עבור לתוכן

שאלות בקשר השפעת המעבד בתכנות.'

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אהו,הדיון הסתיים,הדיון היה פרקטי לא עקרוני.

בכ"מ,נתראה עוד 3 חודשים,אפשר לנעול.

• תגובות 33
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל עוד לא נעלו, אני אוסיף קצת מידע:

בתור סטודנט שניה שניה במגמת הנדסת תוכנה, עד עכשיו כל התוכניות (בדרך כלל לא יותר מ-200 שורות לכל תוכנית) התקמפלו בזמן מקסימלי של 10 שניות על מחשב עם מעבד...אטום(!) שהוא בערך בסדר גודל של מה שציינו כאן כבר (פנטיום 3). בפרוייקט גמר שלי (הנדסאי אלקטרוניקה איי שם בשנות האלפיים המוקדמות), בעבודה של כ-40 דפים (אסמבלי של 8051) הקימפול ערך כ-3 דקות וגם זה אך ורק בגלל העובדה שזה היה דרך IDE ובמהירות של כמה אלפי באודים (לאוהבי הנוסטלגיה).

למה אתה לא צריך לדאוג לאומטימיזציה של מעבד זה או אחר? זה היה צריך להדאיג אותך אם ורק אם אחת מיצרניות המעבדים הייתה שולטת בשוק ביד רמה, וגם אז, שתי היצרניות תומכות באותו סט פקודות (למעט כמה יחודיות לכל אחת מהן), הקומפילרים ידאגו לאופטימיזציה בשבילך.

ובקשר לאינטל - היסטורית לפחות החלפת הסוקט שלהם יותר תכופה מזו של AMD, משמע אם תרצה לשדרג תצטרך לקנות שוב לוח אם חדש. אבל זה שולי בדרך כלל, תוכניתן לא צריך מחשב קיצוני במרבית הפעמים (אלא אם אתה באמת עוסק בפיזיקה ועיבודי תמונה רבים).

פורסם

שוב - כל עוד לא נעלת, רגע לפני שאתה עושה שטות בגלל ליצן מהאינטרנט -

כולם מדברים שטויות.

אתה רוצה מעבד מהיר מהדור האחרון כי בסופו של דבר אתה תעבוד בסביבת עבודה עשירה ותעשה הרבה קימפולים ושינויים שוב ושוב.

זה, ורוב שאר הדברים שהצלחת לגבב פה, זה קשקוש לא רלוונטי בעליל.

נשמע כאילו קראת על כל מיני דברים ואתה מנסה לשפוך את ה"ידע" שלך.

לתיכון, באמת שכל פנטיום 3 או AMD מקביל ומעלה, עם 100 מגה זיכרון יספק את כל צרכיך הלימודיים.

כל מחשב מודרני, ובטח לגיימרים, מתאים לתכנות. הדרישות הן מאוד נמוכות.

לגבי הקשקוש על "תוכניות תובעניות" או "זמן קימפול" או "אופטימיזציה לוירטואליזציה", כל זה נכון. אבל זה רחוק שנות אור ממך.

לא יהיה לך מושג איך כותבים בכלל תוכניות תובעניות כל כך עד שתגיע לתואר באוניברסיטה, ועד אז, בוודאי תחליף מחשב או שניים, וגם אז, זה יהיה בקורסים מאוד ספציפיים שדורשים תכנות תובעני.

למפרט תתרכז בגיימינג שלך, בלימודים תתרכז בללמוד :)

(הכותב מסיים את התואר באוניברסיטה, עובד בתחום, ומוסר לך בהצלחה)

פורסם

אין לך בכלל מה לדאוג.

אני עברתי את כל השלבים של התואר כולל עבודה באינטל עצמה מול מחשבים חלשים.

אין לזה על השפעה על תיכנות .....תתפלא אפילו לגלוש באתר פשוט דורש יותר משאבים מלתכנת קוד ...

כל מחשב בן 10 שנים יתן לך את כל מה שאתה צריך

(אני מהנדס תוכנה כבר 6 שניים ואת רוב הזמן שלי היה מול מחשב פנטיום 4 3GHZ עם HT....)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים