזוהה על ידי מערכת ההפעלה ואין זיהוי סידרתי של דיסקים [ולא רק ב1-2], החלף את הצורב.

אתה יכול לקחת את מה שאיש מספרים אמר לך , זה לא סיפור לפתוח את הכונן ולבדוק אולי באמת יש בעיה מכנית או אבק כלשהו שמה ,אל תדליק את הכונן שהוא פתוח יש רמת קרינה[נמוכה] שנפלטת.

פורסם

אל תדליק את הכונן שהוא פתוח יש רמת קרינה[נמוכה] שנפלטת.

איזה קרינה ? מה זה פה יפן ? יש שם בסה"כ לייזר ב- class 1

לפותח הדיון:

אם יש לך חשדות לגבי תקינות הצורב אני ממליץ שתבדוק אותו על מחשב אחר וגם תעשה ניקוי עם דיסק ניקוי כפי שכבר הומלץ.

פורסם

איזה קרינה ? מה זה פה יפן ? יש שם בסה"כ לייזר ב- class 1

לפותח הדיון:

אם יש לך חשדות לגבי תקינות הצורב אני ממליץ שתבדוק אותו על מחשב אחר וגם תעשה ניקוי עם דיסק ניקוי כפי שכבר הומלץ.

אני מזהיר את מה שאני צריך להזהיר.

פורסם

תסתיר אם משהוא את הראש של הכונן אם אתה מפעיל אותו פתוח

עם הצורב מעל לשנתיים, הגיע הזמן להעיף אותו

תודות לאנשים כמוך יש לי סטוק של צורבים תקינים בחינם

פורסם

^^^^

יופי, אז תתן לפותח הדיון אחד !

אני יכול לנדב לך עוד ערימה של צורבים,

מאלה שאנשים ביזבזו עליהם מיטב זמנם,

אולי תחלץ גם משם " מציאות " .

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים