עבור לתוכן

מעבד+לוח אם לצורך משחקים בתקציב 2000-3000שקל

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אני מעוניין להחליף את הלוחם אם (MSI X58 PLATINUM) והמעבד (i7 920 2.67GHZ).

אני מחליף כי הבנתי שהמעבד שלי קצת ישן והוא גורם לחלק מהמשחקים לרוץ לא חלק...

האם לדעתכם באמת הלוח והמעבד אינם מספיק חזקים ? האם כדי להחליף רק מעבד ולקנות i7 950 3.06GHZ.

או שעדיף כבר להחליף לוח אם ומעבד חדש... ואם כן אילו הייתם ממליצים? תריצו אפשרויות אני כבר אדאג לצד הכלכלי :) .

שאר המפרט שלי:

CROSSAIR 950W

ATI Radeon HD6780 1GB X2 CROSSFIRX

6GB RAM GIEL

• תגובות 44
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המערכת שלך ממש לא ישנה ובטח שלא "חלשה". אין שום סיבה או טעם לשדרג מערכת כזאת.

אם כבר אתה רוצה לסחוט ממנה עוד קצת, תבצע לה OC.

איפה בדיוק אתה מרגיש את הבעיה במשחקים? לפי המפרט שציינת בהודעה שלך לא צריכה להיות לך שום בעיה במשחקים. באיזו רזולוציה אתה משחק?

פורסם
  • מחבר

משחק ברזולוציה 1400:900 , והFPS שלי כשאני שם על האופשרויות הכי גבוההות די נמוך.

בנוסף אני מרגיש תקיעות.

לפי מה שנאמר לי זה בגלל המעבד שלי.

דוגמא למשחקים : Starcraft 2 ; battlefield bad company 2 , call of duty black ops , crysis 2 ,

ועכשיו אני מורד NEED FOR SPEED SHIFT 2 ואני כבר מפחד לראות את התוצאות :).

פורסם

המעבד לא מיושן, לא חלש ולא הוא מקור הבעיה. מלכתחילה הוא לא מעבד משתלם למשחקים מהבחינה שהיית יכול לקנות מעבד הרבה יותר זול ולקבל אותו דבר אם לא אפילו קצת יותר, אבל מה שנעשה כבר נעשה והוא כאמור לא הבעיה.

אם כבר משהו, אז התדר סטוק של המעבד שלך קצת נמוך ואם תבצע OC לאזור ה-3Ghz זה בטח לא יזיק.

הבעיה היותר גדולה שלך היא הרזולוציה. אתה משחק ברזולוציה שנחשבת לנמוכה. עם מערך כמו שלך אתה צריך לשחק ברזולוציה של 1920x1080 לפחות (אם לא 1920x1200). ברזולוציה נמוכה כזאת אתה למעשה מגביל לגמרי את מערך הכרטיסים הגרפיים שלך ובכל מקרה אי אפשר לקבל ברזולוציה כזאת חווית משחק איכותית מדי. משחקים של ימינו עם החומרה של ימינו מיועדים להיות משוחקים ברזולוציות גבוהות.

ברזולוציה נמוכה המעבד הוא צוואר הבקבוק ולכרטיס הגרפי חשיבות נמוכה יותר. אם תעלה תדר למעבד אני בטוח שתחוש בשיפור מה, אבל עדיין, לא תוכל לקבל חווית משחק מלאה. ככל שעולים ברזולוציה החשיבות של המעבד (מסף מסוים) יורדת והחשיבות של הכרטיס הגרפי עולה. במערך כמו שלך זה פשוט עוול לשחק ברזולוציה כזאת נמוכה.

אם יש לך אפשרות לחבר את המערכת שלך למסך באחת מהרזולוציות הנ"ל לשם בדיקה, אני ממליץ לעשות זאת רק כדי לבסס או לפסול את ההנחה שכרגע אתה בעיקר מוגבל על-ידי הרזולוציה.

אתה גם יכול בכל מקרה לבצע בדיקת מאמץ למעבד ולראות שהוא מעלה מכפלה ומגיע לתדר המרבי שלו.

פורסם
  • מחבר

תשובה משוקעת ללא ספק תודה.

שתי שאלות :

1. איך אני מבצע OC למעבד... ניסתי פעם אחת כבר למעבד ישן יותר והוא הלך לעולמו... האם זה עד כדי כך מסובך?

2.הרזולוציה הנל 1400:900 היא הרזולוציה הגדולה ביותר שאני מקבל אין לי אופציית בחירה באחת גדולה יותר.

האם זה קשור לכך שיש צורך בהחלפת מסך? ואם אני אחליף את המסך ויעלה את הרזולוציה האם אז אני יחווה FPS טוב בלי תקיעות?

פורסם

1. ביצוע OC הוא לא תהליך מורכב במיוחד אבל בהחלט צריך לדעת מה עושים. זה לא משהו שאני יכול להסביר פה בדיון. אני לא חושב שאתה חייב לבצע OC, לא זאת הבעיה כולה, אבל אם כן תחליט אז כדאי להתחיל מקריאת מדריכים שכמוהם יש ברחבי הרשת (כמובן מדרכיבים ל-OC של המעבד שלך), להכיר את המונחים הבסיסיים ולאחר מכן להתחיל בביצוע התהליך. התהליך הוא ברובו מבוסס על ניסוי וטעיה, כך שהוא דורש קצת זמן והשקעה. בנוסף ייתכן שגם תצטרך לקנות גוף קירור מתאים יותר. בכל מקרה זאת ממש לא חובה.

2. בעקרון כן, אתה אמור לקבל חוויית משחק טובה יותר ברזולוציה גבוהה, אבל זה בהנחה שזאת הבעיה. אם יש לך אפשרות לבדוק את המערכת שלך על מסך ברזולוציה של 1920x1080 ומעלה אצל חבר או קרוב משפחה, תוכל לקבל מדד טוב יותר. מה דגם המסך שיש לך עכשיו?

בנוסף, תעלה בבקשה תמונה מ-CPU-Z של המעבד במנוחה ובמאמץ. תוכל לאמץ את המחשב בעזרת כלי ייעודי כמו OCCT או פשוט להפעיל משחק או משהו (אני ממליץ על OCCT כי זאת בדיקה אמינה יותר). כמו כן, תעלה תמונת מסך של 'מנהל המשימות > לשונית ביצועים' כאשר המחשב במאמץ.

זה כדי לבדוק שכרגע המעבד של עובד בכלל בצורה תקינה ומגיע לתדר המרבי שלו.

פורסם
  • מחבר

מקווה שעשיתי מה שרצית .

אין לי מאיפה להשיג מסך לבדיקה... מה אתה אומר ? שווה לקחת סיכון או ככל הנראה שזו לא הבעיה כי מאוד יבאס אותי לקנות מסך ולגלות ששום דבר לא השתנה.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תמונה השנייה במאמץ

[attachment deleted by admin]

פורסם

המעבד שלך עובד בצורה תקינה.

את כל מה שאמרתי על עניין הרזולוציה אמרתי מתוך ידיעה תיאורטית מכיוון שאני עצמי לא משחק במחשב בדרך כלל.

מה שאמרתי נכון אבל אולי יש דברים אחרים, כמו דרישות המשחקים, שאני לא מודע אליהן. בכל מקרה מערך כמו שלך לא אמור להגביל אותך בשום משחק, אז הבעיה היא לא חומרתית.

1. מה דגם המסך הנוכחי שלך? כי הרזולוציה שאותה ציינת היא לא רזולוציה טבעית של מסכים.

2. כדאי לברר, אולי בפורום כרטיסי מסך, למה אתה לא יכול לבחור ברזולוציה גבוהה יותר. אלי משהו במנהל ההתקן של הכרטיס מסך או במערכת ה-CFX שיצרת לא תקין לגמרי.

כמובן שכדאי לעשות את כל הבירורים והבדיקות הללו ואולי גם נוספות לפני שהולכים וקונים מסך חדש. אם כי מה שאמרתי עדיין תקף, מערך כמו שלך מיועד לרזולוציות גבוהות בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

המסך שלי זה ACER X193W ו1400X900 זו הרזוצלוציה הכי גבוהה שלו זה מסך 19 אינצ.

בדקתי כבר בפורום כרטיסי מסך... אין תשובה כרגע לבעיה.

אני עדיין חושב שפשוט רוב המשחקים לא תומכים בCFX.

או שכמו שאתה אמרת אני צריך להחליף מסך כי הוא מונע ממני להשתמש בפוטנציאל של שאר המערכת.

פורסם

ניסית לשם בדיקה לעבוד רק עם אחר הכרטיסים ולא במערך CFX?

אין לי ספק שאם תעבור לרזולוציה גבוהה יותר כל חוויית המשחק שלך תשתפר, אבל כרגע מכיוון שעדיין לא בודדה הבעיה אני ממליץ להמשיך בבדיקות במטרה לקבל כמה שיותר מידע.

פורסם
  • מחבר

כאשר אני לא בCFX ואני עם כרטיס בודד אני מקבל תוצאות טובות יותר ....

פורסם

אז הנה, כבר איתרנו את המקור הראשון לבעיה, מערך ה-CFX.

בלי קשר אני חושב שעם מערכת כזאת מתבקש לשחק ברזולוציה גבוהה, אחרת אתה מפספס את כל הפוטנציאל שלה. אם אתה כבר דן בנושא בפורום כרטיסי מסך אני ממליץ לך לשאול בנושא הרזולוציה גם שם, אם כי אני די בטוח שהתשובה שתקבל תהיה דומה.

בכל מקרה, אין לך שום צורך להחליף מעבד, לא עכשיו ולא בטווח הזמן הנראה לעין.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה על העזרה המקצועית והאדיבה.

פורסם

אני חייב להוסיף לך על מה שנאמר פה

בחירה של הגדרות רזולוציה במשחקים בדרך כלל קשור מאוד למסך שלך

כמובן עם המסך שלך לא תומך ב1080 כמובן שלא יהיה לך אפשרות לשחק ברזולוציה הזאת

נוסף על זה יש גם קשר לMS של המסך (תלוי ביצרן)

אני ממליץ לך אולי ללכת לחבר שיש לו מסך ברזולוציה גבוהה

(אני אומר את זה כי גם לי היו בעיות במשחקים ולאחר החלפה של מסך פשוט נהדר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים