עבור לתוכן

שאלה לגבי התאמת זיכרון DDR3 ללוח אם Gigabyte EP35C-DS3R

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי המרכיבים הבאים:

מעבד: C2D E8400

לוח אם: Gigabyte EP35C-DS3R

זיכרון: Kingston 2GB DDR2 800MHZ

ברצוני להחליף את הזכרונות הקיימים בחדשים של DDR3 במהירות 1333MHZ.

מבדיקה שעשיתי(בחוברת), לא אמורה להיות בעיה.

חשבתי להתקין את זה: http://www.skypc.co.il/pl_product~PT-D3G4K-13C7~15~0.htm

האם זה באמת יתאים? למישהו ידוע על בעיה כלשהי שיכולה להתעורר?

תודה

פורסם

לא זה לא יתאים פיזית החיבורים הם חיבורים שונים לכן אי אפשר לשים כרטיס DDR2 בלוח שתומך בDDR3 ולהפך.

פורסם

^הלוח הזה הוא Hybrid כלומר מכיל גם בקר זכרון ל-DDR2 (ארבעה חריצים) וגם בקר זכרון ל-DDR3 (שני חריצים), כך שמעשית במקרה הזה זה כן אפשרי.

אולם, זה מיותר לגמרי. אין לך שום סיבה להחליף מזכרון DDR2 לזכרון DDR3 כי לא תהיה לזה שום השפעה על ביצועי המערכת בפועל. מה שבעיקר חשוב בזכרון הוא הנפח, וכל עוד יש לך נפח מספק לשימושים שלך, אין שום סיבה לבצע שינוי. אם חסר זכרון, אז פה כבר צריך לבחון מה העלות של הוספת הנפח החסר מסוג DDR2 בהשוואה לקניית נפח כזה מסוג DDR3.

כמו כן, ערוך בבקשה את הכותרת, במקום לכתוב "ללוח אם....", ציין פשוט את דגם הלוח.

פורסם

עריכה: טעות שלי בלוח שלך כמו ש About:blank אמר יש אפשרות לDDR3, השאלה אים אתה צריך להוסיף נפח כי אין ממש הבדל בין

DDR2 לDDR3 ההבדל היחיד זה סוג החיבורים שהוא שונה.

פורסם

כן הזיכרונות יתאימו מעולה, רק שים לב עם אין קוונה לעשות OC מטורף אתה יכול לקחת 2 סטיקים פשוטים ב200 שקל או אפילו פחות.

פורסם
  • מחבר

^הלוח הזה הוא Hybrid כלומר מכיל גם בקר זכרון ל-DDR2 (ארבעה חריצים) וגם בקר זכרון ל-DDR3 (שני חריצים), כך שמעשית במקרה הזה זה כן אפשרי.

אולם, זה מיותר לגמרי. אין לך שום סיבה להחליף מזכרון DDR2 לזכרון DDR3 כי לא תהיה לזה שום השפעה על ביצועי המערכת בפועל. מה שבעיקר חשוב בזכרון הוא הנפח, וכל עוד יש לך נפח מספק לשימושים שלך, אין שום סיבה לבצע שינוי. אם חסר זכרון, אז פה כבר צריך לבחון מה העלות של הוספת הנפח החסר מסוג DDR2 בהשוואה לקניית נפח כזה מסוג DDR3.

כמו כן, ערוך בבקשה את הכותרת, במקום לכתוב "ללוח אם....", ציין פשוט את דגם הלוח.

הנפח הקיים כבר לא מספיק לי כל כך.

בשביל להוסיף עוד 2GB של DDR2 800MHZ (מה שיש לי כרגע) אני אוציא לפחות 170 ש"ח.

בשביל 4GB זיכרון של DDR3 1333MHZ(מגבלת המקסימום של הלוח) אני יכול להוציא במקרה הכי זול 190 ש"ח.

ככה שאם עושים את השיקול הזה, נראה משתלם.

זכרונות DDR2 נהיו יקרים(או ש-DDR3 הוזלו משמעותית).

מה גם שאני מתכנן OC קל-בינוני(עשיתי זאת בעבר אבל החזרתי לברירת מחדל).

פורסם

בשביל OC קל עד בינוני הזיכרונות הבאים יספיקו http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1921 , ועם יש כוונה לשדרוג בעתיד של המערכת וOC בינוני עד כבד קח את הזיכרונות בהודעה הראשונה שלך :xyxthumbs:

פורסם

אני עדיין חושב שזכרון ש-4G של DDR3 (אתה צריך לקנות זכרון בתצורת 2x2GB) עדיין יותר יקרים מעוד 2GB של DDR2, אבל ההפרש באמת לא גדול אז אני מבין את ההחלטה שלך.

הזכרון שציינת הוא בסדר גמור, רק שאולי יש זולים ממנו (אתה גם לא חייב ערכה "ייעודית". אם תמצא מודול זכרון בודד בנפח 2GB שקניית שניים ממנו זולה מערכה, זאת גם אפשרות).

תמיד יתכנו בעיות של חוסר התאמה בין זכרון מסוים לערכת השבבים ואי אפשר להיות בטוחים אף פעם לגמרי מראש, אך באופן כללי לא צריכה להיות שום בעיה והסיכוי לאי תאימות הוא נמוך מאוד.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין חושב שזכרון ש-4G של DDR3 (אתה צריך לקנות זכרון בתצורת 2x2GB) עדיין יותר יקרים מעוד 2GB של DDR2, אבל ההפרש באמת לא גדול אז אני מבין את ההחלטה שלך.

הזכרון שציינת הוא בסדר גמור, רק שאולי יש זולים ממנו (אתה גם לא חייב ערכה "ייעודית". אם תמצא מודול זכרון בודד בנפח 2GB שקניית שניים ממנו זולה מערכה, זאת גם אפשרות).

תמיד יתכנו בעיות של חוסר התאמה בין זכרון מסוים לערכת השבבים ואי אפשר להיות בטוחים אף פעם לגמרי מראש, אך באופן כללי לא צריכה להיות שום בעיה והסיכוי לאי תאימות הוא נמוך מאוד.

אכן יותר יקר אבל ההפרש הוא קטן לכן זה נראה כדאי.

תודה לכולם !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים