עבור לתוכן

יעוץ\בקשה לשדרג את המעבד והלוח אם התקציב 1500-1600

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה לשדרג את הלוח אם והמעבד .

התקציב שלי הוא 1500 , חריגה 1600 .

ומה שאני רוצה לקנות זה למשחקים כמעט ובלבד וקצת גם לעריכת סרטונים למשחקים ..

עכשיו מה שהציעו לי זה ככה:

Gigabyte GA-PH67-UD3 H67 CHIPSET:

http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2268

וIntel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Box :

http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2327

[סליחה אם אסור לפרסם לינקים]

יש לי כרטיס מסך Gigabye Nvidia 460GTX 1GB

והראם שלי זה Corsair 2x2GB

מעבד E8300

וראם לא כל כל כך זוכר

וקירור אני לא בטוח שיש לי כל כך משהו טוב .. אני לא מבין בדברים האלה ..

ספק כוח: Seasonic 62-W S12

אם זה משנה כל הפרטים האלה .

טוב אז יש לי כמה שאלות .

עכשיו ככה , יש אולי משהו יותר טוב במחירים האלה ?

אין לי כזה קירור טוב .. זה משנה ?

צריך להתאים את המארז ללוח אם ? כי אני פעם שמעתי משהו על זה ..

מאיפה אתם הכי ממליצים לקנות ?

תודה רבה לעוזרים :] .

יום טוב שיהיה

פורסם

אוקיי אז ראשית ברוך הבא וכמובן שאתה יכול להדביק כאן לינקים למוצרים מחנויות :)

שנית, אנא קרא את חוקי הפורום וערוך את כותרת הדיון בהתאם אחרת הדיון ינעל

מידע שאתה יכול להוסיף לכותרת על מנת להפוך אותה לאינפורמטיבית הם בין היתר תקציב הקנייה, השימושים הצפויים למערכת או דרישות מיוחדות מהרכיבים החדשים.

ולאחר שערכת את הכותרת..

סביר להניח שהזיכרונות שברשותך הם מסוג DDR2 ובשל כך לא יתאימו לפלטפורמה החדשה, לכן תצטרך לקנות זיכרונות DDR3 מעבר ללוח אם ומעבד חדשים. זה לא מוחלט ואפשרי שיש לך כרגע לוח Combo שתומך בשני הסוגים (ולכן אפשרי שיש לך DDR3) אבל עדיף שתבדוק את זה בתוכנה CPU-Z וגם לא יזיק אם תעלה לכאן תמונה מלשונית SPD על מנת שנוכל לוודא ביחד.

אין לך קירור טוב- אני לא יודע איזה קירור יש לך כרגע אבל המעבד שבחרת הוא בגרסת Box וככזה מגיע עם גוף הקירור הפשוט של אינטל. אין זה לאו דווקא קירור לא טוב בכל אופן אבל יש שמעדיפים לקנות מעבד בגרסת Tray (ללא קירור) ולקנות קירור צד שלישי אשר יקרר בצורה טובה יותר למען אוברקלוקינג, שיהיה שקט יותר או שילוב של כמה פקטורים. בשביל המלצה או ייעוץ לגבי הקירור למעבד אני מציע שתפתח דיון בפורום המתאים (פורום קירור).

לגבי מארז ולוח- כן, ישנם תקנים של גדלים בנוגע ללוחות ולכן צריכה להיות התאמה. זה לא ביג דיל כי ישנם שני סטנדרטים דיי נפוצים בלוחות אשר רוב המארזים תומכים בהם. אם אתה רוצה להרגיש בטוח אז אתה יכול לבדוק את גודל התקן של הלוח ואת התמיכה של המארז (באתר היצרן ובדף המוצר הספציפי). חפש ATX או Micro-ATX, כלומר אם בחרת בלוח ATX אז נחוץ שגם המארז יתמוך בגודל התקן הזה. כמו שאמרתי מדובר בתקן הנפוץ והשכיח ביותר כך שאני בספק אם המארז שלך אינו מתאים, אבל אם המארז שלך קטן מידי או ששמת עין על איזשהו מארז HTPC אז במוקדם או במאוחר תגלה אילו מתאימים ואילו לא.

מאיפה ממליצים לקנות? זה לא ממש הפורום לזה, בנוגע לחנויות אתה תמיד יכול לפתוח דיון בפורום כללי.

בחזרה לנושא העיקרי, לוח אם ומעבד, תצטרך לבדוק את עניין הזיכרון שמא מדובר בזיכרונות DDR2 ואולי תצטרך להגדיל את התקציב או שהתקציב יישאר כפי שהוא ונצטרך להתאים לוח ומעבד זולים יותר. אז בקיצור.. תערוך את הכותרת ותברר את נושא הזיכרונות.

יום טוב גם לך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ראשית ברוך הבא וכמובן שאתה יכול להדביק כאן לינקים למוצרים מחנויות :)

שנית, אנא קרא את חוקי הפורום וערוך את כותרת הדיון בהתאם אחרת הדיון ינעל

מידע שאתה יכול להוסיף לכותרת על מנת להפוך אותה לאינפורמטיבית הם בין היתר תקציב הקנייה, השימושים הצפויים למערכת או דרישות מיוחדות מהרכיבים החדשים.

ולאחר שערכת את הכותרת..

סביר להניח שהזיכרונות שברשותך הם מסוג DDR2 ובשל כך לא יתאימו לפלטפורמה החדשה, לכן תצטרך לקנות זיכרונות DDR3 מעבר ללוח אם ומעבד חדשים. זה לא מוחלט ואפשרי שיש לך כרגע לוח Combo שתומך בשני הסוגים (ולכן אפשרי שיש לך DDR3) אבל עדיף שתבדוק את זה בתוכנה CPU-Z וגם לא יזיק אם תעלה לכאן תמונה מלשונית SPD על מנת שנוכל לוודא ביחד.

אין לך קירור טוב- אני לא יודע איזה קירור יש לך כרגע אבל המעבד שבחרת הוא בגרסת Box וככזה מגיע עם גוף הקירור הפשוט של אינטל. אין זה לאו דווקא קירור לא טוב בכל אופן אבל יש שמעדיפים לקנות מעבד בגרסת Tray (ללא קירור) ולקנות קירור צד שלישי אשר יקרר בצורה טובה יותר למען אוברקלוקינג, שיהיה שקט יותר או שילוב של כמה פקטורים. בשביל המלצה או ייעוץ לגבי הקירור למעבד אני מציע שתפתח דיון בפורום המתאים (פורום קירור).

לגבי מארז ולוח- כן, ישנם תקנים של גדלים בנוגע ללוחות ולכן צריכה להיות התאמה. זה לא ביג דיל כי ישנם שני סטנדרטים דיי נפוצים בלוחות אשר רוב המארזים תומכים בהם. אם אתה רוצה להרגיש בטוח אז אתה יכול לבדוק את גודל התקן של הלוח ואת התמיכה של המארז (באתר היצרן ובדף המוצר הספציפי). חפש ATX או Micro-ATX, כלומר אם בחרת בלוח ATX אז נחוץ שגם המארז יתמוך בגודל התקן הזה. כמו שאמרתי מדובר בתקן הנפוץ והשכיח ביותר כך שאני בספק אם המארז שלך אינו מתאים, אבל אם המארז שלך קטן מידי או ששמת עין על איזשהו מארז HTPC אז במוקדם או במאוחר תגלה אילו מתאימים ואילו לא.

מאיפה ממליצים לקנות? זה לא ממש הפורום לזה, בנוגע לחנויות אתה תמיד יכול לפתוח דיון בפורום כללי.

בחזרה לנושא העיקרי, לוח אם ומעבד, תצטרך לבדוק את עניין הזיכרון שמא מדובר בזיכרונות DDR2 ואולי תצטרך להגדיל את התקציב או שהתקציב יישאר כפי שהוא ונצטרך להתאים לוח ומעבד זולים יותר. אז בקיצור.. תערוך את הכותרת ותברר את נושא הזיכרונות.

יום טוב גם לך.

איך לשנות את הכותרת ? אני לא ידעתי איך :\ ?

ואגב אמרו לי משהו כזה:

כל מעבדי הCORE של אינטל לא יתאימו לך בגלל שהם תומכים רק DDR3

וצ'יפסט סדרת 50 לא תומך בI5\I7 2XXX

האופציה הכי טובה בשבילך זה AMD שיש לוחות שכן תומכים DDR2

AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX , יחידות 1

₪720

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=927

Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 AMD770 CHIPSET, יחידות 1

₪371

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1091

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

אז עכשיו , אני מעדיף את הI5 והמעבד שהבאתי מה שרמשתי בהודעה הראשונה .

אבל יהיה הבדל בביצועים ? איזה יותר טוב ?

לפי דעתי אני מעדיף לקנות I5 לא ? ואין לי בעיה לקנות גם זכרונות .

אבל אם אפשר שתביא לי גם זכרונות אבל משהו לא יקר וטוב אם יש .

תודה :] .

פורסם

שמח שערכת את הכותרת.

אין צורך לצטט הודעות שמעליך, זה ברור למי אתה מגיב.

מה שנאמר לך הוא פחות או יותר מה שאני אמרתי, רק שאני לא לוקח את זה כברור מאליו משום שאני לא יודע איזה זיכרון יש לך (מעבד E8300 מעיד על DDR2 אבל זה לא 100%). אז שוב, תבדוק אילו זיכרונות יש לך. אולי דווקא יש לך זיכרונות DDR3.

את השורה השנייה של מה שאמרו לך אני לא ממש מבין. הלוח שרשמת הוא מסדרה 6 ולא 5, אבל שיהיה..

פורסם
  • מחבר

שמח שערכת את הכותרת.

מה שנאמר לך הוא פחות או יותר מה שאני אמרתי, רק שאני לא לוקח את זה כברור מאליו משום שאני לא יודע איזה זיכרון יש לך (מעבד E8300 מעיד על DDR2 אבל זה לא 100%). אז שוב, תבדוק אילו זיכרונות יש לך. אולי דווקא יש לך זיכרונות DDR3.

את השורה השנייה של מה שאמרו לך אני לא ממש מבין. הלוח שרשמת הוא מסדרה 6 ולא 5, אבל שיהיה..

יש לי DDR2 .. בדקתי ..

עכשיו אני מעדיף לקנות את הI5 והGigabyte GA-PH67-UD3 H67 CHIPSET שזה עדיף לדעתי לא ?

וכמה יעלה לי לשדרג לDDR3 זכרונות אבל משהו זול וטוב ? [4GB]

פורסם

:)

את השאלה הראשונה אני לא מבין. אתה מדבר על לוח ומעבד ואתה שואל אם זה עדיף. עדיף על פני מה?

לגבי הלוח- שים לב שאתה מקבל גרסה B3.. כלומר GA-PH67-UD3-B3.

ולגבי הזיכרון- כל מודול שעונה למאפיינים הבאים יתאים: DDR3 1333/1600MHz ומתח של עד (וכולל) 1.575V. למשל:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=771042

פורסם

wezljkz, למה בכלל לשדרג את המערכת שלך? איפה אתה מרגיש שהמעבד הנוכחי כבר לא מספק אותך (אם במשחקים אז תציין בבקשה באיזו רזולוציה אתה משחק).כמו כן, המפרט שציינת בהודעה הראשונה שלך ממש לא משתלם. לוח PH הוא לא בחירה טובה. אם אין כסף ללוח עם ערכת שבבים P67 אז עדיף לרוב לבחור בלוח H67 כך שלפחות בעתיד תוכל לנצל את הליבה הגרפית המובנית במעבד (וגם אם לא זה לא יקרה בסוף, לא מזיק שקיימת האפשרות).אבל לפני שממשיכים בדיון על רכיב כזה או אחר תענה בבקשה על השאלה למה אתה מעוניין לשדרג את המערכת הקיימת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים