עבור לתוכן

מעבד+לוח אם לצורך משחקים בתקציב 2000-3000שקל

Featured Replies

פורסם

בכל מקרה מה שרציתי לומר, צוואר הבקבוק שלך הוא המסך (הרזולוצייה). אין בכך משום לגרוע ביצועים (להלן FPS)

אם אתה מקבל FPS נמוך (כמה קיבלת?) אז הבעייה היא בהגדרות או משהו אחר, לא במסך ולא בכרטיס המסך.

• תגובות 44
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הבעייה במעבד :)

פורסם
  • מחבר

מצאתי עוד משהו מאוד מעניין... יש משחקים שבהם ברגע שאני מוריד את הקרוס פייר הFPS גבוהה יותר (כגון STARCRAFT 2 ו NEED FOR SPEED SHIFT 2) ויש משחקים כגון Battlefield bad company 2 שבהם הFPS בקרוספייר יותר טוב בכ20 FPS.

האם זה אומר שלמשחקים האחרים פשוט אין תמיכה לקרוספייר או שאני ממהר להסיק מסקנות.

פורסם

אין שום סיכוי שהמעבד שלו צוואר בקבוק, למען השם, יש לו I7 920.

פורסם

:kopfpatsch: . הבעיה כאן היא המסך וזה לא קשור בכלל לCF, מה לא מובן כרטיס אחד של HD6870 זה צוואר בקבוק למסך שלו, ולבנאדם יש CF של HD6870 הכוח שהם יוצרים ביחד יוצר צוואר בקבוק כל כך גדול למסך הזה שפשוט אין כאן ניצול כלל, אני בטוח שהמסך שהמלצתי יפתור יפה מאוד את הבעיה ועם לא אז קונים עוד אחד ומחברים ביחד ככה http://www.overclock.net/ati/591413-official-ati-eyefinity-club-5.html , כן אין מה לעשות העסק יקר קצת לא נוח בהתחלה אבל זאת הדרך היחידה, לקנות מסך חדש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

?????? על מה אתה מדבר?!

שני הכרטיסים האלו לא יוצרים שום צוואר בקבוק למסך, אולי אם כבר למעבד בגלל התדר הנמוך. בטח ובטח שאין דבר כזה של"אין ניצול כלל" כמו שאתה מתאר. הכרטיסים הללו מנוצלים עד תומם גם ברזולוציה הזו, מה שקורה פה הוא overkill וזהו דבר שונה לגמרי מצוואר בקבוק.

שנית, אני מעוניין להבין, איך לעזעזל כולכם הגעתם למסקנה שהמסך היא הבעיה? הרי הבנאדם בפירוש אומר שהמשחקים שלו לא רצים חלק, ואם הם לא רצים חלק ברזולצויה כל כך נמוכה, איך רזולוציה גבוהה יותר תשפר את הבעיה? היא אולי רק תחמיר אותה. כך שאולי יש לבחור אוברקיל, אבל המסך הוא בשום פנים לא הבעיה כרגע. ככה שתפסיק לומר לבחור שהדרך היחידה שלו היא לקנות מסך חדש, כי זה לא יפתור שום בעיה ואתה רק גורם לו להוציא כסף מיותר שלא מגיע מהכיס שלך.

לפותח הת'רד, ישנם לוחות-אם שמהירות חריצי ה-PCI-E תוכננו להתחלק בין שאר חלקים (USB3 ו-SATA וכו'), תבדוק בביוס ששני חריצי ה-PCIE עליהם יושבים הכרטיסים עובדים על 16x, יכול להיות שהחריץ השני עובד על X1/X4 ובגלל זה אתה מרגיש שרק כרטיס אחד עובד, כמו שאמרת.

הדבר השני שאני יכול לחשוב עליו כרגע הוא לעדכן דרייברים, ותוודא שאתה מוריד את ה-application profile של AMD, ללא הפרופיל אתה לא תוכל להריץ מערך כרטיסים, ויש משחקים בהם אתה תקבל negative scaling ללא הפרופיל, משמע ביצועים גרועים יותר כאשר crossfire פועל.

פורסם

מצאתי עוד משהו מאוד מעניין... יש משחקים שבהם ברגע שאני מוריד את הקרוס פייר הFPS גבוהה יותר (כגון STARCRAFT 2 ו NEED FOR SPEED SHIFT 2) ויש משחקים כגון Battlefield bad company 2 שבהם הFPS בקרוספייר יותר טוב בכ20 FPS.

האם זה אומר שלמשחקים האחרים פשוט אין תמיכה לקרוספייר או שאני ממהר להסיק מסקנות.

Bad company 2 הם אחד המשחקים בהם אתה תקבל negative scaling כאשר אין פרופיל מותקן. כך שאני מאמין שזו הבעיה שלך.

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx

הדרייבר האחרון. תתקין, restart ובדוק שנית.

פורסם
  • מחבר

הורדתי והתקנתי כבר את הדריבר האחרון וגם את הפרופיל http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/crossfirex-app-profiles.aspx זה נכון?

והאמת היא ש CFCB2 דווקא מראה ביצועים משופרים בקרוס פייר.

אבל STARCRAFT 2 ו NEED FOR SPEED SHIFT 2 לא.

פורסם

.

פורסם

yossi77

יש קשר מאוד גדול בין כרטיס מסך לבין המסך...

כמו שתקנה מעבד למחשב והלוח לא יהיה מסוגל להוציא ממנו את המיטב

רזולוציה גבוהה יותר.. נותנת לך פריימים מהירים יותר וחלקים יותר ...כמו כן זמן תגובה של המסך

מן הסתם אם יש לו כרטיס מסך שלא יכול לנצל את המיטב שלו ....בגלל רזולוציה של המסך ברור שהוא יראה תקיעות במשחק

סגנון ("לאגים") שזה יותר קשור למשחקי רשת אבל לא חשוב אני מקווה שהבנת את התמונה...

אם אתה רוצה עוד חוות דעת נוספת תפתח אשכול חדש בכרטיסי מסך.. ותכתוב את דגם המסך שלך וכרטיס המסך ותיראה איזה תגובה תקבל על כך

לא יעלה לך שקל לבדוק את המחשב אם מסך אחר רק תבדוק את זה

בהצלחה :xyxthumbs:

כי אצלי זה הסתדר מצוין כאשר החלפתי מסך

ממתי ללוח-אם יש קשר לביצועים של המעבד? אתה אולי מתכוון לצוואר בקבוק, ואז במקרה הזה אתה מתכוון שכרטיס המסך לא יוציא את המיטב במידה והמעבד חלש. צוואר בקבוק ו-overkill הם שני דברים שונים לגמרי.

וצר לי, אך אתה טועה ומטעה. הגיון פשוט, ככל שהרזולוציה גבוהה יותר כך גובר העומס על המעבד הגרפי, כיוון שיש יותר שטח לעבד. אז אם כבר - הפריימים יורדים ככל שעולים ברזולוצייה, והמשחק נהיה פחות חלק. זמן תגובה של המסך לא קשור לדיון בכלל.

"מן הסתם אם יש לו כרטיס מסך שלא יכול לנצל את המיטב שלו ....בגלל רזולוציה של המסך ברור שהוא יראה תקיעות במשחק"

שוב, מה שאתה מתאר הוא צוואר בקבוק, וזה לא המקרה. גם ברזולוצייה נמוכה ביותר הכרטיס יהיה מנוצל עד תומו. תקרא שני-שלושה פוסטים למעלה, הסברתי מדוע זה קורה.

מסך כמו שלימדו אותך בכיתה ג', הוא פלט, והוא אינו קשור לחומרה בכלל. לצורך העניין, גם אם תחבר קופסת נעליים עם יציאת DVI לאותו מחשב של פותח האשכול, הבעיה לא תשתנה.

פורסם

.

פורסם

/עוד. כמה פרצופים...אבל בינתיים הבן אדם יכול לבזבז הרבה כסף על מסכים ולוחות אם.

תראה, לוח אם הוא ערימה של חוטים שנועדה לחבר הכל, הוא לא קשור לביצועים בגרוש אלא אם הוא מתקלקל או נשרף.

רזולוציה גבוהה לא יכולה לתת שיפור בביצועים, זה כ"כ דבילי לחשוב ככה שאינלי דוגמאות לזה :nixweiss:

אתה רוצה להגיד לי שעדיף כרטיס חלש למסכים יותר קטנים? זה כוח עיבוד נטו לנצל אותו או לא זה כבר שאלה אחרת

פורסם

זה כמו להגיד שלבוגאטי ויירון יש 150 כ"ס פחות בכביש בלי שוליים ו-350 כ"ס פחות בכביש דו סטרי.

פורסם

כמו יחברה של ילדים קטנים אתם ...

אם זה כמו שאתם אומרים אז בפורם הזה גרמו לי לקנות מסך חדש על סתם...

זה מה שהסבירו לי פה ולא כי אני חושב ככה

לבוא ולעשות פרצופים על ידע מוטעה זה ממש לא יפה...אפשר להסביר את זה גם בצורה יפה

(אין קשר בין כרטיס מסך למסך למדתי משהו חדש מבחינת בצועים ) תודה ולא תודה על הדרך שבה נאמרו הדברים

פורסם

כמו יחברה של ילדים קטנים אתם ...

אם זה כמו שאתם אומרים אז בפורם הזה גרמו לי לקנות מסך חדש על סתם...

זה מה שהסבירו לי פה ולא כי אני חושב ככה

לבוא ולעשות פרצופים על ידע מוטעה זה ממש לא יפה...אפשר להסביר את זה גם בצורה יפה

(אין קשר בין כרטיס מסך למסך למדתי משהו חדש מבחינת בצועים ) תודה ולא תודה על הדרך שבה נאמרו הדברים

kupstar, הסברתי בדיוק בשני פוסטים מדוע אין שום קשר בין המסך לבין הכרטיס מסך.

בסופו של דבר אתה זה שהפנת אותי לגוגל, והתעקשת שאני טועה.

בכל אופן, שני מסכים טובים מאחד. ;)

פורסם

הודעות לא קשורות לנושא הדיון ובעלות אופי גבולי נמחקו מהדיון.

כמו כן, שקלתי אף לנעול את הדיון מכיוון שפותח הדיון לא הגיב בו כבר יומיים והדיון מיצה את עצמו מהבחינה הזאת, אבל לבסוף החלטתי להשאיר אותו פתוח.

אתם רוצים לדון? בבקשה, אך תשמרו על תרבות דיון נאותה.

תודה.

עריכה:

אני רואה שהמסר לא עבר ולכן תגובות ההמשך המיותרות נמחקו והדיון ננעל באופן זמני.

DuDsAn, זה הדיון שלך, אם תרצה לפתוח אותו שלח לי בבקשה הודעה פרטית והוא ייפתח שוב. לעת עתה הוא ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים